Skocz do zawartości

Jesienne wybory 2011

Bart.

Na kogo będziesz głosować w 2011r ?  

278 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo będziesz głosować w 2011r ?

• PO
      51
    • PiS
      23
    • SLD
      9
    • PSL
      2
    • LPR
      0
    • Samoobrona RP
      1
    • PJN (Polska Jest Najważniejsza)
      3
    • RPP (Ruch Poparcia Palikota)
      38
    • J. K. Mikke NP
      71
    • PiO
      28

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe

Zawsze zadziwia mnie poparcie jakie ma Korwin Mikke we wszelkich internetowych sondażach.

Tutaj podobnie prowadzi, a co do czego przyjdzie to progu wyborczego nie przekroczy.

Ciekawe dlaczego tak się dzieje.

Mocny link za złotówę!

Dodaj wpis do Katalogu Frets.pl PR3

• Odpowiedzi 268
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@mihauu - co cóż, taki ma elektorat, który popiera go i owszem, ale ruszyć się nie chcę do urn biggrin.gif Jakby wprowadzili głosowanie online, to kto wie...

Ja na niego chciałbym zagłosować ale nie mogę zagłosować bo w moim okręgu liczącym 0.5 mln wyborców nie ma tej partii (Nowa Prawica Janusza Korwin-Mikke) więc w ogóle nie pójdę na wybory.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Cóż u mnie w Gliwicach też nie mogę zagłosować w tych wyborach na Kongres Nowej Prawicy Dlatego postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce, załatwiłem zaświadczenie i zostałem "wyborczym emigrantem".

A jak już jesteśmy przy KNP polecam posłuchanie rozmowy pomiędzy Jackiem Wilkiem(KNP), a Bogusławem Ziętkiem(PPP). Warto zdać sobie sprawę, że KNP to nie tylko Korwin, ale także takie osoby jak Stanisław Żółtek, Jacek Wilk, Olaf Wojak czy Marian Kowalski.

https://www.polskieradio.pl/9/540/Artykul/4...cia-ponad-stan-

Player nad zdjęciem.

Jako takich statystyk nie ma, ale mogę Ci powiedzieć, że strona, która opisuje w jaki sposób głosować na KNP poza okręgiem https://www.wybieramknp.pl/ posiada "Lubiane przez 3437 osób". Dodatkowo moje zaświadczenie o głosowaniu poza okręgiem otrzymane 26 września ma numer ewidencyjny 323. Ogólnie ludzi co wyjeżdżają jest sporo, bo ludziom coraz bardziej zaczyna zależeć na normalności. Z mojego najbliższego otoczenia jadą dwie osoby - ja i kolega !!!. Mowa o grupie ok. 30-40 osób, z której około 3-4 popierają KNP, reszta to osoby nie interesujące się polityką albo żyjące w kategoriach byle nie Kaczor, a jak nie Kaczor to PO, bo reszta nie ma szans. A de facto PO oni nie popierą, tylko boją się powrotu Kaczora, choć nie wiem co im on zrobił czego nie zrobił Tusk do tej pory.

Gdyby PO było dobrą partią rządzącą, to bylibyśmy zielona wyspą, przez kryzys przeszlibyśmy suchą nogą, rząd nie skakałby nam na emerytury i podwyższał podatki, na nowych stadionach odbywałyby się zaplanowane na nich mecze, na które tanimi autostradami sunęłyby auta młodsze niż 20-letnie, na benzynie w cenie poniżej 5 zł za litr. Nie co trzecie, a co trzydzieste dziecko byłoby niedożywione i malałaby ilość biurokratycznych darmozjadów przekładających papiery z miejsca na miejsce. Tusk umie powiedzieć wszystko i na wszystkie sposoby, to mówca prawie doskonały. Jednak problem w tym, że im więcej mówi, tym mniej robi, a im mniej zrobił, tym więcej o tym mówi.

Nie głosuję na PO :)

-

To chyba jakieś zaklinanie rzeczywistości, mam wrażenie, że spece z gazety i tvn oglądali inny program niż większość ludzi...

Skończyłem oglądać jakiś film na Polsacie (a może były to reklamy), przełączyłem na dwójkę i w tym fragmencie (dosłownie 2-3 min oglądałem) Lis zrobił z siebie takiego durnia, że byłem zszokowany... Kiedyś był taki wywiad z Krzaklewskim po którym pewnego dziennikarzynę wyrzucili z roboty... to samo powinno spotkać Lisa. Jak się chce dziennikarz bawić w polityka to trzeba to karać do bólu.

Odnośnie Kaczyńskiego to w swoim stylu - wiem ale nie powiem. Sprawiał wrażenie wyluzowanego ale wątpię aby zdobył jakieś dodatkowe głosy. Na pewno nie stracił ale to głównie przez fatalnego Lisa...

Oglądałem całość jak również sporą część wcześniejszych programów Lisa.

Po pierwsze byłem naprawdę zaskoczony tym, że Kaczyński przyjął zaproszenie. Zabrał ze sobą do studia grupkę młodych popleczników którzy klaskali zanim on kończył mówić.

Kaczyński był, jak to on, mało konkretów, blubrał coś o polskiej dumie, o tym, że Macierewicz to równy kolo itp. Odnośnie Macierewicza, jeśli znacie jakiegoś oficera WP zapytajcie go o jego opinię na temat tego co Macierewicz zrobił w sprawie WSI. Interesujące, zapewniam.

Postawę Lisa natomiast nawet trudno skomentować. Chyba faktycznie chciał zastąpić Tuska, wyszło bardzo marnie, nieobiektywnie, niemerytorycznie- źle.

Dawno nie widziałem w dłuższych wypowiedziach Kaczyńskiego. Twarz człowieka szalonego, w obłędzie, niezrównoważonego. To człowiek który uznaje jedynie swoje racje. Kojarzy mi się z pewnym gościem. Tylko, że tamten nosił charakterystyczny wąsik, też był obłąkany.

Tyle przychodzi mi na myśl. I żeby nie było, nie przepadam za PO.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Kaczyński mało konkretów bo o konkrety nikt go nie pytał... chyba że za konkrety uważasz np. z kim grała Jagiellonia 3 lata temu albo z którym numerem startuje Pani Ilona. Za to Lis gotowy na atak i ten atak mu nie wyszedł totalnie, w pewnych momentach wyglądał jakby miał eksplodować. Tak chciał dojechać Kaczyńskiego że Steinbach prawie zaczął bronić :) Ciekawe jakby wyszedł Tusk np u Ziemkiewicza (nie mówie o Sakiewiczu bo go nie lubię) myślę że dostałby konkretne pytania dotyczące polityki, ogólnie RAZ by go zniszczył merytorycznie a nie dziwnymi wybiegami personalnymi... a Lis sie ośmieszył.

Twarz człowieka szalonego, w obłędzie, niezrównoważonego (...) Kojarzy mi się z pewnym gościem. Tylko, że tamten nosił charakterystyczny wąsik, też był obłąkany.

Nie przesadzasz? Zastanowiłeś się, co piszesz? Takie komentarze tylko na onecie, wp i wyborczej widziałem... Podobno cenisz merytorykę, więc może lepiej pozbyć się u siebie tej emocjonalności?

Aluzje co do podobieństwa (według ciebie) Kaczyńskiego do Hitlera (prawdopodobnie o niego ci chodziło?) świadczą źle o tobie samym.

[Edycja]

Tak poza tym to wedle internetowych sondaży np. wyborczej to Lis zmiażdżył Kaczyńskiego :) Ale gdzie tu obiektywizm, tego nie wiem.

gdzieś zaginęła...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności