Skocz do zawartości

[startup] - OmniADW

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@krzysiuus

Sam rozpakowałeś pliki i wgrywałeś na serwer? Czy wgrałeś zip-a albo chociaż tar-a spakowanego? :)

Dziś w nocy wrzuciłem nowe pliczki z drobnymi poprawkami. Aktualizacja i instalacja nowa do pobrania z panelu klienta. Poniżej krótka instrukcja :

UPDATE

1) pobrać plik update z panel

2) plik zip wgrać na serwer do katalogu głównego domeny czyli np do public_html

3) wypakować paczkę przez Direct Admina (Menadżer plików -> szukamy lokalizacji -> klikamy "wypakuj")

4) odpalamy plik update.php (www.domena.pl/update.php)

5) GOTOWE

INSTALACJA

1) Pobieramy paczkę instalacyjną z panelu

2) wgrywamy zip-a na naszą domenkę do katalogu głównego np public_html

3) wypakować zip-a przez Direct Admina

4) w katalogu głównym (np public_html) powinny pojawić się 4 nowe pliki

5) dogrywamy plik z licencją (licencja.zl)

6) odpalamy install.php

7) instalujemy krok po kroku

8) przenosimy plik z licencją do wskazanego folderu

9) GOTOWE

Edycja:

zip-a można też wypakować u siebie na dyski i wgrać samemu pliki, ale jest to rozwiązanie dłuższe zajmujące więcej czasu, zwłaszcza przy update.

banner_crm.pngbanner_adw.pngbanner_add.png

@Moxo

Panel admina w stopce. Proszę zwrócić jednak uwagę na datę udostępnienia paczki już tym razem nie zmieniałem nr wersji bo to było dosłownie kilka poprawek...

@Huggo

Wygląda to tak jakby użytkownik bazy danych nie miał praw do wykonywania poleceń INSERT. Sprawdź jakie prawa ma użytkownik.

@krzysiuus

Widać nie ten plik wgrałem... to w takim wypadku wgrywamy pliki w trybie binarnym jak taki błąd występuje. Jak nie to jest nowy plik do pobrania już w panelu.

Błąd "Fatal error: Unable to read 15849 bytes" na 100% spowodowany jest tym że pliki nie były wgrywane w trybie binarnym. Polecam pobrać jeszcze raz paczkę instalacyjną i wgrać zgodnie z instrukcją będzie 10 razy szybciej, wgrywając pliki pojedynczo trwa to 10 razy dłużej...

to w adminie to wiem, wlasnie chcialem sie dowiedziec ktora mam wersje (przed czy po zmianach), a tutaj info ze nie zmieniacie numeru wersji

jak user ma to ustalic?

moze chociaz jakas numeracja poprawek?

Kupie zaplecze pod SWL'e, a najchetniej całe konta. Propozycje na PM.

Wgrałem nową paczkę instalacyjną tą spakowaną.

Wgrywanie binarne.

Wszytko ok ale nie mogę przejść do drugiego etapu instalacji wywala 404 not found...

A dokładniej:

https://mojastrona.pl/install.php?next=1

Plik install.php istnieje bo się ładuje gdy sprawdza wymagania serwera.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

ok już sobie poradziłem znowu zapomniałem że nie należy instalować skryptu w podkatalogu.

Ale teraz mam błąd:

Plik omniadw-*.tar musi znajdować się w tym samym katalogu co /home/dodajelo/public_html/test/ogloszenia.php

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

jest jakas instrukcja do omniadw?

niby wszystko ustawione, ale parsery nie dzialają

nie bylo zadnej wzmianki o cronie

w sumie parsery moglibyscie zostawic bez "Zendowania" to i tak pewnie jakis opensource to mozna by sobie dopisac swoje "cele"

reasumujac, jak uruchomic parsery?

Kupie zaplecze pod SWL'e, a najchetniej całe konta. Propozycje na PM.

Dostałem kilka uwag i propozycji na maila i tutaj w temacie, część z nich (te które wymagały mniej pracy) postanowiłem wdrożyć i tak oto powstała wersja 3.2. Poniżej dokładniejsza lista zmian.

OmniADW 3.2

- możliwość włączenia SSL w konfiguracji skrzynki e-mail (przydatne dla kont gmail-owych)

- możliwość testowania poprawności konfiguracji skrzynki e-mail

- wybór czy linki w treści ogłoszenia mają być nofollow

- możliwość ustawienia limitu znaków na tytuł

- integracja z Google Maps (Potrzebny klucz Google Maps API. Jeżeli użytkownik poda adres i włączona jest mapa przez admina to się włącza na szczegółach konta)

- ustawianie kolejności stron w menu (strony edytowane w panelu admina)

- możliwość wyłączenia danej strony aby nie pojawiała się w menu (można wstawić ręcznie link do takiej strony gdziekolwiek na stronie)

- ulepszony sposób wyświetlania podkategorii w menu dla wszystkich domyślnych skórek

- poprawa zgłoszonych i wykrytych błędów

Zachęcam do aktualizacji, w najbliższych tygodniach nie przewiduję kolejnych aktualizacji chyba, że wykryte zostaną jakieś poważne błędy. Teraz zbieramy uwagi i sugestie od użytkowników i pracujemy nad zmianami przez kilka nadchodzących tygodni.

Edycja:

@Moxo

Dodałem instrukcję do paczek jest tam info jak dodać crona.

@krzysiuus

Udało się rozwiązać problem po moim PM?

@Huggo

Nie pomogę tak tutaj. Najlepiej napisz mi na PM dane do ftp a ja zerknę co nie tak masz ustawione :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności