Skocz do zawartości

SEOAnalityk

Szern

Rekomendowane odpowiedzi

Na jupe jako tako działa. Ogólnie wszystko zagmatwane

ja bym to widział tak: :)

Hmm... Dlaczego nie. Dodanie jednego widoku nie jest problemem.

Właściwie to nie miałem pomysłu na główny ekran, dzięki! :P

Jutro to zrobię.

Przy czym skrypt jest tak naprawdę użyteczny, dopiero kiedy zbierze dane z kilku dni.

Szern

Darmowy skrypt SEOAnalityk na otwartych źródłach do monitoringu stron www:

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A bardziej szczegółowo? Bo rozumiem, że handlujesz końmi? ;)
Bardziej szczegółowo sobie życzysz.... więc będą szczery ujmę to tak - półprodukt na którego szkoda czasu :P

Wykresy porównania site dla tych trzech stron to typowa niedoróbka ta zielona pionowa kreska co to ma być :)

Tak samo PR wychodzi za skalę - jak dla mnie to tak jak napisałem. Nie ważne, że za free, ale jak już coś robisz nawet za free to niech to działa jak być powinno.

----

PS na tych wykresach z https://seo.poznan.pl/1.jpg wygląda to lepiej więc może to kwestia małej ilości danych, a może błędów w "programie" ....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

A bardziej szczegółowo? Bo rozumiem, że handlujesz końmi? ;)
Bardziej szczegółowo sobie życzysz.... więc będą szczery ujmę to tak - półprodukt na którego szkoda czasu :P

Wykresy porównania site dla tych trzech stron to typowa niedoróbka ta zielona pionowa kreska co to ma być :)

Tak samo PR wychodzi za skalę - jak dla mnie to tak jak napisałem. Nie ważne, że za free, ale jak już coś robisz nawet za free to niech to działa jak być powinno.

OK, przyjmuję, że masz takie zdanie na ten temat.

Wykresy porównawcze zaczynają mieć sens po kilku dniach, a nie w jednym. Pionowa zielona kreska to wykres od zera (początek rysowania) do 29 200 000 site dla Onetu. Też mi się nie podoba - wykorzystałem Libchart'a https://naku.dohcrew.com/libchart/pages/introduction/ - jeśli nie będzie zdawał egzaminu, można to zrobić inaczej. Jeśli masz jakąś sprawdzoną bibliotekę do rysowania wykresów (lekką!) na licencji GNU, to z radością wykorzystam taką informację.

Przyznaję, nie zakładałem, że narzędzie to będzie służyć do sprawdzania stron z site 29 mln.

Być może nieco mylisz pojęcia "za free" i Open Source. Różnica jest taka, że Open Source to otwarte źródła, które pozwalają dowolnie rozwijać i wykorzystywać produkt (w tym przypadku tak jak napisałeś: półprodukt - ponieważ jak może zauważyłeś jest to wersja alfa, którą trudno nazwać produktem).

Nie usiłuję nikogo namawiać do używania skryptu. Prezentuję go mając nadzieję, że komuś okaże się przydatny i bardzo niewielką nadzieję, że może ktoś będzie miał ochotę przyłączyć się do jego rozwoju. Jestem bardzo wdzięczny za wszelkie uwagi, jeszcze bardziej za sugestie.

Szern

można to zrobić inaczej. Jeśli masz jakąś sprawdzoną bibliotekę do rysowania wykresów

https://www.amcharts.com/ - to możesz użyc?

Pewnie tak. Widziałem to, ale flash mnie odrzucił. Spróbuję w każdym razie.

Chodziło mi o szybkość. Skrypt generuje wykresy jako obrazki i zapisuje. Ponowne odwołanie do tych samych danych wyświetla obrazek, nie obciążając serwera. Przy pobraniu danych na kolejny dzień stare obrazki są kasowane.

Generowanie każdorazowo we flashu spowolni działanie skryptu, ale może spróbuję zrobić dwie wersje wykresów, opcjonalnie. W każdym razie na jutro tego nie zrobię, ale dzięki za pomysł, spróbujemy to wykorzystać. :)

Szern

Na jupe jako tako działa. Ogólnie wszystko zagmatwane

ja bym to widział tak: :)

seoanalityk_4df7ab8dbceba.png

Vspak chyba czyta w moich myślach. Od dawna właśnie szukam takiego darmowego skryptu. Jeśli to by nie był problem to dobrze by było jeszcze dorobić podział stron na kategorie. Można wtedy sobie ładnie zaplecze dzielić...

Uroczystości rodzinne

Pięknie wykonane Zaproszenia ślubne ręcznie robione w rewelacyjnych cenach

Generowanie każdorazowo we flashu spowolni działanie skryptu
Strony statystyk nie żąda 10 klientów na sekundę, by to miało jakieś znaczenie. To tak na marginesie...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Generowanie każdorazowo we flashu spowolni działanie skryptu
Strony statystyk nie żąda 10 klientów na sekundę, by to miało jakieś znaczenie. To tak na marginesie...

Nie dla serwera tylko dla użytkownika skryptu.

Przepraszam, ale mam lapa nie pierwszej młodości i czas wczytywania flashowego wykresu jest znacząco dłuższy niż Libcharta.

Jak napisałem - nic nie stoi na przeszkodzie w zrobieniu dwóch wersji: szybkiej i ładnej. :)

Szern

Po co te całe posty wklejasz w odpowiedziach :) !

Vspak chyba czyta w moich myślach. Od dawna właśnie szukam takiego darmowego skryptu. Jeśli to by nie był problem to dobrze by było jeszcze dorobić podział stron na kategorie. Można wtedy sobie ładnie zaplecze dzielić...

Taki był pierwotny zamysł - skrypt pod monitorowanie zaplecza.

Kategorie będą - są częściowo napisane, choć miały nazywać się grupy.

Czy możesz krótko opisać potrzebną funkcjonalność kategorii?

Po co te całe posty wklejasz w odpowiedziach :) !

Mion, proszę Cię, zejdź ze mnie. Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że próbujesz się mnie czepiać?

Szern

Czy możesz krótko opisać potrzebną funkcjonalność kategorii?

Dla mnie starczy zwykły podział na grupy, wybierane z listy rozwijanej. Ewentualnie jak to nie problem wybór dla grupy jakie parametry ma sprawdzać.

Uroczystości rodzinne

Pięknie wykonane Zaproszenia ślubne ręcznie robione w rewelacyjnych cenach

Mion, proszę Cię, zejdź ze mnie. Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że próbujesz się mnie czepiać?

Do każdej odpowiedzi wklejasz bez potrzeby cały cytat z poprzedniego posty co znacznie zwiększa ilość danych przechowywanych w bazie Im większa jest baza danych, tym więcej potrzeba czasu na jej przeszukiwanie aż do momentu, iż staje się t praktycznie niemożliwe!

-------

Skoro ja się czepiam to może to do ciebie przemówi ->

Netykieta Forum:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?act=boardrules

- Naganne jest cytowanie całego tekstu bądź jego długich fragmentów aby dopisać swoją treść. Aby skrócić treść cytatu używaj [...]. Niedopuszczalne jest cytowanie całego wcześniejszego postu aby dopisać jedynie "zgadzam się", "ok" itp. To tak jakby ktoś w rozmowie na żywo za każdym razem powtarzał kropka w kropkę wszystko co do niego zostało powiedziane zanim wypowie swoją kwestię.

Szern

Gotowe:
Zaraz powiesz, że "się czepiam", ale widziałeś wykresy dla porównań np site:

wykresyporownan.jpg

Nie uważasz, że coś tam jest nie tak ;)

Nie uważasz, że coś tam jest nie tak ;)

Zera na osi Y - dla dużych liczb (jak site Onetu) amchart pokazuje zera - ponieważ poznałem go wczoraj, pewnie potrwa jeden, dwa dni, zanim znajdę rozwiązanie, albo stwierdzę, że amchart sobie z tym nie poradzi.

Czy możesz sprecyzować co jeszcze według Ciebie jest nie tak?

Generalnie byłbym Ci wdzięczny za bardziej precyzyjne formułowanie zastrzeżeń - oszczędzi to nam obu czasu i jakże cennego miejsca w bazie PIO na niepotrzebne posty. ;)

Szern

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności