Skocz do zawartości

Jak przekonać urzednika UP

krzysiek_web

Rekomendowane odpowiedzi

Koledze pomogło uzasadnienie następującej treści :

Założenie działalności wiąże się z koniecznością posiadania stałego (24/h) dostępu do sieci Internet jakiego z przyczyn technicznych nie może zapewnić komputer stacjonarny, chociażby przez przerwy w dostawie prądu. Innym powodem konieczności zakupu laptopa jest perspektywa podłączania urządzeń przenośnych w celu zapoznania się z danymi dostarczanymi przez klienta, czyli zwiększone ryzyko zainfekowania komputera.

Nie wspominaj o tym, że będziesz coś prezentował - wszytko wbijaj pod własne bezpieczeństwo.

@-->->----

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Podobny temat założyłeś kiedyś -> https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=115611

Argumenty z topicu -> https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=115611 nie pomogły ? Ciekawi mnie to bo sam będę składał taki wniosek ;)

No jak widać nie... ;/ Jutro ide z nimi pogadać to zobaczymy.

Głupie pytanie głupia odpowiedz,

Firma ma 3 pracowników na etacie to 3 telefony na firmę tylko są zarejestrowane .

Widać że nie znasz branży...

NetBusters Group pomysł z kopertą akurat w tym nie jest w tym problemie na miejscu... mogliby mi wszytko zabrać :) Ale zgadzam się z Tobą że urzędnicy kochają koperty :)

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Ja to przechodziłem, akurat u mnie nie było problemu.

We wniosku pisałem, mniej więcej: stacjonarka to znacznie większa wydajność pod np. pisane oprogramowanie, a laptop dodatkowo jako możliwość prezentacji prac dla klientów - na szczęście wszystko przeszło i jestem w trakcie kompletowania sprzętu ;)

NetBusters Group pomysł z kopertą akurat w tym nie jest w tym problemie na miejscu... mogliby mi wszytko zabrać :P Ale zgadzam się z Tobą że urzędnicy kochają koperty :(

No jak za mało dasz to Ci zabiorą;D Ale tak poważnie tak kolega poważnie napisał dobry tekst o dostępie 24/h spróbuj tego:) Dodaj jeszcze że nie mając dostępu do sieci możesz tracić mnóstwo pieniędzy

No więc... wygłosiłem swoje "ZA" przed kierowniczką urzędu ale... dali mi do zrozumienia że nie mogę drugiego komputera i u***j.

Nawet tego nie poparli wnioskami tylko nie i nie.

Jednak udało mi się przenieść środki z laptopa na coś innego i do jutra muszę napisać na co...?

Mam do dyspozycji 2000zł na jakiś sprzęt.

Dodam że drukarkę, aparat cyfrowy, stacjonarny komp, biurko i fotel już jest.

Może jakieś typy?

Klimatyzator, który zapewni wygodę pracy :)

Nie da rady:P

Na przykład jakiś dobry, duży monitor, wygodna myszka i klawiatura, router.

Jeśli nic ciekawego nie przyjdzie Ci do głowy, kup po prostu lepszą drukarkę, czy wygodniejszy fotel. Tylko nie przesadź znowu. :)

Wszytko już jest :)

Soft

Osiągnięty limit $$

Jak nic nie wymyśle to przeznaczę 1000 dodatkowo na kompa stacjonarke i może jakieś dodatkowe dyski, pendrive itd...

ostro w tym roku kasę ucięli... ja dostałem dotację w sierpniu 2010 i na tekst "mam potencjalnych klientów w całej Polsce" dopłacili mi jeszcze 10 k do auta i co najśmieszniejsze, ja wcale o to nie wnioskowałem pierwotnie, ale koleś w urzędzie namawiał mnie już po otrzymaniu przeze mnie dotacji, że mają wolne środki jeszcze niewykorzystane i wystarczy, że do kierowniczki UP napiszę pismo i na 99% przyznają dodatkową kasę

Ja bym te pieniążki przeznaczył na zrobienie "mobilnej stacjonarki".

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności