Skocz do zawartości

Jedna witryna pod klikoma domenami

mike_mech

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatam,

Mam strona dostępną pod klikoma domenami, powiedzmy my.site.com, my.site.pl, ... (w zasadzie nie istotne)

Powiedzcie mi jak to teraz wugląda z perspektywy Googla :brawa:

1. Czy powinienem rejestrwować w wyszukiwarce każdą domenę, czy tylko jedną?

2. Czy wszystko pozostanie poprawnie zindeksowane, jeśli część linków jest identyczna pomimo różnej (różne języki) zawartości?

3. Czy Google zindeksuje wszystko oddzielnie czy na raz?

4. Jakie w tej sytuacji czynności mogą być dla mnie złe. Powodujące zbanowanie przez Googla. Nie chciałbym żeby część serwisu zakwalifikował jako spam, tylko dlatego że linki są te same, np.: my.site.pl/?a=17&b=2 oraz my.site.com/?a=17&b=2

Podzielcie się ze mą waszymi doświadczeniami.

Podzielcie się ze mą waszymi doświadczeniami.

Już sie podzieliliśmy zanim sie zarejestrowałeś - znaczy poczytaj forum.

Jeśli zawartość (content) pokazany na tych domenach jest identyczna proponuje byś poszukał na forum tematów związanych z 'duplicate contetnt' (zgodnie z tym co napisał andrzejm)

Co do zmian związanych z językiem - trudno sie wypowiedziec nie wiedząc w jaki sposb uzuskujesz zmiane / wybór języka. Adres by to ułatwił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności