Skocz do zawartości

Przekazanie moce z subdomeny na podstrnę

Rekomendowane odpowiedzi

Pozycjonuję subdomenę www.slowo-kluczowe.domena.pl oraz podstronę domeny głównej www.domena.pl/slowo-kluczowe.html na tą samą frazę. W efekcie obie są w TOP 10, ale żadna nie może się przebić w TOP 3.

Zastanawiam się nad przekazaniem mocy subdomeny dla podstrony za pomocą przekierowania 301. Subdomena kilkuletnia z wieloma linkami. Czy to ma sens i jak to zapisac w pliku .htaccess ?

A treść jest zróżnicowana na obu stronach? Są linkowane wzajemnie?

Jeżeli zależy Ci na top 3, to 301 powinno pomóc, ale według mnie lepiej mieć 2 domeny w top 10 i konsekwentnie je pozycjonować. No chyba że są na 9 i 10 :).

Co do .htaccess to niestety Ci nie pomogę, ale wystarczy poszukać na forum, było trochę o tym.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Przekierowanie subdomeny na domenę główną 301 w pliku .htaccess

Jeżeli chcesz przekierować podstrony ze starej na podstrony na nowej:

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.slowo-kluczowe\.([a-z0-9]+\.pl)$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://www.%1/$1 [R=301,L,NC]

Jeżeli chcesz przekierować wszystkie podstrony na stronę główną:

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.slowo-kluczowe\.([a-z0-9]+\.pl)$ [NC]
RewriteRule ^.*$ https://www.%1/ [R=301,L,NC]

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

seo2009 jeżeli subdomena ma oddzielny plik .htaccess:

RewriteRule ^.*$ https://www.domena.pl/podstrona.html [R=301,L,NC]

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

• 2 tygodnie później...

Dzięki za kod. Działa poprawnie. Zobaczę na efekty przekazania mocy z subdomeny, która od jakiegoś czasu nie wyświetla się na słowo kluczowe w wyszukiwarce i nie generuje ruchu.

Mam jeszcze pytanie czy link do tej subdomeny, która przekierowuje 301 należy nadal trzymać na stronie głównej strony?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności