Skocz do zawartości

[Startup] Seokod.pl

sqnbn

Rekomendowane odpowiedzi

1)To prawda, ale skrypt w dalszym ciągu będzie szedł po całej liście i się zapętlał. Z tą ilością pozycjonerów to powinno ich być wielu, ale nie będzie ich aż tylu żeby czekali długo na kody. Ostatecznie myślę, że nikt nie oczekuje żeby codziennie dostawać po kilka kodów, uważam że przy jednorazowej opłacie za rejestrację, nawet wyższej zysk jest oczywisty i stanowi go już kilka-kilkanaście kodów w miesiącu.

Z tego co widzę wielu Właścicieli wysyła większą niż wymagana minimalna ilość kodów więc chwała im za to.

Dojdzie też funkcja zrzeczenia się kodu, wtedy będzie on już faktycznie losowany.

I jedna ważna rzecz apropos - nie zamierzam iść w tysiące, wolę dobrą bazę Pozycjonerów którym Właściciele chętnie będą wysyłać kody, bo zapewnią im wartościowy wpis i będą dobrym targetem.

Gdyby każdy otrzymywał kilka kodów dziennie to przecież ocierałoby się to o scam ;)

2)Będziemy sprawdzać po kilku czynnikach czy osoba posiada tylko jedno konto, oczywiście oile to możliwe (nie można przecież oczekiwać żebyśmy prosili o skany dowodów hehe). Ale będzie to robione uważnei i restrykcyjnie.

• Odpowiedzi 185
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Proponuje oprócz zrzeczenia się coś takiego jak przepadek kodu. Powiedzmy, jeżeli pozycjoner nie wykorzysta kodu przed hmm 14 dni, to wraca on ponownie do losowania i zostaje przydzielony kolejne osobie.

Druga rzecz, ja nie widzę, żadnego scamu w kilku kodach dziennie. Jak ty to widzisz, bo ciebie nie rozumiem?

2) Multikonta, to dla cwaniaków dodatkowy zarobek. Nie powiem jak mozna pośrednicząc na twojej stronie zarobić ale się domyśl.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Ja bym jeszcze proponował poprawić wygląd tabeli z kodami, aby nie było tak, że co strone na nowo jest pisane Nazwa katalogu Darmowy kod Uwagi tylko co katalog przerwa jakims <hr> czy cuś i oprócz tego zeby adresy stron były jako linki bo nie chce sie kopiowac co chwile ;)

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Hicarian, nie mówie że to scam, nie zrozumeilismy się - tylko wchodząc na stronę która napisałaby Ci ' inwestuj 3 zł jeden raz i oszczędzaj 500 zł miesięcznie' to nie wiem kto w to uwierzy.

Hicarian, nie mówie że to scam tylko wchodząc na stronę która napisałaby Ci ' inwestuj 3 zł jeden raz i oszczędzaj 500 zł miesięcznie' to nie wiem kto w to uwierzy.

Poza tym piszę że sprawdzam multikonta pod kilkoma względami i na pewno ich nie ujawnie ;)

jehowy - tabele się zmienią, to już parę postów wcześniej omówiliśmy :P

Od ogłoszenia projektu kilka dni temu dostałem wiele propozycji dot.nowych funkcjonalności - za wszystkie dziękuję! Przemyslałem je dokładnie i szczerze mówiąc to większość jest na tyle ciekawa, że zgadzam się z Wami -trzeba je wprowadzić. Na wstępnie powiem o dwóch propozycjach które są także warte wprowadzenia, jednak z przyczyn głównie finansowych muszę jedną przekształcić a drugą nieco odłożyć w czasie, zeby się nie przeinwestować.

Pierwsza to pomysł Generała - główne moje obawy to fakt, czy Właścicielom chciałoby się dokładnie oceniac każdy z opisów. Ze względu na duże koszty rozwiązania polegającego na systemie ocen i komentarzy zastąpiłem ten pomysł innym, o którym niżej.

Giełda barterowa to świetny pomysł i jak tylko projekt na nią trochę zarobi, to przeznaczę te zyski na jej wporwadzenie, oczywiście dokładną funkcjonalność trzeba przemyśleć.

Oto co zostanie wprowadzone:

1.Strona główna:

-zakładka z adresami katalogów które reklamowały się za pomocą systemu

-str.gówna -> "3 ostatnio reklamowane katalogi: link 1, link2. link3"

2.panel właściciela

-zakładka zbanowani. Możliwość wyboru po e-mailu osoby do której Twoje kody nie będą przyznawane. Jako deflaut jest tam także ustawione Twoje konto Pozycjonera, jeśli posiadasz. Do tego w tej zakładce będzie tabelka z kolumną "E-mail" oraz "Ilość banów" - ta druga to informacja z ilu kont Właściciela użytkownik został zbanowany.

-do formularzy wysyłki kodów zostaną dodane dane typu typ (katalog/pressel) , skrypt, info o unikalności opisu...

3.Pozycjoner

-tylko 1 mail zbiorczy dziennie - wygoda dla obu stron i więcej korzyści dla Właścicieli, bo wiadomości nie będą trafiały do spamu. Przy okazji przypominam pozycjonerom, że skrypt co kilkadziesiąt dni wysyła prośbę o potwierdzenie tego, czy dalej się 'żyje', więc warto czytać maile od seokodu :)

-klikalny link w tabeli

-delikatne podświetlenie wierszy z wylosowanymi kodami

-przekształcenie kolumny "Kod" w "Przydzielenie" - w niej będzie wyświetlane info czy kod przydzielono czy nie. Natomiast dodamy kolumnę gdzie w razie przydzielenia kodu, zanim będzie on widoczny użytkownik będzie musiał w terminie 10 dni zdecydować "Chcę wykorzystać ten kod / Nie potrzebuję"

*Gdy zrzekniemy się kodu / nie wykorzystamy go przez 10 dni kod zostaje w sposób LOSOWY przydzielony komuś z listy. Gdy tak się stanie ta jedna osoba dostanie e-mail.

-dodanie kolumn, o które powiększyłem formularz wysyłki kodów (tzn info o typie (katalog/pressel),

unikalność opisu, data akceptacji przez admina itp. Planuję także ilość BL, ale potrzebuję skryptu do tego

Jest też parę kosmetycznych zmian, które pozostawiam dla siebie ;)

Jak widzicie większość proponowanych funkcji została wdrożona, propozycja Generała zyskała swój bliski ekwiwalent więc mam nadzieję, że będziecie często korzystać z systemu, bo myślę że warto.

W przyszłości dojdzie także płatny barter.

Pozdrawiam!

PS Jeśli może ktoś wspomóc mnie skryptem do liczenia BL, lub namiarem na niego - proszę na PW

Dwie sprawy:

1. Sugerowalbym mozliwosc wylaczenia powiadomien na mail o przydzielonych kodach. Powoli mnie denerwuje spam na skrzynce z 10 maili codziennie, ze sa nowe kody. I tak wiekszosc podejrzewam sprawdza to sobie raz dziennie, a takie ciagle przypominanie jest wkurzajace, tym bardziej, ze maile leca seria np. 5 pod rzad, bo zostaly dodane nowe adresy. Ew. dac obcje wyboru np. 1 mail dziennie i na koniec dnia bedzie newsletter, ze w dniu 12 czerwca przydzielono 15 nowych kodow - zapraszamy do sprawdzenia.

2. Pogrubienie lub zaznaczenie na zielono katalogow w ktorych dostalismy kody. Teraz jak jest tego tak duzo to sie wszystko zlewa w ejdna calosc i jak ktos odklada katalogowanie np. raz na tydzien chce uzyc te kody to jest problem z dopatrzeniem sie gdzie sie wylosowalo kod, a gdzie nie.

[Edit] W ustawieniach konta powinna byc opcja zmiany adresu mail i usuniecia konta. Jakbym chcial teraz zrezygnowac z udzialy w tym projekcie to nie da rady i jestem zmuszony na dostawanie tych maili.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Witam,

wszystkie z tych propozycji oprócz usunięcia konta były już poruszane w tym temacie i zostaną wprowadzone.

1 mail dziennie to pierwsza w kolejności zmiana,

jeśli mam usunąc Twoje konto napisz do mnie, w seokod.pl email to Twój login - nie znam wielu serwisów gdzie możesz sobie zmienić login ;)

Pozdrawiam,

Bartek

sqnbn - domyslam sie, ze mozna napisac do Ciebie i usuniesz konto, ale lepiej zeby to jakos bylo weryfikowane. Moze chociaz zrob tak, ze jak ktos napisze do Ciebie z prosba o usuniecie konta to wysylaj link do usuniecia na danej osoby email i trzeba to potwierdzic klikajac w email - zeby nie bylo jaj, ze ktos poda kogos innego email i mu usuniesz konto :)

Co do loginow to masz racje, tylko tutaj loginem jest email, a jak tak jest to powinna byc mozliwosc zmiany adresu i na wiekszosci serwisow, ktore tak maja jest taka opcja.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Pomysł całkiem ciekawy, realizacja też nie najgorsza. Zarzuciłem kilkadziesiąt kodów od siebie do losowania. Zobaczymy jakie wpisy przybędą. :)

ps. można liczyć na darmowy kod na PW? :P

Pyzdera,

-przekształcenie kolumny "Kod" w "Przydzielenie" - w niej będzie wyświetlane info czy kod przydzielono czy nie. Natomiast dodamy kolumnę gdzie w razie przydzielenia kodu, zanim będzie on widoczny użytkownik będzie musiał w terminie 10 dni zdecydować "Chcę wykorzystać ten kod / Nie potrzebuję"

*Gdy zrzekniemy się kodu / nie wykorzystamy go przez 10 dni kod zostaje w sposób LOSOWY przydzielony komuś z listy. Gdy tak się stanie ta jedna osoba dostanie e-mail.

Więcej w tej kwestii nie można zrobić :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności