Skocz do zawartości

czy domenki muszą być na różnych ip

beha

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego te linki mają być gorsze (biorąc pod uwagę sam numer IP)

Dlatego, ze wedlug zalozenia Google (bo o google chyba tu mowa), popularnosc strony internetowej jest uzalezniona od przychodzacych linkow. Linki maja byc naturalne, czyli komus sie spodobala strona i dal do niej link. Wiec, jezeli linkuje do strony inna strona na tym samym serwerze, to moze byc podejrzenie, ze link jest sztuczny, a nie naturalny.

Ja nie mowie, ze linki z tego samego IP sa bezwartosciowe, bo kazdy link jest dobry, jedynie chodzi mi o to, ze wieksza wage ma link z innego IP niz z tego samego. A najlepiej jak jest z innej klasy C.

Dlatego, ze wedlug zalozenia Google (bo o google chyba tu mowa), popularnosc strony internetowej jest uzalezniona od przychodzacych linkow. Linki maja byc naturalne, czyli komus sie spodobala strona i dal do niej link. Wiec, jezeli linkuje do strony inna strona na tym samym serwerze, to moze byc podejrzenie, ze link jest sztuczny, a nie naturalny.

Nie jestem jakimś fachowcem w tej dziedzinie ale w zasadzie miało by to sens to co Michał napisał o naturalnym linkowaniu, ale czy tak jest ? Ja tego nie wiem :)

Myślę, że nikt może nie mieć racji. Jak serwisy są długo w internecie i dopiero po 2 latach istnienia jeden daje link drugiemu to może mieć on 100% wartości. A co to jest ta klasa C, C-block?

Ja nie mowie, ze linki z tego samego IP sa bezwartosciowe, bo kazdy link jest dobry, jedynie chodzi mi o to, ze wieksza wage ma link z innego IP niz z tego samego. A najlepiej jak jest z innej klasy C.

A co powiesz na takie linkowanie:

np. na japońskich blogach znajduje się link do polskiej strony....

Możesz powiedzieć, że to nie jest nic szczególnego, bo równie dobrze jakaś firma może mieć swoje odziały w innych państwach i moze mieć też strony z odpowiednią wersją językową, do których linkuje....

C-block w tym przypadku jest inny, ale czy dla Ciebie ogomna ilość takich linków, których źródłem jest strona w innej wersji językowej są uznane przez algorytm za "naturalne" (a w konsekwencji bardziej wartościowe)?

W końcu pochodzą z innego c-blocku... (pomijam fakt, że temat obu stron może nie być identyczny - rózne keywords) :)

Live Free or Die

A własnie co do tej nazwy...

Skąd ona sie wzięła :?:

Bo szczerze mówiąc nigdy wczesniej o niej nie słyszałem (c-block), a ona mi się kojarzy tylko z klasą C...

Michał, napisłeś coś takiego:

(...)

C-bloki mozna uznac za pierwsze dwa numery adresu IP, czyli np. xyz.yzx.aaa.bbb - jezeli IP 2 Ip zaczynaja sie od xyz.yxz to Ip sa na tym samym C-bloku.  

(...)

Czy przypadkiem nie pomyliło Ci się dwa bajty z dwoma bitami (w klasie C pierwsze 2 bity są włączone) :?:

Live Free or Die

troche zamotaliscie chyba. jesli dobrze wszystko pamietam, to w klasie C pierwsze 2 bity sa nie tyle wlaczone co ustawione na 1, bowiem wszystkie adresy klasy C musza posiadac '110' w pierwszych 8 bitach. maska klasy C to 255.255.255.0 (/24) zatem zmienia sie tylko ostatnie 8 bitow. C-block to pierwsze trzy liczby adresu IP albo jak kto woli pierwsze 24 bity.

192.168.0.1 [ C-block : 192.168.0. ]

te dwa adresy maja inne C-bloki

115.25.110.26

115.25.111.26

te dwa adresy maja te same C-bloki

115.25.110.26

115.25.110.89

a co tam, nabije transfer mojemu laborantowi, ten link chyba jest jeszcze aktualny

https://www.cs.put.poznan.pl/mlibuda/Adresa...sacjaIP_cz1.pdf

:D

"i can handle it without linking :)"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności