Skocz do zawartości

Pozycjonowanie na frazy, których nie ma na stronie?

Kantare

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest możliwe pozycjonowanie strony na frazy, których nie ma na stronie?

Pewnie wszystko jest możliwe, tylko pytanie czy wie ktoś jaka będzie różnica procentowa w nakładzie pracy.

Np. jaka będzie różnica a wypozycjonowaniu sklepu gdzie na słowo np. laptopy samsung ma osobną kategorię a gdzie takiej kategorii nie ma.

Taka sama sytuacja w przypadku strony, ktoś chce się pozycjonować na frazę, której w ogóle nie ma na stronie.

Jak myślicie, jak to wygląda?

Czy w takiej sytuacji będzie różnica w nakładzie pracy do wypozycjonowaniu tych fraz czy to nie ma znaczenia?

Don't Worry Be Happy!

To zależy, jakich metod pozycjonowania używasz...

jeśli użyjesz w poprawny sposób xrumera albo SB, to nakład pracy nie jest duży i możesz pozycjonować stronę na dowolną frazę (nawet, jeśli na stronie nie występuje). Jednak zawsze lepiej pozycjonuje się stronie poprawnie zoptymalizowaną, a do optymalizacji należy również odpowiednie zagęszczenie w treści strony słów, na które chcesz pozycjonować.

dymna.jpg

Fajnie jak na stronie występuje dana fraza z 2 razy, bądź w jakichś odmianach. A różnica w nakładzie pracy zależna od tego czym pozycjonujesz, jak wyżej.

Według mnie różnica jest znaczna. Ale popatrz na to z jeszcze innej strony. Masz stronę z laptopami, nie masz kategorii laptopy samsung. Użytkownik tych właśnie szuka, wchodzi na Twoją stronę, rozglądnie się i prawdopodobnie wyjdzie bo nie ma tego, czego szukał. Więc trzeba przeanalizować, czy faktycznie ma to sens. Ja zawsze staram się maksymalnie zgrać offpage z onpage.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

wchodzi na Twoją stronę, rozglądnie się i prawdopodobnie wyjdzie

...lub skorzysta z reklamy kontekstowej na stronie i zostawi parę centów właścicielowi ;)

Cel pozycjonowania na frazy "pokrewne", których na stronie nie ma, może być różny

dymna.jpg

Jest możliwe. Jedną frazę, której nie ma na stronie podlinkowałem SWL rotacyjnym, potem zdjąłem punkty całkowicie, strona się trzyma w okolicach 30 miejsca (mimo, iż dalsze strony zawierają tą frazę).

Płock - dawna stolica Polski, dziś stolica północnego mazowsza. - Ogłoszenia Płock, Szukasz pracy? Praca Płock.

Chwiloza moment - ogólnie rzecz ujmując nie powinno się pozycjonować witryny na frazy nie występujące w tekście. Proste.

Jesli chcesz sie pobawić w google bombing to oczywiście jest to możliwe ale z czasem MOZE skończyć się tragicznie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Chwiloza moment - ogólnie rzecz ujmując nie powinno się pozycjonować witryny na frazy nie występujące w tekście. Proste.

A kto tak powiedział? Ja się podejmuje takich "wyzwań" i nie widzę przeciwwskazań.

Ale tak bardziej nawiązując do tematu - może po pomyśl po prostu o dopisaniu treści pod te frazy ;) Jest dużo sensownych sposobów, umieścić na stronie niemal każdą treść, np. słowa kluczowe konkurencji :)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

A czy treść która jest podlinkowana (jakieś słowo) też jest brane pod uwagę jako treść znajdująca się na stronie ?

jak najbardziej. Bardzo często moje mocne strony zapleczowe, na których występuje wyłącznie link z anchorem nagle pojawiają się na pierwszych stronach gugla na ten anchor.

ogólnie rzecz ujmując nie powinno się pozycjonować witryny na frazy nie występujące w tekście

Zgred: zgoda w 100%, ale pytanie autora było inne: nie, czy się powinno, ale czy się da i czy wymaga to więcej pracy.

dymna.jpg

Jesli chcesz sie pobawić w google bombing to oczywiście jest to możliwe ale z czasem MOZE skończyć się tragicznie.

przesadzasz ;)

bombing to chociazby ostatnia sprawa z kuta...

ludzie od zawsze linkowali naturalnie na tu, w tym miejscu, tutaj, klik, czytaj, a w wypadku specjalistow w postaci nazwiska lub ksywki itp a ciezko sobie wyobrazic aby konczylo sie to tragicznie dla strony docelowej

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności