Skocz do zawartości

SEOAnalityk

Szern

Rekomendowane odpowiedzi

Się palą do płacenia widzisz : ) Czasem trudno uwierzyć, że ktoś coś robi z pasji bądź dla samego faktu istnienia.

Wygląda na to, że teraz działa. Dziękuje za poprawki : )

Co do przyszłych zmian to mile widziane będzie:

- grupowanie adresów np. zaplecze, klienci

- sortowanie po konkretnych parametrach np. po Google BL lub PR

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

przede wszystkim dzięki za ciekawy skrypt. Jest mały błąd w pliku

plus.php

jest:

$sql_conn = mysql_connect('localhost',$db_user,$db_password);

powinno być:

$sql_conn = mysql_connect($host,$db_user,$db_password);

widzę, że w kilku plikach trzeba to poprawić, np. minus.php, dni.php itp

wywóz gruzu - dla tych co remontują....

Klikam w "Google site" i sortuje mi sprawdzane strony od największego sajtu do najmniejszego bądź na odwrót. I tak dla każdego parametru : )

Już rozumiem. Postaram się zrobić w następnej wersji. Faktycznie tego brakuje. :)

przede wszystkim dzięki za ciekawy skrypt.

Cieszę się, że uważasz go za przydatny. :)

Jest mały błąd w pliku

plus.php

jest:

$sql_conn = mysql_connect('localhost',$db_user,$db_password);

powinno być:

$sql_conn = mysql_connect($host,$db_user,$db_password);

widzę, że w kilku plikach trzeba to poprawić, np. minus.php, dni.php itp

Dziękuję bardzo! Poprawiłem, w kolejnej wersji będzie już OK.

Szern

Darmowy skrypt SEOAnalityk na otwartych źródłach do monitoringu stron www:

Witam,

Sporo zmian, na razie do obejrzenia na wersji demo: https://demo.seoanalityk.pl/ - nieco inny wygląd i możliwość definiowania i używania grup.

W najbliższych dniach skrypt przechodzi w wersję beta i będzie dostępny do pobrania (grupy, import, sortowanie).

Szacunkowo skrypt poradzi sobie dziennie ze sprawdzeniem ok. 6 500 stron (włączone wszystkie parametry), ale bez proxy będzie ograniczony do 1000 stron dziennie.

Szern

moim zdaniem musi być wczytywanie stron z pliku.txt, chciałem monitorować jedno z zaplecz ale wklepywanie 1000+ domen to trocha czasu zajmie, a pzrez phpMyAdmin tez nie tak prosto wgrać bo każda strona tworze osobna tabel;.

Jest zrobione, na razie można przetestować na: https://demo.seoanalityk.pl/

Lada dzień będzie paczka do ściągnięcia.

Szern

Myślę, że przyda się także sprawdzanie WebArchive dla domen.

Najważniejsze pytanie.. czy każda kolejna aktualizacja będzie kompatybilna z obecną wersją? Nie wiem czy czekać na nową wersję czy spokojnie mogę już zacząć korzystać z obecnej i tylko zaktualizować przy okazji kolejnej wersji.

Zainstalowałem skrypt i mam problem z datą - na wykresach jest ona o kilka dni wstecz, w pozostałych miejscach data jest poprawna, czy można to w jakiś sposób zmienić?

Fajnie byłoby, gdybyś wrzucił przykładowe zrzuty ekranu - wykresu ze złymi datami i tabeli z danymi gdzie jest poprawnie.

Czy masz skrypt uruchomiony przynajmniej 24 godziny?

Myślę, że przyda się także sprawdzanie WebArchive dla domen.

Najważniejsze pytanie.. czy każda kolejna aktualizacja będzie kompatybilna z obecną wersją? Nie wiem czy czekać na nową wersję czy spokojnie mogę już zacząć korzystać z obecnej i tylko zaktualizować przy okazji kolejnej wersji.

Sprawdzanie historii domen próbowałem zrobić od początku, jednak do tej pory nie mam dobrego sposobu - kwestia czasu, ale raczej nie w tej wersji.

Aktualizacje: będą możliwe (na razie) tylko pomiędzy stabilnymi wersjami. Poczekaj do pierwszej stabilnej (najwyżej dwa tygodnie) ponieważ do tego czasu wszystkie wersje będą wymagały nowej instalki (a przynajmniej kombinowania). W tych dniach powinna pojawić się beta, a po przetestowaniu przez Was, wersja stabilna. Najprawdopodobniej wersje stabilne będą miały automatyczną aktualizację online.

Szern

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności