Skocz do zawartości

Najlepszy SWL - stały ?

OceanFire

Rekomendowane odpowiedzi

Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Jako sprzedawa po tegorocznych zmianach w seomatiku jedynie moge stwierdzic ze robienie smieci sie nie oplaca pod kątem zasobów serwerowych nie warto robic subdomen. Co do wymagan jakosciowych sytuacja jest jasna i kazdy sobie musi sam ocenic czy i w jakim systemie uda mu sie spelnic wymagania. A z tymi wymaganiami szczegolnie poza parametowymi jest roznie (statlink):

To czasem ostatnio nie robi się system wymiany linków na forach
- ciekawe czy Administracja będzie wstanie monitorować wszystkie strony gdy ich będzie 10 razy więcej czyli 150.000 jak w seomatiku. Jako sprzedawca cenie sobie też plynnosc rynku w danym swlu. Tyle.
czy jest równoznaczne z tym że ktoś to będzie robił
Samochodem mozesz jechac 250km/h ale to nie oznacza że wszyscy tak robią - zwykle jazda powyżej prędkości dozwolonej jest chwilowa i nie przynosi wymiernych korzyści. I tutaj wygląda to podobnie.

Pozdrawiam

Adam C.

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ale widzisz, to trochę mydlenie oczu, bo qlweba/autobloga można:

- podlinkowac na szybko i zdobyć 500bl

- postawić go na domenie głownej

- wygenerować dobry site

- nie wrzucać linków wychodzacych

- czekac na staż

Ale tak można zrobić z każdym skryptem, więc dlaczego jeden ma być bardziej wartościowy od drugiego - jeśli jeden jest kolorowy w serduszka a drugi ma tylko 3 tabele na krzyż ale oba mają odpowiedni site, pagerank, mało linków wychodzących i wartościowy poziom BL to raczej google ze względu na walory wizualne nie będzie premiować tylko jednego z nich :) A jeśli chodzi o ocenę użytkowników, to oczywiście przyznaję rację, że punkty uzyskane ze stron na których zainwestowano w profesjonalną grafikę powinny być droższe.

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

widze że zaczyna być nerwowo :) Każdy widzi że prezentowane na tablicy 2 systemy się od siebie diametralnie różnią i wg mnie albo mogą być uzupełnieniem siebie albo mogą służyć do zupełnie czego innego. W statlinku faktycznie za 40 groszy nic nie zdziałasz, to nie jest system tani i nie będzie, nie będzie miał też nigdy setek tysięcy stron w swych zasobach gdyż nad serwisem dodanym do niego trzeba się niestety pochylić, nie tylko na etapie dodania.

Zauważyc należy też jeszcze inną sprawe, kwestie skąd dostajemy linki. Czy linkując bezposrednio ze statlinka na strone docelową będziemy wstydzić się przed klientem np korporacyjnym o to skąd one pochodza? Czy tak samo jest w przypadku innych systemów? Ok, mozna bawic sie w 301 ale to nie zawsze jest rozwiązanie.

Ja caly czas nie rozumiem, czemu tutaj ludzie przywoluja argument, ze pkt w Statlinku sa drozsze od Seomatiku. Przeciez, zadnych SWLi nie da sie porownac wg. ceny pkt. Kazdy ma wlasny system punktacji. Jakby nagle Seomatik wprowadzil dzisiaj ciecia pkt tak, ze 1000 kosztowalby 40zl to nie oznaczaloby to, ze jest lepszy od Statlinka.

Zeby to porownac to trzeba zrobic prosty test. Przeznaczyc np. 50zl i kupic za to bodajze 2500pkt w Statlinku lub 130 000 w Seomatik i przylozyc to na strone i porownac efekty.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Nie ma czegoś takiego jak "który z tych 2 jest lepszy", ponieważ należy używać obu ;)

A co do linkme, jak włączy możliwość przelewania punktów innym userom, to może też wróci do gry.

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

każdy SWL jest dobry jeżeli się wie jak go użyć .

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Najciekawsza dyskusja jest zawsze jak się właściciele swli wypowiadają, który jest lepszy ;]

Co do samych swl to dla mnie wszystkie one są obecnie na jednakowym poziomie. Inna sprawa już jeżeli chodzi o jakość zawartych w nich stron. tu przoduje seomatik na dzień dzisiejszy. SWL to tylko system wymiany linków, który bez stron nic nie znaczy.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

W końcu zbliżamy się do puenty, w mojej opinii jest tak:

- po pierwsze najlepiej osobiście spróbować każdego z liczących się na rynku systemów i wyrobić sobie pogląd ponieważ czytając wypowiedzi forowiczów na tym forum można dostać schizofrenii wypowiedzi znoszą się wzajmnie w różnych wątkach, w róznych postach, dlaczego samemu tego nie sprawdzić ?

- po drugie sformułowanie: "wyrobić sobie pogląd" docelowo rozpatrywałbym w kategoriach: "którego systemu do czego używać" a nie w kategoriach: "którego używać a którego nie"

Dlatego może pytanie powinno brzmieć nie "który najlepszy" lecz "który do czego" ? Aczkolwiek jak by pytanie nie zabrzmiało sam bym próbował sobie na nie odpowiedzieć na forach nie ma prawdy gdy pytanie dotyczy opiniowania ;)

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

No to ja powiem inaczej.

Jeśli ktoś by zapytał mnie gdzie wolałbym wydać 1000zł na punkty - w statlinku czy w seomatiku - wybrałbym statlinka.

Zeby to porownac to trzeba zrobic prosty test. Przeznaczyc np. 50zl i kupic za to bodajze 2500pkt w Statlinku lub 130 000 w Seomatik i przylozyc to na strone i porownac efekty.

A skąd te proporcje? Łatwiej byłoby porównywać systemy nie wg. przydzielonych punktów, a linków. Czyli dajemy np. 500 przydzieleń ze statlinka i 500 z seomatika, ale ja nie potrzebuje testu, z własnego doświadczenia wiem, że wygra statlink, jeśli ktoś się nie zgadza niech robi test ;)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

To może porozmawiajmy o faktach:

- konto zarejestrowane 05-06-2011 12:36 - równe 4 dni temu

- fraza pozycjonowana lokalizacjami zdobytymi w ciągu ostatnich 2-4 dni za 3zł w skali miesiąca.

No comment smile.gif

Tak tylko ,że nie rozchodzi się tutaj o moją stronę oraz moje konto tylko znajomego na którego konto mam wgląd.

Sam osobiście proponuje od kogoś kupić na dniach 100.000 pkt żeby zobaczyć jak to pójdzie na mojej frazie

Dla tworzącego strony pozostaje więc wybór:

- otrzymać za każdy serwis 10.000 punktów lub więcej czy tylko 10pkt.

- stworzyć 100 wartościowych stron i otrzymać milion punktów, czy otrzymać go dopiero po zrobieniu miliona spamów

Zawsze takie spamowe strony można tworzyć z automatu, na podstawie RSS na wspólnych plikach. Więc nie wiem czy to taki straszny wysiłek

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności