Skocz do zawartości

ilość linków wychodzących, a ich siła

Adshi

Rekomendowane odpowiedzi

Tak

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

"Moc" rozkłada się na wszystkie linki wychodzące z danej strony. Jak jest ich aż 40, to Twój link ma bardzo małą wartość. Wniosek: nie warto kupować linków na stronach, gdzie jest kilkadziesiąt linków wychodzących. Im ich mniej, tym większa siła poszczególnych linków.

"Moc" rozkłada się na wszystkie linki wychodzące z danej strony.
Przynajmniej tak jest potocznie przyjęte, ale czy faktycznie tak jest to tylko g wie, bo nie do końca jest to logiczne.

Teoretyczny przykład jaki mi przyszedł do głofy - obszerny artykuł opisujący składanie/budowanie trójkołowca z części i w treści jest linkowanie do sklepów internetowych, lub ich podstron gdzie poszczególne części można zakupić.... Na jakiej zasadzie link np do strony sklepu z oponami ma obniżać "moc" linku prowadzącego do sklepu z łożyskami itd...

Kiedyś przyjmowało się, że im więcej linków wychodzących tym mniejszy PR strona linkująca przekazuje linkowanej.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Kiedyś przyjmowało się, że im więcej linków wychodzących tym mniejszy PR strona linkująca przekazuje linkowanej.

sądzisz, że w tej materii coś się zminiło? Jeśli strona jest jakąś marną zapleczówką i wstawisz na niej jeden link to z całą pewnością da Twojej docelowej stronie więcej niż gdyby miała linków wychodzących 30 i to nietematycznych. W przeciwnym razie wzajemne linkowanie np 100 stron dawałoby potężną siłę - na każdej domenie po 99 linków ;)

Moje przeczucia podpowiadają mi, że opłaca się czasem dodać link wyjściowy do strony ogólnie cenionej tak aby zwiększyć trust rank, jednak badań nie przeprowadzałem w tym zakresie i sądzę, że moje podejrzenia mogłyby zostać obalone. Ja jednak często wstawiam takie linki gratis linkując wiki czy inne znane serwisy - może inni robią podobnie i dlatego czasami ciężko przeskoczyć wiki :)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

sądzisz, że w tej materii coś się zminiło?
Sądze, że od chwilo opracowania i wykorzystania tego algorytmu z całą pewnością bardzo dużo się zmieniło i nadal się zmienia...

Moje przeczucia podpowiadają mi, że opłaca się czasem dodać link wyjściowy do strony ogólnie cenionej tak aby zwiększyć trust rank

Moje przeczucia parę lat temu mi to podpowiadały.

I tak już zostało ;)

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Jeżeli chodzi o strony cenione, to oczywiście.

Na logikę nawet to biorąc, strona jest bardziej rzetelna, jeżeli poleca inną, ogólnie cenioną w danym temacie.

Co do obniżania mocy linków, to fakt, mowa była o PR, a nie o mocy. Moim zdaniem większe znaczenie przy mocy linków ma ich widoczność i różnorodność.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

• 3 tygodnie później...

Witam jak dla mnie to jedno zaprzecza drugiemu mogę się mylić ale przecież według googla to że ktoś daje linka na swojej stronie do innej wartościowej stronki do jest naturalny sposób linkowania i jest on ok a już to nasze sztuczne pozycjonowanie np. katalogi i precelki już nie są tak mile widziane a jakby dodawanie linków szkodziło naszej stronie to tak naprawdę nikt nie dodawał tych linków bo po co sobie szkodzić ?

Biuro Rachunkowe KABA - Pełna obsługa Twojej firmy.

Bramy przesuwne - Wspaniałe ogrodzenia dla twojego domu

Podajniki pneumatyczne zaoszczędzą mnóstwo twojego czasu a czas=$

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności