Skocz do zawartości

Budżet

mixtype

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć i czołem.

Na wstępie uprzedzam , iż korzystałem z modułu wyszukiwania na forum ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania i wątpliwości. Dlatego postanowiłem założyć nowy temat :P.

Interesuje mnie jak wysoką kwotę powinienem przeznaczyć i na jakie "suplementy" przy pozycjonowaniu strony mojej firmy ( zaznaczam, strona jest zoptymalizowana semantycznie i obecnie ma PR 2).

Brakuje mi linków zwrotnych z wysokim PR. Czy jest sens masowego dodawania wpisów w darmowych katalogach, tak 200 na dobę??? Czy warto wejść w system wymiany linków ?? Proszę o jakąś wskazówkę sugestie radę

Z góry dziękuje

Ps. moja branża to okna pcv i aluminiowe, a tu konkurencja jest dość wysoka.

Bezsensowne pytanie....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

- wpisy w darmowych katalogach + ich dopalenie SWL/XR/SB

- wpisy w płatnych katalogach + ich dopalenie SWL/XR/SB

- wpisy w publicznych preclach + ich dopalenie SWL/XR/SB

- wpisy w prywatnych/zamkniętych preclach + ich dopalenie SWL/XR/SB

- wpisy na tematycznych forach/blogach

- systematyczne budowanie i linkowanie zaplecza

- wpisy sponsorowane w "normalnych" serwisach

- kupowanie linków

...

i tak dalej i tak dalej. Opcji jest mnóstwo, najlepiej rób wszystko po trochu i być może coś z tego będzie :P

Skoro konkurencja w Twojej branży jest duża, to sam nic nie zdziałasz z racji zapewne braku wiedzy i doświadczenia w pozycjonowaniu (jeżeli się mylę w tym stwierdzeniu to przepraszam). Same katalogi to pozycjonowanie na poziomie gimnazjum. Wniosek prosty - zamieść ofertę w dziale ogłoszenia i zlecenia, zleć pozycjonowanie i tyle. Jeżeli ta opcja Ci nie odpowiada to kilka/kilkanaście miesięcy lektury forum po kilka h dziennie + kolejne kilka/kilkanaście miesięcy na "naukę" (+oczywiście kasa na nią potrzebna) i może będziesz mógł powalczyć o topy.

Na twoim miejscu zrobił bym tak:

50-100 stron zapleczowych na różnych IP z unikalną treścią i oczywiście podlinkowane mocno

Kupowanie linków ze stron tematycznych dla strony firmowej - minimum link na 20-40 mocnych stronach

Zlecenie profesjonaliście preclowania - do dobrych precli z unikalną treścią

Katalogowanie w płatnych i darmowych seokatalogach

100 pkt w statlink miesięcznie dla strony firmowej

20 000 pkt e-weblink miesięcznie

Dzięki temu wszystkiemu myślę że dobry top będzie :P

Wszystko zależy czy to ma być tylko fraza regionalna typu "okna pcv lublin" czy może po prostu "okna pcv"

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Jeżeli chcesz tylko wypozycjonować jedną stronę, a konkurencja jest duża i frazy są trudne, to moim zdaniem nie warto się tym zajmować samemu, bo zanim osiągniesz pożądane rezultaty, może się okazać że czas zmienić branżę :) Oczywiście trochę przesadzam, ale ja w Twoim przypadku zainwestowałbym te środki w pozycjonowanie przez sprawdzoną firmę z doświadczeniem, chyba że masz dużo wolnego czasu i nie boisz się eksperymentować

goly_one_5.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności