Skocz do zawartości

Jedna strona ma 1.5k wejsc, inna nic

emerror

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zrobilem kilka stron... w sumie z 4... kazda strona to taka spam stronka, duze sitemapy po 50-100k linkow, jedna ze stron bardzo ladnie sie indeksowala 16k dziennie doszlo nawet a przecietnie po 8-10k dziennie indeksuje... do tego ma duzo wejsc a no bo 1.5k dziennie

natomiast pozostale 4 strony na innych serwerach i domenach maja po kilka wejsc, jedna nawet na innym koncie google dodalem. Wiecie moze dlaczego tak jest? Strony sie roznia od siebie nawet layout zrobilem w 2 stronach inny specjalnie i mimo to dalej to samo. Nie dosc ze indeksowane nie za szybko (3k dziennie powiedzmy) to jeszcze malutko wejsc.

Mam kilka teorii:

- nie dodawac stron do webmaster tools - moze google mi nie pozwala posiadac wielu stron high-traffic tylko jedna

- google wykrywa jakie domeny/hostingi kupuje i wie ze wszystko nalezy do mnie (mam e-mail paypal na gmailu)

- DNS wszystkie z az.pl

moze ktos cos dorzucic od siebie lub cokolwiek podpowiedziec? Bede wdzieczny za pomoc

Po prostu tak jest, ze google czasem jedna strone zlapie lepiej inna gorzej.

Ja raz postawilem 100 spamowatych stronek na tym samsym skrypcie. Kazda zostala praktycznie tak samo podlinkowana. Wszystkie na tym samym hostingu (wsyztekie tez ten sam skrypt i ta sama baza dancyh). Jakie byly roznice w site - przewaznie wiekszosc tak z 70% maiala site ok. 5k - 10k, ale jedna zdobyla site 700k, a inna 300k, reszta ok. 30% to site w granicach 50k - 100k. Po prostu google jakos zalapalo te kilka stron lepiej i je indeksowalo jak szalone. Wiadomo, ze im wiekszy site tym wiecej wejsc lapala z Google. Cala zabawa sie zakonczyla po kilku miesiacach banem :P

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

@emerror

chodziło mi o to, że to co opisałeś jest normalne - całkowicie. I nie wymaga to trochę więcej doświadczenia - wymaga doświadczenia średniego.

Stawiasz 10 "spamów" jeden łapie site 100k, 3 łapią site 10k, pozostałe 6 łapie site po max 1k.

Dlaczego tak jest, dlaczego google "polubiło" jedną stronę lepiej od innej? nie odgadniesz.

Czasami spam wchodzi do indkesu jak szalony a w miarę wartościowa unikalna treść wejść nie może i weź się tu doszukaj prawidłowości.

Oczywiście są sposoby na to aby zwiększyć indeksację ale one i tak niczego nie gwarantują a jedynie mogą pomóc. Więc rób swoje i pogódź się z tym że raz strona się zaindeksuje ładnie a raz za ch***ja wacława nie chce.

A i tak jak napisał Carnagge wszystko i tak prędzej czy później zostanie zbananowane :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności