Skocz do zawartości

AdSense & Obrazki

CoXis

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie na stronie Konie całkiem niezłe efekty daje reklama umieszczona przy obrazku. Bardzo dobrze też w tym miejscu spisują się jednostki linków. Niestety do końca nie jestem pewny, czy nie przekraczam regulaminu.

Podobno jeżeli chodzi o reklamę przy obrazkach to Państwo z G za pierwszym razem ostrzegają, dopiero potem banują :zeby:

Druga sprawa.

Zastanawiam się jak to jest z galeriami zdjęć i adsense.

W regulaminie informują, że nie powinno się zamieszczać reklam na stronie z obrazkami w trosce o ewentualne roszczenia związane z prawami autorskimi. Niestety nie precyzują jakie mają to być obrazki, albo czy coś przeszkadza jeżeli strona zawiera obrazki wykonane przez siebie. Zapis jest bardzo ogólny i można go wykorzystać przeciw większości stron z grafiką.

Совместное Украинско-Польское Предприятие УКРМЕТАЛЛСЕРВИС FOSECO

Możesz napisać coś więcej o jednostkach linków bo właściwie to wszystkich się pozbyłem. To jest tak że tam trzeba kliknąć 2 razy, raz na linka na twojej stronie a potem pojawia się strona googla gdzie klika się 2 raz wiec wniosek jest taki że klikają w to ludzie którzy są konkretnie zainteresowani tematem linka.

GuiStyles.com -serwis z plikami do modyfikacji wygladu pulpitu | blog.guistyles.com - mój blog o desktop modding | coxis.webhop.net - strona o ulepszaniu wyglądu linuxa

Akurat w moim przypadku (przy koniach) sprawa jest nieco uproszczona ponieważ strona kryjąca się pod linkiem "konie" chyba też ma tytuł "konie" ("chyba", bo nie wiem na pewno, gdyż nie klikałem). Z procentami różnie to wygląda (od kilku do kilkunastu zależnie od dnia). Wydaje mi się że jednostka linku kieruje dokładnie do tej samej reklamy, która pod danym hasłem jest na stronie, co tłumaczyłoby takie same stawki za klik. Tymbardziej, że podaż reklam w tej tematyce jest bardzo ograniczona.

Przepraszam, że tak ogólnikowo, ale nie mogąc klikać nie potrafię dokładnie przetestować.

wiec wniosek jest taki że klikają w to ludzie którzy są konkretnie zainteresowani tematem linka
Dokładnie tak ;)

Na stronę "Konie..." wchodzą niemalże tylko i wyłącznie zinteredsowani (wręcz pasjonaci) tą tematyką.

Совместное Украинско-Польское Предприятие УКРМЕТАЛЛСЕРВИС FOSECO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności