Skocz do zawartości

Dodawarka ogłoszeń

profanoom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jest to mój pierwszy otwarty temat także proszę o wyrozumiałość. Szukałem na pio na wielu innych stronach również i nic nie udało mi się znaleźć. Poszukuję dodawarki do stron z darmowymi ogłoszeniami (mogą być także płatne). Czy na rynku polskim są takie programy ? Może ktoś z Was podjąłby się napisania ?

Jeżeli czegoś nie da się zrobić, potrzebny jest ktoś kto o tym nie wie ... Przyjdzie i to zrobi

Ok. Czyli na dzień dzisiejszy zostaje albo ręczne dodawanie, modyfikacje aktualnych adderów lub autorskie narzędzie. Nie wiem jak często Wy korzystacie ze stron z ogłoszeniami. Wydaje mi się, że linki mogą mieć jakąś wartość jednak w moim przypadku chodzi o reklamę usług/produktów. Dziwi mnie to, że jak dotąd taka dodawarka nie powstała. Zawsze można zaoferować dla klienta (aktualnego którego strony pozycjonujemy bądź potencjalnemu) dodatkową usługę jaką będzie dodanie oferty do x stron z ogłoszeniami. W sieci jedyną informację jaką znalazłem na ten temat były zlecenia dodania oferty do stron. Ceny kształtują się mniej więcej od 40zł za dodanie do 100 stron. Na pewno znajdą się jacyś desperaci co zaoferują i mniejszą cenę. Jeżeli któryś z autorów aktualnych adderów, programista byłby zainteresowany to proszę o kontakt na priv.

Jeżeli czegoś nie da się zrobić, potrzebny jest ktoś kto o tym nie wie ... Przyjdzie i to zrobi

Dziwi mnie to, że jak dotąd taka dodawarka nie powstała

kto tak powiedział? wszytko powstało ale nie wszytko jest na sprzedaż, chcesz mieć swoja podałem tobie rozwiązania, zrozum jedno, chcesz mieć napisz lub zlec komuś do napisania. A nie piszcie mi na PW, to ty potrzebujesz softu to pisz na PW ludziom co potrafią to napisać :), ale na PIO to wątpię ze znajdziesz, a jak znajdziesz to cena może cie zaskoczyć :D

Serwisy ogłoszeniowe przeważnie umożliwiają zamieszczenie treści, ale bez aktywnych linków więc z punktu widzenia SEO nie mają wartości. Chyba, że jako serwisy ogłoszeniowe uważasz też wszelkiej maści precle :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Najwieksza wada takiej dodawarki byloby to, ze nie ma zadnego powszechnego skryptu serwisu ogloszen. Praktycznie kazdy ma swoje jakies unikalne rozwiazania, co by powodowalo koniecznosc stworzenia dodawarki z indywidualnym uwzglednieniem kazdej ze stron, a to bedzie czasochlonne i kosztowne. Poza tym taka dodawarka wymagalabym ciaglych aktualizacji, zeby wspolpracowac ze wszystkimi stronami.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

W sumie racja. Wydawało mi się, że temat jest znacznie prostszy do rozwiązania :) Może nie wszystkie ale jest nie co stron ogłoszeniowych umożliwiających dodawanie aktywnych linków. Wpływ na pozycjonowanie na pewno jest. Jak duży ciężko mi powiedzieć. Głównym celem pozycjonowania są na pewno wejścia na naszą stronę. Strony z ogłoszeniami mogą okazać się pomocne dla wielu branż. Małą ilością precli linkuję swoją stronę, głównie zaplecze - tak jak i zapewne większość z Was. A adderów jest całe mnóstwo. Dlatego dziwię się, że nie ma jeszcze alternatywnego rozwiązania dla ogłoszeń. Prędzej czy później wartość precli upadnie co już można po woli zauważyć. Adder skupiony na danym skrypcie (kilku najpopularniejszych skryptach) ogłoszeń może okazać się bardzo skutecznym rozwiązaniem. Takie są moje spostrzeżenia :D

Tylko wez pod uwage, ze katalogi/precle sa stworzone do dodawania stron, a serwisy ogloszeniowe maja inne zadanie. Jak moderacja zobaczy, ze 90% ogloszen to jakis spam z linkami to zablokuje dodawania linkow. Nie mowiac juz o tym, ze wielu stron sie w ogole nie doda bo nie pasuja one do zadnych ogloszen.

Poza tym na chwile obecna w wiekszosci serwisow jak juz mozna dodac link to bez anchora, czyli wyglada on tak - https://www.forum.optymalizacja.com , a nie tak forum o pozycjonowaniu

To powoduje, ze takie cos nie nadaje sie do pozycjonowania.

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Poza tym na chwile obecna w wiekszosci serwisow jak juz mozna dodac link to bez anchora, czyli wyglada on tak - https://www.forum.optymalizacja.com , a nie tak forum o pozycjonowaniu

To powoduje, ze takie cos nie nadaje sie do pozycjonowania.

e tam - nadają się i takie - trzeba trochę naturalnych linków :)

Przymierzam się do czegoś takiego - jak ktoś mi podeśle na PW adresy takich stron gdzie można wstawić linka - to dodam do nich jakies ogłoszenie gratis :D

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

@profanoom

Do ilu konkretnie stron potrzebowałbyś dodawać ogłoszenia i czy oczekujesz automatycznego łamania captcha czy chcesz je przepisywać recznie czy też korzystać z serwisu pokroju deathbycaptcha.com? Taka zabawka jest do zrobienia, ale to będzie trochę kosztowało.

@Carnagge

Owszem trzeba by uwzględniać w dodawarce każdą ze stron z osobna, ale nie masz racji co do aktualizacji. Skrypty poważniejszych serwisów ogłoszeniowych się nie zmieniają często, w związku z czym raz zrobiona dodawarka przez długi czas mogłaby działać bez aktualizacji.

@profanoom

Spróbuj dostosować wtyczkę auto fill lub imacros do firefoxa albo coś podobnego. Skryptów jest dużo a z tych popularnych każdy praktycznie inny. Przynajmniej trochę sobie ułatwisz tymi pluginami jak nie załatwisz dodawarki automatu.

Matrix to nie jest film science-fiction a jedynie film osadzony w realiach futurystycznych obrazujący całą prawdę o naszym życiu niczym dobry film dokumentalny...

Darmowe MP3

@Carnagge

Skrypty poważniejszych serwisów ogłoszeniowych się nie zmieniają często, w związku z czym raz zrobiona dodawarka przez długi czas mogłaby działać bez aktualizacji.

Po pierwsze to piszesz o automatycznym lamaniu captchy co jest w sferze marzen - nikt za mniej niz kilka tysiecy takiej dodawarki z takimi funkcjami nie napisze, bo sie to nie bedzie oplacalo. Po drugie nie mowica juz o samej mozliwosci i wiedzy na temat lamania niektorych captch np. recaptchy.

Co do aktualizacji to jestes w bledzie. Sprawdzales jak sa aktualizowane takei serwisy? Podejrzewam, ze nie. Zobaczysz co sie bedzie dzialo jak zacznie na nich przybywac spamu, co chwila bedzie cos zmieniane, a ze w bazie bedziesz mial np. 100 roznych stron to non stop beda potrzebne jakies aktualizacje. Widac to wyraznie na przykladzie gumtree, czy craig list, gdzie spamuje caly swiat i co chwila cos tam jest nowego wprowadzanego i dodawarki sa stale aktualizowane, zeby to omijac.

Gumtree w przeciągu kilku lat zmieniło jedynie captche którą trzeba wpisać przy odpowiadaniu na ogłoszenia, więc nie wiem o czym piszesz mówiąc, że cokolwiek się tam zmienia. Aby zamieścić ogłoszenie nie trzeba nawet wpisać captchy więc samo spamowanie gumtree to banał.

Złamanie każdej captchy z wysoką skutecznością to owszem sfera marzeń, ale większość serwisów ma captche którą da się złamać. A co do recaptchy - przecież została już złamana - skuteczność owszem niska ale jednak można spamować ;). W kwestii ceny się z Tobą zgodzę. Zakładając że każdą potencjalną stronę z ogłoszeniami trzeba "obsłużyć" osobno z racji zróżnicowanych skryptów przy napisaniu takiej dodawarki dla np. 100 stron nawet kilka tys mogłoby nie załatwić sprawy (mam tutaj na myśli automatyczne łamanie captchy).

Korzystam z firefoxa i mam zainstalowaną wtyczkę działającą na zasadzie autofill. Automatyczne łamanie captcha nie jest konieczne. Chodzi o skrócenie czasu dodawania. Prace wykonywane w całości ręcznie są bardzo czasochłonne. Na chwilę obecną dodaję do bazy około100 stron z ogłoszeniami. Nie wiem jak często zmieniają się aktualizacje oprogramowania. Zauważyłem natomiast wiele podobieństw w samych formularzach. Jest wiele stron tematycznych/regionalnych które posiadają swoją skromną bazę ogłoszeniową. Ludzie muszą te ogłoszenia czytać skoro odnotowuję wejścia na swoją stronę. Na wielu portalach nie potrzebna jest rejestracja. Otrzymujemy email z danymi do logowania w celu wprowadzenia zmian w ogłoszeniu.

nowy seobohater (ktory wlasnie powstaje) bedzie mial funkcje dowolnej konfiguracji formularzy jak i otwieranych adresow - sam o nia meczylem autora

mozesz sie do niego zglosic to pewnie prace nieco przyspiesza :)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności