Skocz do zawartości

[sprzedam] Gustowna.pl - 5 lat w sieci - wypozycjonowany!

CashNet

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do sprzedania sklep internetowy z bielizną damską - https://www.gustowna.pl.

Kilka faktów:

- domena zarejestrowana w lutym 2006, pierwsze wpisy w archive.org z kwietnia 2006;

- prawie 100 tys linków w yahoo;

- prawie 5 tys zaindeksowanych podstron w google;

- Page Rank 4;

Sklep od kilku miesięcy jest lekko zaniedbany, nie są wysyłane newslettery, nie pracujemy nad poprawą pozycji. Spowodowane jest to zaangażowaniem w inne projekty i ciągłe odkładanie "gustownej" na później. Stwierdziłem, że w ten sposób "później" może nigdy nie nastąpić i szkoda potencjału jaki drzemie w tym sklepie.

Przy odpowiednim nakładzie pracy i poprawieniu oferty produktowej (zasugeruję kupującemu odpowiednie hurtownie i producentów) zakup bardzo szybko się zwróci.

Obecnie sklep działa na zasadzie dropshippingu w tej firmie - https://www.matterhorn.pl/partneradmin/register.php?type=opis. Oni obsługują klientów i wysyłają paczki. Mimo tego, że jest to wygodne rozwiązanie to jednak polecam zakup sklepu komuś kto będzie chciał prowadzić wysyłki samodzielnie. Zwiększa to kontrolę oraz rentowność biznesu.

Sklep jest bardzo fajnie wypozycjonowany, przez wiele lat był top1 pod hasłem bielizna, a to o czymś świadczy. Obecnie najważniejsze pozycje prezentują się tak:

- bielizna damska - #3

- bielizna nocna - #3

- bielizna - #6

+ wiele fraz z długiego ogona - w ciągu ostatnich 30 dni były wejścia z 769 różnych słów kluczowych.

Czy sklep zarabia?

Tak, ale stosunkowo mało jak na taki ruch i pozycje. Jest to spowodowane przez kilka czynników, o których chętnie opowiem poważnie zainteresowanemu inwestorowi.

Na jakim oprogramowaniu działa sklep?

Na chwilę obecną na autorskim skrypcie, który jest dostosowany tylko do obsługi dropshippingu z matterhorn. Kupujący chcąc prowadzić własną sprzedaż będzie musiał stworzyć sklep od podstaw na własnym oprogramowaniu. Z mojej strony mogę utrzymywać sklep u siebie w obecnej formie przez dowolny okres czasu dopóki kupujący nie będzie gotowy go przejąć.

Co dokładnie sprzedaję:

- prawa do domeny;

- grafika pocięta +psd;

- jest też baza klientów, ale newsletter nie był wysyłany od ponad roku, więc wielu z nich mogło zapomnieć o istnieniu sklepu i zapewne po wznowieniu wysyłek jakiś procent z nich się wypisze;

Więcej informacji na aukcji allegro:

https://allegro.pl/show_item.php?item=1653589442

Sprzedający:

CashNet

ul. Krasińskiego 17

39-310 Radomyśl Wielki

NIP: 817-196-74-28

biuro@cashnet.pl

GG: 1172038

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności