Skocz do zawartości

dwa pytania poczatkujacego

hiszpanskiogorek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow forum PiO. Jako poczatkujacy mam 2 pytanka do bardziej doswiadczonych uzytkownikow.

Pyt1.

od kilku dni mam problem z google webmaster tools, a mianowicie pomimo coraz wiekszej ilosci adresow dodawanych poprzez aktualizacje sitemap, spada mi ilosc zaindeksowanych stron. Mianowicie jezeli wezmiemy pod uwage x-liczba/ przeslanych adresow a y - liczba stron zaindeksowanych to pomimo wzrostu X , Y- ki spadaja. Moje pytanie odnosnie tej sytuacji: czy cos jest nie tak i czy bardzo sie tym przejmowac czy przeczekac i zobaczyc co sie stanie???

Pyt2.

to akurat odnosnie 2giej ze stron ktore posiadam :) Czy jezeli pod adresem www.mojastrona.com znajduje sie stronka a pod adresem www.mojastronka.com/blog postawilem bloga na wp to powinienem:

a)wgrac do google webmaster tools jeden sitemap z adresami zarowno ze stronki jak i z bloga

b)wgrac 2 rozne sitemapy??

z gory dziekuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam

hiszpanskiogorek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności