Skocz do zawartości

Jesienne wybory 2011

Bart.

Na kogo będziesz głosować w 2011r ?  

278 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo będziesz głosować w 2011r ?

• PO
      51
    • PiS
      23
    • SLD
      9
    • PSL
      2
    • LPR
      0
    • Samoobrona RP
      1
    • PJN (Polska Jest Najważniejsza)
      3
    • RPP (Ruch Poparcia Palikota)
      38
    • J. K. Mikke NP
      71
    • PiO
      28

Rekomendowane odpowiedzi

kazdy ma tam swoje jakies antypatie czy sympatie polityczne, takie przywilej demokracji ze mozemy głosowac na tych których lubimy lub chociaz na tych których najmniej nienawidzimy. A kto bedzie dalej rządzil, pewnie niebawem sie przekonamy :)

Czyli rozumiem, że tylko Ty i podobnie Tobie myślący są oświeceni, moralni (z kręgosłupem) i prawidłowo diagnozujący rzeczywistość, tak?

Pewien przywódca polityczny tez ma podobny tok myslenia , ze jest nieomylny, najmądrzejszy a cała reszta to ..... ;)

Poza tym nie napisałem, że jestem twardy tylko, że osoby prezentujące poglądy takie jak podałeś nie mają kręgosłupa. Jeśli komuś w Polsce potrzeba, żeby pisali o nas dobrze z Niemczech czy we Francji to winszuję.

to ze chce zeby o moim kraju pisali dobrze nie wynika z mojego zakompleksienia tylko tylko chęci jego dobrego postrzegania. Własnie Jarek ma za przeproszeniem to w d..............ie, sąsiadów, opinie, liczy się władza.

• Odpowiedzi 268
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czyli rozumiem, że tylko Ty i podobnie Tobie myślący są oświeceni, moralni (z kręgosłupem) i prawidłowo diagnozujący rzeczywistość, tak?

Nie, każdy ma prawo myśleć jak chce. Problem jest w tym, że często opieramy się na kłamstwach. Ani za PiS-u nie było tragicznie ani teraz nie jest. Z mojego punktu widzenia obecnie jest gorzej, oczywiście nie jest to wina tylko rządzących, są inne uwarunkowania ale do jasnej cholery osoba która wygrała wybory nie może usprawiedliwiać nieróbstwa rzekomym kryzysem którego u nas nie ma. Ktoś inny myśli odwrotnie i jest OK, tylko po co powtarza brednie o śmianiu się czy państwie policyjnym? Ja nawet doceniam Tuska i jego skuteczny pijar, życzę mu jeszcze dwóch kadencji, niech rządzi sobie spokojnie przy aprobacie mediów. ;)

Wiecie jak wyglądało to rzekome śmianie się z Polski? W poniedziałek Wyborcza pisała - Wstyd na całą Europę-Giertych z penisem w ręku. We wtorek w ramach standardowej prasówki Le Monde i inne gazety dawały art - Polski wicepremier przynosi wstyd Polsce. W środę Wyborcza i inne media miały już materiał - Europa śmieje się z nas i wycinki z tychże gazet. Paranoja...

to ze chce zeby o moim kraju pisali dobrze nie wynika z mojego zakompleksienia tylko tylko chęci jego dobrego postrzegania. Własnie Jarek ma za przeproszeniem to w d..............ie, sąsiadów, opinie, liczy się władza.

Niestety, tak to wygląda... Cienką prasę mają USA, myślisz, że ktoś się tym przejmuje poza bandą lewaków od Obamy? O Berlusconim nawet nie ma co pisać, nawet jak przegra następne wybory to kolejne wygra - to specyficzny naród. Węgry mają fatalną prasę, pewnie porównywalną do tej jaką my mieliśmy za PiS - rządzący w podskokach wygrają kolejne wybory. To tylko Polacy za granicą wstydzą się mówić po polsku a światowa Polka musi dać się przelecieć murzynowi albo Arabowi. osoby takie jak Ty powtarzają brednie podane przed polskie media i kółko się zamyka. Pogadaj ze znajomymi z zagranicy czy dla nich nazwisko Kaczyński czy Tusk coś znaczy (w moim kręgu Tusk jest akurat znany od Serbii po Hiszpanię), gwarantuję, że mają to gdzieś. :)

Adek, ale trzeba też zastanowić się czemu dobrze piszą? Wiadomo, że media zagraniczne będą pisać to co jest dobrego dla danego kraju. O Tusku mogą pisać dobrze dlatego, że dobrze idzie współpraca z nim, ale może też dlatego, że jest on ustępliwy i popierając go Niemcy/Francja/... więcej dla siebie wywalczą.

Załóżmy, że jest jakiś prezydent/premier/minister w jakimś kraju. No i np. kraj X daje łapówkę tej osobie, jednocześnie daje cynk swoim dziennikarzom, żeby wychwalali tą osobę, a jego konkurentów nazywali świrami, którzy chcą zepsuć stosunki między krajami X i Y. Taka sytuacja nie jest możliwa? Przecież, żeby coś takiego wprowadzić w życie nie trzeba się specjalnie męczyć:)

Czasem trzeba spojrzeć z różnych stron, a większość ludzi patrzy na politykę jak na swoje kontakty osobiste;) Historia nas nauczyła, że sąsiedzi raczej nie są owieczkami. Na jakiej podstawie mamy uważać, że Ci ludzie zaczęli się o nas troszczyć, jeśli 60 lat temu mordowali naszych przodków?

Każdy chce się jak najlepiej ustawić, więc w jakąś miłość innych krajów do naszego nie można wierzyć;)

goszczu w miłość miedzy polska a niemcami czy rosją nie wierze, za duzo nas dzieliło i rany wciaż świeze, zyją jeszcze pokolenia które pamiętaja to i owo.

Ale pomiedzy miłościa a nienawiscia jest jeszcze duza luka, i wystarczy pojednanie, zrozumienie w pewnych sprawach. Taka sytuacje jak mamy teraz z sasiadami (bezpieczną i stabilną) nie mielismy jeszcze nigdy w historii naszej Państwosci.

Nie mówię, że trzeba okazywać nienawiść czy nie chęć, ale nie można wierzyć też we wszystko. Ja bym powiedział, że mamy dobre stosunki np. z Rosją jakby oni zrobili coś konjretnego np. oddali nam od razu czarne skrzynki i wrak samolotu. To by coś znaczyło - wtedy Polska mogłaby przeprowadzić śledztwo i nikt do niczego nie mógłby się doczepić. A to, że Putin i Tusk się uściskają to na pewno nie ma wpływu na nasze bezpieczeństwo czy dobrobyt.

Ja mogę mówić z uśmiechem na twarzy do sąsiada "dzień dobry", a zaraz potem podkradać mu jabłka z sadu. Czy to są dobre stosunki? Tak - przecież każdy widzi jacy dla siebie jesteśmy mili:)

Przepraszam za lekką dygresję, ale:

Własnie Jarek ma za przeproszeniem to w d..............ie, sąsiadów, opinie, liczy się władza.

@adek - przypomnij sobie definicję partii politycznej. Po co funkcjonuje? Błagam, tylko bez tekstów typu "by żyło się lepiej". By zdobyć władzę! Z Twojej wypowiedzi można wywnioskować, że polityk jest godzien potępienia jeśli pragnie ją zdobyć...

gdzieś zaginęła...

• 3 miesiące temu...
A ja tam zagłosuję na Janusza.... Palikota :)

Byłem nawet raz na spotkaniu z nim w moim mieście, że tak powiem, swój chłop :) Przy okazji podziękowałem mu za Cytrynówkę Lubelską :)

No faktycznie swój chłop. WSI do spółki z SB też zdaje się podzielają ten pogląd. Polecam artykuł poniżej:

https://media.wp.pl/kat,1022941,wid,1383080...ml?ticaid=1d200

Ja proponuje zamknąć/usunąć ten temat bo politycy w dużej większości zwykłe ściery są i szkoda czasu na nich. Jak są tematy polityczne to zazwyczaj tylko kłótnie i nic więcej.

politycy są wybierani przez ludzi, jak same ściery to znaczy, że w społeczeństwie same ściery a, że na ściery szkoda czasu, dlatego politycy nic nie robią;p

A co jeśli wygra PIS ?

No to będą podwyższone podatki dla najbogatszych 30% Wg programu PiS. Najbogatsi przerzucą podatki na najbiedniejszych w różny sposób. Związki zawodowe staną się silne i doprowadzą do upadku konkurencyjności co spowoduje wzrost bezrobocia. Coraz więcej ludzi zacznie wyjeżdżać zagranicę. PiS będzie rozdawać pieniądze na prawo i lewo, te które zostały a przychody do budżetu będą maleć aż Polska ogłosi bankructwo. Starzy ludzie nie dostaną emerytur bo wszystko zostało rozkradzione a młodzi ludzie wyjechali zagranicę i nie ma kto płacić podatków. Wejdzie szereg ustaw gdzie urzędy będą miały wgląd na konta bankowe osób fizycznych i egzekwować prawo podatkowe na podstawie wyciągniętych bilingów.

Ludzie wtedy przejrzą na oczy i zrozumieją, że przez ostatnie 20 lat żyli na kredyt przyszłych pokoleń, które będą musiały spłacić zaciągnięte długi przez rozrzutne rządy socjalne i, że nic nie jest za darmo. Młodzi ludzie będą mieli żal do pokolenia swoich rodziców, że nie myśleli przy zmianach ustrojowych ani po nich.

Wariant ten tak czy inaczej się wydarzy, nieważne czy to PiS, PO, SLD, PSL, PPP, Ruch Palikota dojdzie do władzy.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Wejdzie szereg ustaw gdzie urzędy będą miały wgląd na konta bankowe osób fizycznych i egzekwować prawo podatkowe na podstawie wyciągniętych bilingów.

to nie przyszłość po wygranej PiSu ale teraźniejszość. US mają dostęp z automatu do wszystkich kont obywateli. Jasne, że ilość danych jest nie do sprawdzenia ale jeśli chcą mają każdego na tacy już od dawna! Wyjątkiem są ponoć banki spółdzielcze ale tylko takim, że muszą o dostęp poprosić. Więc żeby się schować trrzeba by mieć w sąsiednim województwie konto :/

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Wejdzie szereg ustaw gdzie urzędy będą miały wgląd na konta bankowe osób fizycznych i egzekwować prawo podatkowe na podstawie wyciągniętych bilingów.

to nie przyszłość po wygranej PiSu ale teraźniejszość. US mają dostęp z automatu do wszystkich kont obywateli. Jasne, że ilość danych jest nie do sprawdzenia ale jeśli chcą mają każdego na tacy już od dawna! Wyjątkiem są ponoć banki spółdzielcze ale tylko takim, że muszą o dostęp poprosić. Więc żeby się schować trrzeba by mieć w sąsiednim województwie konto :/

To bujda. Wypowiadał się gdzieś pracownik US i nie mają wglądu w konta prywatnych obywateli chyba, że chodzi Ci o firmowe konta.

Jednakże... ma wejść niedługo taka ustawa :/

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

A co jeśli wygra PIS ?

To zależy kto stworzy rząd. Jeśli Kaczyńskiemu uda się zawrzeć koalicję z PJN i SLD to będziemy mieli wariant grecki. Jeśli mimo zwycięstwa PiSu powstanie rząd PO+PSL+inni to będą perturbacje na rynku walutowym ale prawdopodobnie Polska utrzyma się nad kreską.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności