Skocz do zawartości

Dwa zaplecza na jednym IPku

Wojtekx

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Cały dzień pisałem pierwsze zaplecze, 4 godziny w du*e dla 8 artów więc wybaczcie ale już nie myślę...

Czy dobrym pomysłem jest posiadanie 2 zapleczy, nie linkujących wzajemnie, nawet o innej tematyce na jednym IP? Oba zaplecza linkują do tej samej strony, jednak wzajemnie nie. Czy lepiej dla obu wykupić osobne IP?

Najlepsze Serwery CS Reksio. Zapraszam

Jeżeli dasz na subdomenie to jest taki sens.

Wiadomo że na zaplecze na 1 ip google inaczej patrzy niż na zaplecze na innym ip , ponieważ nie powiązuje ich wzajemnie ale link z dobrego zaplecza to dobry link

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

To ja na twoim miejscu bym stawiał, no chyba że masz jakieś dodatkowe fundusze i chcesz to mieć fajnie zrobione to kupuj osobne ip

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Powiem Ci szczerze że jeszcze nigdy w swoim zapleczu nie zauważyłem aby 1 ip wpływało na jakość gorzej niż wiele ipków. Wiadomo - wszyscy mówią że to jest złe i działa niezbyt pozytywnie, ale ja jeszcze nie spotkałem się z sytuacją negatywnego wpływu monogamii ipkowej :)

Mówcie co chcecie, ja mam na jednym ip paredziesiąt zapleczówek i działają świetnie

Profesjonalne katalogi stron - Lista seokatalogów stron

Napisz do mnie a otrzymasz indywidualną ofertę zakupu większej ilości multikodów.

Zgadzam się z kolegą powyżej. Jeżeli to nie ma być jakaś mocarna zapleczowa fraza, to może wszystko stać na jednym ipku. Na początku miałem praktycznie wszystkie strony na jednym serwerze i nie zauważyłem aby to jakoś negatywnie na nie wpływało. Obecnie mam już różnorodne zaplecze i mogę powiedzieć tylko tyle, że "rozbiłem" je dla świętego spokoju. Moim zdaniem jednak można spokojnie stawiać zaplecze na tym samym serwerze co strona główna.

seowyszbanner.gif

Myślę, że jedno, dwa, trzy zaplecza na jednym IP to ciężka kwestia do rozmyślania czy dobrze, czy źle z jednego prostego względu - jeżeli masz to zaplecze wykupione u jakiegoś dostawcy usług hostingowych, to skąd nie masz pewności, że już inna osoba/firma/agencja także tam nie ma swojego zaplecza/zaplecz? ;) Przypuszczam, że Google bierze takie sytuacje pod uwagę... ;)

Myślę, że jedno, dwa, trzy zaplecza na jednym IP to ciężka kwestia do rozmyślania czy dobrze, czy źle z jednego prostego względu - jeżeli masz to zaplecze wykupione u jakiegoś dostawcy usług hostingowych, to skąd nie masz pewności, że już inna osoba/firma/agencja także tam nie ma swojego zaplecza/zaplecz? :P Przypuszczam, że Google bierze takie sytuacje pod uwagę... ;)

Na ale tylko z jego dwóch zapleczówek idą linko do gł strony a nie z zapleczówek innych firm na tym samym ip.

dokładnie, tok rozumowania gripka jest dosyć dziwny. w każdym razie 2 zapleczówki to ZDECYDOWANIE za mało żeby to miało jakąś sensowną moc, jak również zdecydowanie za mało żeby zastanawiać się nad kwestią IP. jak będziesz miał tych stron kilkadziesiąt to wtedy robi się problem, bo jakiego seo hostingu byś nie kupił i tak mając 100+ zapleczówek część z nich będzie musiała stać na tych samych IP bo mało kto da Ci 100+ adresów w niskiej cenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności