Skocz do zawartości

Dziwne skoki pozycji, ciekawa systematyka.

agland

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Postanowiłem podzielić się z Wami problemem, jaki dotknął moją domenę. Otóż od pewnego czasu (jakieś 3 miesiące) obserwuję dziwne zachowanie strony w serp. Na jedną z fraz i jej odmiany lub frazy kilkuwyrazowe właśnie ją zawierające strona notuje spadki i wzrosty w jednym przypadku z 1 na 4, w drugim z 5 na 8 oraz w jeszcze kilku o 1-6 oczek. Całość rozgrywa się w top 10. Sytuacja jest ciekawa do tego stopnia, że właśnie spadek jest zawsze o konkretną (i już znaną) liczbę oczek. Wygląda to tak, że strona jest na wypracowanych pozycjach powiedzmy przez tydzień, później spada na 3-4 dni, wraca na 2 tygodnie, spada na tydzień i tak w kółko zawsze o tyle samo oczek. Jak wcześniej wspomniałem dzieje się tak od jakichś trzech miesięcy. Stronę w tym czasie cały czas linkuję, na inne frazy po woli pnie się w górę i nie ma takich niespodzianek. Dodam, że w towarzystwie top10 tylko u mnie występuje taki dance.

Ma ktoś pomysły co może się dziać ponieważ przeszukałem już co się dało i odpowiedzi nie mogę znaleźć.

Miałem identyczną sytuację. Trwało to prawie pół roku, teraz jest spokój.

Czy masz może dwie strony w swoim serwisie zoptymalizowane pod tą samą frazę? Zróżnicuj bardziej te strony (osłabiasz jedną wzmacjniając drugą) na daną frazę. Mi pomogło, choć oczywiście to wcale nie musiał być powód skoków w wynkikach wyszukiwania.

Lekkie konstrukcje stalowe na potrzeby budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego - projekt, wykonanie, montaż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności