Skocz do zawartości

Jaką szerokość witryny polecacie na dzień dzisiejszy?

Ludi

Rekomendowane odpowiedzi

ja daje zawsze 980 ale tło robie na 1700 px dla ludzi którzy mają większe rozdzielczości

https://www.stronywww.co/jak-dobierac-wymiary-strony/

Strony WWW Rzeszów - Serwisy, sklepy internetowe, grafika i wiele innych zapraszam :)

Poradnik tworzenia stron internetowych - czytać i komentować :)

Projektowanie ogrodów Kraków

• 3 miesiące temu...
  • 5 tygodni później...

1000px jest wg mnie najlepszą wartością na dzień dzisiejszy. Ze statystyk odwiedzin na jednej z moich stron za ostatni miesiąc:

1024x768 - 18,84%

1280x800 - 17,75%

1366x768 - 17,12%

1280x1024 - 10,98%

1440x900 - 6,41%

1024x600 - 2,12%

Reszta to różne dziwne rozdzielczości w większości zdecydowanie powyżej 1000.

Poniżej 1000 jest tylko

800x600 - 0,46%

I ustawiłem sztywną poziomą rozdziałkę 1000, tylko pół procenta userów będzie musiała scrollować ekran. Tak na dobrą sprawę mógłbym olać 20% userów z 1024 i zrobić nawet 1200 ale jednak chcę dbać i o te 20% dlatego rozdzielczość dopasowałem i do ich potrzeb.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

950px - bo tak mi wychodzi z 960 GS, do tego tło zazwyczaj 1600 ale to tylko w kwestii ew. grafiki. Bo jeśli tło to np poziome pasy, to oczywiście 100%, jeśli grafika to wtopiona w jednokolorowe tło ew gradient.

Trochę bez sensu robić stronę szerszą niż 1000px, bo większość ludzi kupuje duże monitory po to, żeby mieć jednocześnie otwartych kilka okien.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Ja daję 1000 px szerokości dla treści, ale tła, cienie, czy inne elementy, które mogą wystawać robię już nawet na 1200 (oczywiście jako tła wycentrowanych divów, żeby nie trzeba było przewijać w poziomie).

Tła obrazkowe itp dajęconajmniej na 1680 px szerokości, ale staram się robić nawet tak, żeby w full hd też było ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności