Skocz do zawartości

SEOAnalityk

Szern

Rekomendowane odpowiedzi

Lada dzień będzie paczka do ściągnięcia.

ale jak z plikami do instalacji tej wersji co podawałeś w demo jest już ta paczka??

:D??

Nie, zostało mi jeszcze sortowanie, które wymaga trochę pracy (całkowitego przeorganizowania dotychczasowej metody wyświetlania) i wtedy wypuszczę betę.

Trochę miałem spraw i wyjazdów, dlatego się to przeciąga.

Szern

Darmowy skrypt SEOAnalityk na otwartych źródłach do monitoringu stron www:

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zainstalowałem skrypt i mam problem z datą - na wykresach jest ona o kilka dni wstecz, w pozostałych miejscach data jest poprawna, czy można to w jakiś sposób zmienić?

Fajnie byłoby, gdybyś wrzucił przykładowe zrzuty ekranu - wykresu ze złymi datami i tabeli z danymi gdzie jest poprawnie.

Czy masz skrypt uruchomiony przynajmniej 24 godziny?

Tak, skrypt mam uruchomiony od wtorku 23 sierpnia, w tabeli poprawnie pokazuje dni, lecz poniżej na wykresie data zaczyna się nie od 23 sierpnia lecz od 20 sierpnia. Poniżej zrzut tabeli dla ostatnich 7 dni.

zrzutj.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Witam,

Skoro tak bardzo chcecie to jest.

Pierwsza beta do pobrania.

Będzie jeszcze jedna beta (mniej więcej za tydzień), a w niej:

- panel logowania z hasłem,

- automatyczna aktualizacja.

Bardzo proszę o testy i uwagi - ta wersja może być nieco zabugowana.

Po drugiej becie będzie najprawdopodobniej już stabilna.

Demo: https://demo.seoanalityk.pl/

Paczki do pobrania: https://seo.poznan.pl/post22.html#p22

Czekam na uwagi. ;)

Szern

sortowanie działa tylko w jedną stronę :)

powinna być opcja sortowania rosnąco i malejąco

Bo to pierwsza beta to w jedną stronę. W drugiej becie będzie działać w drugą stronę. :)

Szern

Na przeglądzie przydałoby się, żeby domeny były klikalne, coby sobie szybko na stronę przejść (w nowym oknie), a liczba site (lub ikonka obok) kierowała do wyników google dla zapytania site:domena.pl, dla szybkiej weryfikacji - takie szybkie przejście do wersji live - nie wiem czy to zrozumiale opisałem.

P.S.

jeszcze by się przydały konfigurowalne wykresy - tak jak w przeglądzie można sobie wybrać jakie parametry się pokazują, tak po przejściu na wykresy są wszystkie parametry. Ja widzę 2 rozwiązania:

1. wykresy pokazują tylko to co wybieram w konfiguracji do przeglądu.

2. osobna konfiguracja wykresów.

chyba 1. opcja była by bardziej intuicyjna i mniej komplikowałaby aplikację (mniej ręcznej konfiguracji)

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

przy próbie wczytania z listy 1260 domen wywala

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@xxxxxxxxxxx.pl and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

a dalej

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/xxxxxxxxx/domains/xxxxxxxxxx.pl/public_html/xxxxxxxxx/przeglad.php on line 43

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/xxxxxxxxx/domains/xxxxxxxxxxx.pl/public_html/xxxxxxxxxxx/przeglad.php on line 50

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/xxxxxxxx/domains/xxxxxxxxxx.pl/public_html/xxxxxxxxx/przeglad.php on line 83

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/xxxxxx/domains/xxxxxx.pl/public_html/xxxxxxx/przeglad.php:43) in /home/xxxx/domains/xxxxxxxxxx.pl/public_html/xxxxxxxxxx/przeglad.php on line 194

i musisz się zastanowić nad proxy i cyklicznymi cronami bo jednym wszytko nie zalatwisz,

Ale idziesz w dobrym kierunku.

Skrypt fajny, ale ja bym popracowal przede wszystkim nad wygladem, szczegolnie tego pierwszego panelu 'Przeglad'. Te dane sie ciezko czyta, bo wszystko sie zlewa i ogolnie neizbyt ladnie to wyglada. Sugerowalbym zrobic jakas tabelke z wiekszymi odstepami miedzy wierszami i jakis ladniejszy dla oka design.

Jeszcze bym dodal mozliwosc w przegladzie podawania IP danej strony - ten parametr moglby byc sprawdzany np. raz na miescia, najlepiej oddzielnym plikiem cron. Wtedy mozna sie latwiej rozeznac na jakim serwerze dana strona jest, bo czasem sie juz ciezko polapac.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Na przeglądzie przydałoby się, żeby domeny były klikalne, coby sobie szybko na stronę przejść (w nowym oknie), a liczba site (lub ikonka obok) kierowała do wyników google dla zapytania site:domena.pl, dla szybkiej weryfikacji - takie szybkie przejście do wersji live - nie wiem czy to zrozumiale opisałem.

Zrozumiale, to nie powinno być pracochłonne.

P.S.

jeszcze by się przydały konfigurowalne wykresy - tak jak w przeglądzie można sobie wybrać jakie parametry się pokazują, tak po przejściu na wykresy są wszystkie parametry. Ja widzę 2 rozwiązania:

1. wykresy pokazują tylko to co wybieram w konfiguracji do przeglądu.

2. osobna konfiguracja wykresów.

chyba 1. opcja była by bardziej intuicyjna i mniej komplikowałaby aplikację (mniej ręcznej konfiguracji)

Pomyślę, wielkiej roboty raczej nie będzie, więc może uda mi się to w miarę szybko zrobić.

Skrypt fajny, ale ja bym popracowal przede wszystkim nad wygladem, szczegolnie tego pierwszego panelu 'Przeglad'. Te dane sie ciezko czyta, bo wszystko sie zlewa i ogolnie neizbyt ladnie to wyglada. Sugerowalbym zrobic jakas tabelke z wiekszymi odstepami miedzy wierszami i jakis ladniejszy dla oka design.

Tak, ale najpierw muszę robić stronnicowanie, bo bez tego przy większej liczbie stron będzie koszmarnie.

Stronicowanie nie wiem kiedy będzie, bo nie mam na to nawet jeszcze pomysłu, tak więc wygląd przez jakiś czas będzie właśnie taki.

Jeszcze bym dodal mozliwosc w przegladzie podawania IP danej strony - ten parametr moglby byc sprawdzany np. raz na miescia, najlepiej oddzielnym plikiem cron. Wtedy mozna sie latwiej rozeznac na jakim serwerze dana strona jest, bo czasem sie juz ciezko polapac.

Chodzi Ci o monitoring IP serwera? Prawdę mówiąc nie widziałem wcześniej potrzeby takiej funkcjonalności, ale nie będzie to większym problemem, tyle, że raczej nie w najbliższych wersjach.

przy próbie wczytania z listy 1260 domen wywala (...)

Mam wrażenie, że problemem będą timeouty serwera i na share nic z tym nie zrobisz. Mogę spróbować dopisać import pliku zuploadowanego na serwer (FTP).

Możliwe również, że czas przetwarzania tak dużego pliku czasowo obciąża skrypt. Posprawdzam.

Wydaje mi się, że najprostszym wyjściem będzie podział importowanego pliku na mniejsze.

i musisz się zastanowić nad proxy i cyklicznymi cronami bo jednym wszytko nie zalatwisz,

CRON jest cykliczny. Możesz go ustawić co pięć minut albo co minutę - będzie dawał rade sprawdzając kolejno strony przy kolejnych uruchomieniach.

Proxy nie w tej chwili, wydaje mi się (ale jeszcze muszę to sprawdzić), że skrypt daje radę tysiącowi stron dziennie (a jeśli nie daje, wymaga to tylko niewielkich poprawek).

Ponieważ to dość dużo, a jest jeszcze sporo niedopracowanych elementów w skrypcie (i w dodatku nie mam doświadczenia w proxy) to w najbliższym czasie tego nie napiszę.

Generalnie powoli i po kolei. Tempo rozwoju skryptu jest ograniczone moim wolnym czasem, dopóki nie znajdzie się ktoś zainteresowany, aby rozwijać go ze mną. :)

Szern

Z tym IP to chodzilo mi o to, zeby wiedziec na jakim serwerze jest stronka. Wtedy mozemy sobie zobaczyc majac hostingi SEO, ze juz mamy 5 stron na tym smaym IP, a na innym dopiero 2 to teraz umieszczamy na tym innym. Poza tym to by sie przydalo tez wtedy jak nie raz cos trzeba zrobic ze stronka i nie mozna sobie przypomniec na jakim serwerze ona jest - sprawdzamy IP i juz wiemy.

Najlepiej to by bylo jeszcze przy imporcie lub recznie mozliwosc edycji strony i dodania przy niej hostingu, czyli dopisuje np. Home.pl

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności