Skocz do zawartości

Firma pozycjonująca

Rafal

Rekomendowane odpowiedzi

nie nie muszą, bo moga być gry x 4 we frazach + mogą być stare,nowe,download, uważam że to jest ok, bo tak można by było podciągać słowo gry do tenisowych i innychoc dawało by możliwość wielkorotnego powtorzania.

A tak będą gry, stare gry,nowe gry,tanie gry,stare,nowe,tanie.

Wiesz nadal będzie można podciągać frazy układając odpowiednio i konfigurując pamietając aby dane słowo była max 4 razy.

Wiesz a robienie 100 fraz w keywordsach to też pewien rodzaj spamu, bowiem pojedyncze keywords też mogą służyć jako frazy.

Jeżeli wpiszesz keywords, gry,stare,nowe,download,online, to Twoja strona będzie się odnajdywała zapewne na te frazy lecz niżej. Poprzez spam fraz były wyżej,więc ciesze się że onet w koncu zrobił tak jak enginy zachodnie i uznał to za spam. Bowiem mimo że ich silnik zwraca uwagę na keywords zakończy się pewien raj dla spamerów. Bowiem większość którą zna wie jedynie jak opisać keywordsy na tej zasadzie, teraz będą musieli się obawiać że konkurencja zobaczy że mają 5 słów np gry i wylecą. Pomyśl sobbie hasło BRAMKA SMS, tam tego jest pełno, przelatujsze pierwsza 50 i masz spam raport 50.

Wiem bowiem przeleciałem wczoraj hasło chyba AGD i wyleciało 20 stron na 25 wyników, wczesniej wyleciało całe agdrtv.com które tam spamowało

Pozdrawiam

heh, nie

mam pracownika od tego, któremu wytłumaczyłem co i jak się sprawdza,

A wiesz usuwanie spamu to w sumie dobry czyn. Walcząc z tym zaczynasz mieć mozliwość pozycjonowania czystego, następnie tak wiele osób skupiło się na spamie że nie zabardzo wie jak to zrobić bez spamu.

Sam osobiście dopuszcząłem się nie świadomego spamu, i trafiło mi kilka domen.

Jest to najlpesza firma nauki.

Wiesz jeżeli masz świadomość że dzięki tobie 100 syfów dziennie wylatuje z szukarki to duża satysfakcja bowiem w miesieący jest to 3000 co oznacza średnią indkesacje na słabo popularne hasło.

A i przyczyniam się do wzrostu gospodarczego - bowiem zatrudniiam jedną osobe do monitoringu pozycji i usuwanią spamu.

A to już duża zaleta, pozatmy daje szanse ludzia którzy uczciwie chcą zaistnieć ze stronami.

Wiesz spam to nie jest fer.

Nawet jeżeli zwróci się do mnie nie komercyjna firma to dość często pomagam im zoptymalizować stronę i usunąć śmieci z danego hasełka.

Pozatym zwalczając spam zwalczasz nie uczciwą konkurnecje a to same zalety.

O wadach może mówić tylko ktoś komu zgłosiłem stronę i tylko tyle jeżeli spamował ale taka opinia nie jest dla mnie ważna.

Jeżeli uczciwy webmajster lub pozycjoner powie mi że to złe zgłaszaś spam to pomysl dlaczego tak uważa i zapytam.

Pozdrawiam

Mariusz

strony zostały usuniete i zablokowane

ja osobiscie jakos nie zauwazylem zeby zglaszane strony zostaly 'usuniete i zablokowane' cokolwiek by to nie znaczylo. (zablokowane? przed czym?).

Wiesz jeżeli masz świadomość że dzięki tobie 100 syfów dziennie wylatuje z szukarki to duża satysfakcja bowiem w miesieący jest to 3000 co oznacza średnią indkesacje na słabo popularne hasło.

czy ja wiem, dla mnie to troche przegiecie. to ze jakas strona spamuje bo chce byc wyzej, to nie znaczy automatycznie ze tresci/oferty jakie ze soba niesie, sa kiepskie. czesto wrecz przeciwnie - ktos kto ma niskie ceny, chce sie wypchnac do przodu zeby inni o tym wiedzieli i u niego kupowali.

wiec nazywanie 100 stron 'syfami' uwazam za daleko posunieta nieostroznosc. pamietaj ze dla zwyklych uzytkownikow netu serp jest wynikiem i tyle. i nie obchodzi ich jak sie tam znalazl, tylko co sie pod nim

znajduje.

daje szanse ludzia którzy uczciwie chcą zaistnieć ze stronami

"ludziom"

nie ma zwiazku. jesli ktos prowadzi dobra strone, uzyska automatycznie duzo linkow, a taki fakt nie moze w algorytmie przejsc bez echa.

przy takim trendzie zglaszania 100 stron dziennie obawiam sie ze za kilka lat pozycjonowanie zginie - bo zamieni sie w zwykla inwestycje - zakup jakiegos cloakujacego skryptu z panelem obslugi jak dla 10 latka (one-click-ready). przyszlosc pozycjonerow lezy raczej w tym wlasnie kierunku, wieksza szanse beda mieli programisci i ci z duzym doswiadczeniem dzialan wyszukiwarek. (by moc odpowiednio cloakowac).

"i can handle it without linking :)"

Witam, wiesz może masz racje że jest wyżej i treść ma dobrą, ale dlaczego ma być wyżej bo spamuje ???. Skoro ma taką dobrą treść to jak sam napisałeś nie musi spamować bowiem enginynie pozostaną bez echa.

2 sprawa cloakng zawsze będzie spamem czy zrobi go super programista czy też nie. Czy będzie za pomocą perla lub innego języka programowania po stronie serwera zawsze będzie miał za zadanie oszukanie wyszukiwarki względem zawartości i zawsze bedzie spamem. Z tym że postępem idzie też postęp w jego wykrywaniu.

Nie zgodzę się że usuwanie spamu to klęska dla pozycjonowania !

To jest nie zasadne stwierdzenie, bowiem poza jawnie używjącymi stronami usuwam też te które używają bardzo zaawansowanego cloakingu.

Pozdrawiam

Mariusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności