Skocz do zawartości

Od czego zacząć?

dervill

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Pewnie pamiętacie mnie jak sie pytałem o hosting i domeny dla nowego forum? To właśnie je zrobiłem, zajęło mi to 2tyg pracy, ale prawie skończyłem budowę.

Jednak przejdę do rzeczy. Od czego muszę zacząć aby wypromować swoje nowe forum. Wiem ze początki są strasznie trudne, bo kto by chciał pisać na forum gdzie nie ma użytkowników... aczkolwiek jakoś zacząć muszę.

Zacząłem od dodawania forum do wszelakiej maści katalogów i umieszczania linka w sygnaturce na innych forach.

Lecz co jeszcze mógłbym zrobić? Pewnie wielu z was powie buduj zaplecze, ale nie rozkminiłem tego jeszcze za bardzo, cały czas czytam o tym tutaj na forum.

Chodzi mi jednak o takie prostsze sposoby?

Ps. Co sądzicie o systemie wymiany linków?

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

Prawie nikt nie będzie wchodził na Twoją stronę via katalog. Kataloguje się, aby zdobyć linki, zdobywa się linki, aby być wyżej w wyszukiwarce.

Radzę Ci uzupełnić to forum, bo sama wysoka pozycja nie wystarczy. Jeżeli internauta zobaczy, że nic się nie dzieję, to zamknie zakładkę.

A ja nie mam linków w sygnaturce :)

Powiem na własnym doświadczeniu.

Przez pierwszy rok sam wszystko robiłem: z 99% wątków, kategorie, subfora i pozycjonowanie.

Dopiero po roku trochę miałem luźniej, wtedy zacząłem więcej dodawać do katalogów, żeby być w top10.

Ale powiem, że dopiero po 3 latach pozwoliłem sobie na "odpoczynek", ponieważ już było z 10 aktywnych użytkowników, którzy codziennie coś pisali, nie mówiąc o przyroście nowych.

Jednak, w ciągu ostatniego roku osiągnąłem ilość wejść na 24h - średnio 500-550 użytkowników, ale tylko dzięki temu, że stworzyłem kilka nowych kategorii o demotywatorach oraz kilkanaście popularnych tematów.

Więc, top10, top5, top1 - nie gwarantują aktywności użytkowników, jak również zwiększenia ilości wejść. Np. na jedno hasło z ilością wyników ok. 3.000.000.000 jestem w top5, ale nigdy nie było wejść na to hasło, chociaż nigdy nie pozycjonowałem, samo się wypozycjonowało.

Więc szukaj i zakładaj ciekawe tematy, zrób dobry opis do każdego subforum, oczywiście ze słowami kluczowymi.

Trochę trzeba będzie popracować :)

1. Zoptymalizuj forum pod pozycjonowanie :)

2. Rób sztuczny młyn na forum. Ja jak zaczynałem zabawę z forum, to zrobiłem z 20 kont i pisałem posty (gadałem sam ze sobą), z czasem się bujnęło :)

3. Twórz i wymagaj dobrych tytułów w wątku. Ja czasem poprawiam. Jak ktoś napiszę posta o tytule np: szukam programu, to najlepiej dopisać do tego jeszcze nazwę tego programu, jakiego szuka i.t.p. ;)

4. ;)

Jest jeszcze cała masa innych sposobów, by ułatwić sobie promowanie forum ;)

Linkuj dalej i nie pier*ol

Fajne forum ale musisz zacząć niestety sam pisać do siebie jak zawsze na początku. Moja rada... zobacz czego nie ma konkurencja i napisz nt. jakiejś gry, recenzję lub jak wykonać w grze jakieś tricki lub jak przejść jakiś poziom, najlepiej gdyby ludzie jeszcze szukali tego typu tematów. Tak najszybciej rozbujasz forum. No i oczywiście reklamuj się u znajomych, namawiaj ich żeby też coś pisali bo jak na razie to blado wygląda :)

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

Moje rozkręciło się samo... pisałem na innym forum o podobnej tematyce, ktoś rzucił temat, że nie ma takiego forum na phpBB, więc zainstalowałem, kilka osób od razu się zarejestrowało. Przez pierwszy rok było kilka postów dziennie, potem coraz lepiej. Dziś mam 200 tys. uu.

Jeśli Twoje forum jest jedyne o danej tematyce to nie masz się co martwić o nowych. Jednak jeśli zrobiłeś kolejnego klona forum o CS to lepiej pisz sam ze sobą :pisze:

Obserwuje temat bo mnie to dotyczy - sam właśnie rozkręcam forum i zastanawiam sie czy ktoś ma jakieś inne pomysły?

Oczywiscie dodawanie swoich własnych tematów z kilku profili to niestety koniecznosc ( chyba ze forum bedzie polaczone z jakims popularnym serwisem )

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

Ja bym najpierw wypozycjonował jakąś domenę. Bo co Wam po forum na którym przez 2 lata będzie pisać 10 użytkowników? Contenty nie narobią zbyt wiele. Napisałbym sam z 50 tematów, a potem linkował, linkował, aż do zdobycia w miarę skutecznych pozycji, a potem ruszył z kopyta pisząc posty, zapraszając za pomocą sygnaturki itp.

Trzeba rzeczywiście zadbać w pierwszej kolejności o treść. Zastanowić się czego szukają użytkownicy na takich forach? I napisać o tym parę wątków. Dobrze też zaglądać do konkurencji :) Dzisiaj jest 7 postów i to trochę mało. Ale wszystko wymaga czasu i cierpliwości.

Czerwony to kwestia gustu, też mam go trochę na swojej stronce ... :)

Redaguję witrynę www.kredyty-lokaty-konta.pl. Porady i oferty bankowe, ranking kredytów gotówkowych, lokaty bankowe, kredyty mieszkaniowe, karty kredytowe i inne usługi, ranking kredytów hipotecznych. Wiadomości gospodarcze, finansowe, aktualne dane o inflacji 2022.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności