Skocz do zawartości

[projekt] Personator

Virusek

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wyglądała tak, że miałem problem z jedną domeną - test skryptu. Problem opisany wyżej. Mateusz poprosił mnie o dane FTP i adres, podałem.

Po chwili napisał maila, że już działa, nic nie zrobił i automagicznie samo się ustawiło. Myslę sobie super, mogę postawić faftylion stronek, wyjadę sobie na weekend (to było w piątek, dziś mamy wtorek), strony się zaindeksują a ja je wtedy wrzucę do e-weba.

Jednak nic się automagicznie niestety tym razem nie zrobiło, ponieważ ani ja, ani Mateusz nie możemy tego rozgryźć pisze na forum, może ktoś instaluje e-weba na personatorze i będzie w stanie pomóc.

wiadomosci lifestylowe, sportowe i gadżetowe.

wiadomosci biznesowe dla głodnych wiedzy z tematyki finansów, giełdy czy inwestycji

łódzka agencja reklamowa zapraszamy na stronę ogólnopolskiej agencji reklamowej, oferujemy reklamą outdoor (posiadamy własne ekrany LED) oraz online. Zapraszamy na podstronę Nasi Klienci, zaufało nam już ponad 40 firm!

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Autorowi sugeruję niezwłoczne poprawki.

Jego zapytania zarzynają bazy danych.

Zapytanie SELECT * FROM `person` ORDER BY RAND() LIMIT 50;

a tabela person zawiera po kilkaset tysięcy rekordów (!).

Takie zapytania są generowane po dwa razy na każde wejście na stronę.

Przykładowa baza danych 332 000 rekordy - 440MB - serwer MySQL na 332tys wpisach musi zrobić tablicę tymczasową, posortować całą, przeanalizować.

Przestrzegam przed używaniem tego na serwerach współdzielonych. Aż musieliśmy rozpocząć blokowanie niektórych przypadków.

Poczekamy jeszcze na info od autora. Czytał moją wiadomość, jednak bez reakcji.

Sugeruję mu:

1. Sprawdzić max id z tej tabeli.

2. Wylosować w PHP te 50 liczb w zakresie tabeli.

3. Skonstruować zapytanie: SELECT * FROM `person` WHERE id IN ($wylosowany_id1,$wylosowany_id2.....);

Jeśli ktoś może, niech sam poprawi w skrypcie. W razie problemów, służę pomocą.

Macie racje, problem o którym piszecie pojawiał się we wcześniejszych wersjach, aktualna wersja 1.1.0 jest pozbawiona tego bugu.

Niestety nie mam wpływu na to że klienci nie aktualizują skryptu. Przy każdej aktualizacji wysyłamy nową wersję mailem do każdego kto zakupił od nas skrypt

Mayko.pl - skuteczne pozycjonowanie stron www

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności