Skocz do zawartości

Czy coś robię źle?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Od ponad roku pozycjonuje znajomej osobie domene www.malopolanka.eu. Page rank 4, codziennie ok. 50 wejść, strona się validuje, co prawda pozycjonuje na słowa kluczowe które nie są do końca proste tj.: noclegi krynica, hotel krynica, krynica zdrój noclegi, noclegi krynica zdrój, krynica noclegi, pensjonaty krynica; niektóre są w pierwszej 5 ale część zupełnie poza 1 stroną. Jeszcze kilka miesięcy temu było lepiej ale domena ma coraz mniej odwiedzin i spada :pytajnik:

Zakupiłam 2 dni temu program publiker bo tak to do tej pory było mozolne dodawanie do katalogów, word pressów itp. Mam 4 bezpłatne katalogi na których promuje tą stronę ale też są nowe i na razie nie wiele to daje.

Czy mam czekać na efekty? Co mogę jeszcze zrobić? lub co robię źle?

Pozdrawiam

J.

mała liczb alinków tematycznych i w ogole wartościowych. Linuuj częściej i więcej

Dodąłbym się tez do serwisów typu eholiday i podobnych - tam pdoaje się adres strony ale warto :pytajnik:

warto ustawić czy strona ma być widoczna jako www czy bez www (obecnie działają oba adresy)

Rozbudowałbym tez strone główna o kilka zdań wspierajacych pozycjonowanie -bo tagi w tekście w stopce nie musza pomagac a mogą zaszkodzić.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Czy może być to np. word press turystyczny? czy coś bardziej skomplikowanego :>

I czy domena musi być na innym IP żeby to w ogóle miało sens? (czyli na innym serwerze)

Różne info przeczytałam na ten temat, jedni uważają że tematyczne zaplecza nic nie dają ale chciałabym usłyszeć wypowiedź od kogoś kto stosuje to w praktyce? Co i jak polecasz zrobić?

1. Może obok loga Facebooka wstaw <h1>noclegi krynica | hotel krynica | pensjonat krynica | tanie noclegi Krynica Zdrój | hotele pensjonaty spa</h1> lub któreś z fraz które Ci interesują. Zrób to ładnie bo estetyka dla klientów jest istotna:)

2. Przekierowanie z bez www na www

3. Więcej linków. Dużo więcej linków.

Dodałam słowa kluczowe w h1 na samej górze. Chciałam zmienić w google na preferowaną domenę z www ale wyskoczył komunikat:

"W ramach procesu ustawiania preferowanej domeny należy zweryfikować własność domeny https://malopolanka.eu/. Zweryfikuj domenę https://malopolanka.eu/." i nie wiem co to oznacza? Jak to zweryfikowac? coś przyjdzie na maila?

W takim razie biorę się za robienie kilku zapleczy :>

Czy może być to np. word press turystyczny?

Nie może, powinien/musi.

czy coś bardziej skomplikowanego :>

Nie rozumiem, co masz na myśli. Bardziej skomplikowanego? To znaczy co, chcesz tworzyć osobny portal ?:)

I czy domena musi być na innym IP żeby to w ogóle miało sens? (czyli na innym serwerze)

Oczywiście.

Zweryfikuj domenę https://malopolanka.eu/." i nie wiem co to oznacza? Jak to zweryfikowac? coś przyjdzie na maila?

O ile pamiętam, to w narzędziach dla webmasterów się dokonuje procesu weryfikacji. Dodajesz na serwer jakiś plik czy coś ;)

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Jeśli wszystko jest wgrane do właściwego katalogu, to nie powinno być problemu. Przed chwilą sam zweryfikowałem swoją witrynę i działa.

Po wgraniu pliku sprawdziłaś, czy znajduje się on pod linkiem: www.malopolanka.eu/googleidalszyciągznaków?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności