Skocz do zawartości

Jesienne wybory 2011

Bart.

Na kogo będziesz głosować w 2011r ?  

278 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo będziesz głosować w 2011r ?

• PO
      51
    • PiS
      23
    • SLD
      9
    • PSL
      2
    • LPR
      0
    • Samoobrona RP
      1
    • PJN (Polska Jest Najważniejsza)
      3
    • RPP (Ruch Poparcia Palikota)
      38
    • J. K. Mikke NP
      71
    • PiO
      28

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 268
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Według mnie wszystkie te partie, które są obecnie w sejmie reprezentują te same poglądy(euro-socjalizm pod różną postacią) i praktycznie niczym się różnią. A w polityce jak w pozycjonowaniu trzeba różnicować. Elektorat jest różny, jedni chcą słuchać o Smoleńsku i niemieckich dziennikarzach, inni o orlikach, świetlikach i nienawiści do PIS, kolejni chcą nie ruszać się sprzed kompa czy telewizora i inkasować jeszcze za to kasę, kolejni chcą utrzymać za wszelką cenę KRUS, kolejni chcą wysłać "czarnych" z białymi gardłami z dala od polityki. Elektorat jest różny, a wszystkie partie, które są w sejmie świetnie targetu ją swoje wypowiedzi pod konkretny elektorat, pamiętając o tym, że elektorat niezdecydowany nie pójdzie do urn, bo to tacy malkontenci, którzy twierdzą, że nie ma na kogo głosować. A jakby taka osoba się nawet znalazła i wyszła zza krzaków, a następnie kopnęłaby ich w tyłek to by i tak nie poznali. Takie polskie realia. W tym kraju, jeżeli nie wydarzy się trzęsienie ziemi nigdy nie będzie normalności.

P.S

@intermax:

https://bi.gazeta.pl/im/7/8930/z8930927W,Ja...as-wspolnej.jpg Ten pan po lewej stronie to Piotr Tymochowicz, kreator wizerunku. Co do Korwina to nie wiem czy korzysta czy nie. Może kto inny będzie wiedział.

Dla ludzi, którzy uważają, że głosowanie na PiS to wiocha itp oficjalnie przemawiam - daliście się zmanipulować TV. Powiedzcie mi tylko dlaczego PiS to wiocha? Potraficie podać jakiś argument? "Jak ich słyszę to aż żal" nie jest argumentem.

P.S Nie jestem za PiSem, lecz nienawidzę PO. Jestem za KNP.

A już kompletnie nie rozumiem ludzi głosujących na SLD - takich obiecanek na tak potężne kwoty nie widziałem tak dawno. Chcieć i mieć to by każdy chciał, ale skądś te pieniądze trzeba uciułać.

Najlepsze kserokopiarki, drukarki dla biura Xerolux.pl

A jeśli szukasz stołu drewnianego lub szklanego zapraszam na MeblujDom.pl

@mmarek

Faktycznie, Kaczyński idący na wojnę z Niemcami

Wyczytałeś to z wyborczej? :D Nie opieraj swojego zdania na szczątkowych informacjach.

@fortunately102

PiS to juz kompletne dno i metr mułu, ja sam czuje wstyd i zazenowanie jak ogladam ich wypowiedzi w TV

Miałem podobne odczucia w stosunku do Tomasza Lisa, który jako niezależny dziennikarz telewizji publicznej starał się dokopać Kaczorowi. Jeszcze jakby zrobił to porządnie, ale nie, sknocił to do kwadratu, myląc fakty (wymienić/wypunktować ci je?) raz za razem i tak dalej. No, ale liczą się chęci, nie? ;)

gdzieś zaginęła...

Dlaczego PiS to wiocha:

- bo wszedzie widza spiski, cba, Smoleńsk, teraz jeszcze wybór Angeli

- bo Pan prezes nie umiał założyć rodziny, nie miał konta, prawo jazdy

- bo PiS wspiera Rydzyka i najbardziej opowiada sie nad wspieranie mafii kościelnej

- bo PiS najchetniej by sie poobrazal na Rosje, Niemcy USA itp

- wspomne tutaj jeszcze raz o zeszmaceniu sie z Samoobrona

to tak na szybko, lista powinna byc jeszcze dluzsza

Miałem podobne odczucia w stosunku do Tomasza Lisa, który jako niezależny dziennikarz telewizji publicznej starał się dokopać Kaczorowi. Jeszcze jakby zrobił to porządnie, ale nie, sknocił to do kwadratu, myląc fakty (wymienić/wypunktować ci je?) raz za razem i tak dalej. No, ale liczą się chęci, nie?

nie widzialem tego wywiadu, bo Ani mi Lis nie imponuje, ani nie chce sluchac tego samego bojkotu Jarusia. Ale jak to ktos zauwazyl, czy to mialbyc wywiad czy jakas debata, ze ludzie sie kłócą kto komu dokopał? Nie wnikam :D

Wyczytałeś to z wyborczej? :D Nie opieraj swojego zdania na szczątkowych informacjach.

1. Nie czytam wyborczej. Jeśli sugerujesz, że z tej gazety czerpię informację, to musisz wiedzieć, co tam piszą, więc pewnie ją czytasz.

2. Swoje zdanie będę opierał na tym, co uznam za stosowne - w skrócie: nic Tobie do tego.

Wiochą jest wyskakiwać z taką listą do normalnych ludzi i ośmieszać się nadal. Ale co kto lubi...

Może to nieprawda?

@Fortuna:

Pan prezes nie umiał założyć rodziny, nie miał konta, prawo jazdy

Nie wiem jak dla ciebie, ale jak dla mnie nie powinniśmy kierować się takimi rzeczami przy wyborze partii rządzącej. Jesteś świetnym przykładem człowieka, który patrzy na wszystko emocjonalnie :D Nie mam do ciebie pretensji, postępuj jak tam sobie chcesz.

@mmarek:

musisz wiedzieć, co tam piszą, więc pewnie ją czytasz

Tak, czasami czytam i wyborczą, bo warto opiera swoją opinię na podstawie informacji ze wszystkich "stron".

Swoje zdanie będę opierał na tym, co uznam za stosowne - w skrócie: nic Tobie do tego.

OK, szczerze mówiąc kompletnie nic mnie nie obchodzi, skąd czerpiesz informacje itp. Delikatnie zasugerowałem tylko, że prawdopodobnie czytasz wyborczą, bo poziom który reprezentujesz jest adekwatny do tego pisma. Oczywiście bez urazy.

gdzieś zaginęła...

@fortunately102

To jest po prostu targeting do wyborców. Rozpatrz sytuacje taką, PiS przestaje głosić to co głosi to tej pory i zaczyna głosić normalne rzeczy. Ten elektorat co ma teraz co zrobi? Na kogo pójdzie głosować "wierząca lewica" na Korwina? Wątpię, PO i PSL odpada. Zostaje SLD i RPP, ale wyborcy nie oddadzą na nich głosu, bo oni sądzą, że są prawicowcami - to powszechnie przekonanie. Zostaje im jedynie nie pójście na wybory. Cała to szopka z chlewu na wiejskiej to jedna, wielka manipulacja bo polskim społeczeństwem kieruje się najlepiej gdy jest wewnętrznie rozdarte. Zauważył to już sam chyba Goebels albo Goring, nie pamiętam który nazista. Ja przez ostatnie 8-10 lat(na tyle mi mój wiek pozwala, żeby być obiektywnym), nie zauważyłem żadnych zmian. Niby te drogi, stadiony powstają, niby mamy ten wzrost gospodarczy jakiś, ale to NIE jest żadna zasługa polityków. My po prostu podnosimy po komunizmie i czasach PRL. Taka jest kolej rzeczy, a nie działań polityków czy ich popleczników. Obecna klasa polityczna, która rządzi od 1989 roku, zrobiła więcej złego, niż dobrego. Do tych złych rzeczy można zaliczyć między innymi skłócenie Polaków, liczne afery zamiatane pod dywan. Wymieniać tak można godzinami. Oczywiście ktoś powie, że zrobili też wiele dobrego. Temu nie można zaprzeczyć, ale ostateczny rozrachunek wychodzi taki jaki, każdy widzi.

Politycy wyszukują jakiś najdziwaczniejszych rozwiązań, Tusk próbuje mi wmówić, że jak ktoś mówi, że obniży podatki to jest kłamcą, chociaż sam w 2007 mówił, że będzie obniżał podatki, a każdego ministra, który będzie chciał ów podatki podnieść osobiście zdymisjonuje. Teraz, gdy zarzuca mu się te kłamstwo to twierdzi, że czasy się zmieniły i trzeba inne metody użyć takie jak podwyższenie podatków. Hipokryzja w czystej postaci. Zresztą pomysł PiS też nie lepsze jak np. zamknięcie sieci aptek i wprowadzenie zasady jedna apteka, jeden aptekarz. Przecież nóż się kieszeni otwiera jak takie bzdury się słucha. SLD nie lepsze ich pomysłów abstrakcyjnych i oderwanych od rzeczywistości nie będę komentował, bo nie jestem w stanie tego pojąć jak to ma na czekający kryzys ma pomóc - chyba jestem po prostu za głupi. Wszyscy wyznają zasadę, że im więcej na gmeramy tym lepiej, bo społeczeństwo będzie widzieć, że COŚ tam robimy. Nikt oprócz Nowej Prawicy, nie proponuje prostych i sprawdzonych rozwiązań. Takim rozwiązaniem jest m.in powrót do ustawy o działalności gospodarczej z 23 grudnia 1988 roku, która potocznie nazywana jest "ustawą Wilczka". Już pierwszy artykuł tej ustawy, która liczy 55 artykułów ukazuje czym jest ta ustawa:

Art. 1 "Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej jest wolne i dozwolone każdemu na równych prawach, z zachowaniem warunków określonych przepisami prawa."
A dopełnienie tego stanowi artykuł 4:
"Podmioty gospodarcze mogą w ramach prowadzonej działalności gospodarczej dokonywać czynności i działań, które nie są przez prawo zabronione."
Wprowadzenie ponownie tej ustawy, która jest zgodna z umowami jakie mamy z UE spowodowałaby gwałtowny wzrost nowej liczny mikroprzedsiębiorstw, tak jak miało to miejsce w latach 1989-1990. Jednakże o wiele lepiej wmawiać Polakom, że zagrabienie ich własności i ich redystrybucja oraz kolejne zadłużanie (bo tak wszyscy robią) jest złotym środkiem. Faktycznie jest jakimś, ale to jest obciążanie konsekwencjami kolejnych pokoleń, czyli tak naprawdę Waszych dzieci.

Patrzac emocjonalnie moze sie tyczyc tylko braku rodziny co z drugiej strony przynosi podejrzenia ze korzystal z doswiadczenia prostytutek podczas swojego zycia albo jest gejem.

To ze nie ma prawka czy tez konta stawia go w moich oczach jako czlowieka nie zaradnego.

P.S. To ze nie ma zony, moim zdaniem w sporej mierze zaowocowalo tym, ze nie zostal wybrany na prezydenta, bo przeciez warunki mial znakomite czyli jechał na śmierci brata.

P.S. 2 jakby sie przyznal, ze korzystal z uslug prostytutek to bardzo by zyskal w moich oczach :D

a mialem sie nie zaglebiac w te tematy polityczne... przynajmniej sie nie wypowiem w temacie odnosnie studiowania ;)

Ci co głosują na PIS to chyba mają coś nie tak z głową. Ja zagłosuje na PIS jak odejdzie z niego kilku czołowych pisowców.

w sensie, ze oszolomy ktorych nalezy wyeliminowac?:P Ja tam wolę argumenty niż oszczerstwa, czy z kimś coś jest nie tak to mogę napisać co najwyżej o danym polityki natomiast o tych co na nich głosują się nie wypowiadam bo po prostu ich nie znam:P myślę, że jest to podejście dość zdroworozsądkowe.

Co do rozmowy Lisa z Kaczynśkim i wątpliwości czy to miała być debata to właśnie w tym problem, że nie miała a wyszło, że była z racji niezrozumiałego zaangażowania Lisa. Suma sumaru nie padło żadne ważne pytanie na co była szansa, unikając pyskówek liderów wobec siebie:P to, że Lis przegiął niepodlega w zasadzie dyskusji bo i politycy PO, SLD i PSL przyznają w zasadzie karygodne prowadzenie rozmowy przez Lisa (to ze PIS to wiadomo:P)

co do grania na emocjach polecam ostatni spot PO i zobaczie kto na nich gra.

co do wyborów prezydenckich, głośne hasło było zeby głosowac na Komorowskiego, żeby pierwsza dama nie chodziła do kuwety. Jakby nie patrzeć to kuweta tańsza od żony Komorowskiego, której ostatnio zafundowaliśmy samochód za przeszło pół miliona.

Swoją drogą Tusk brał ślub jakoś w 2005:P raczej z racji wyborów niż miłości:P

Po 2 promowanie "nowoczesności", dążenie powoli do związków homoseksualnych, tolerowanie wolnych związków a następne krytykowanie, że ktoś nie ma żony (Pan Jarosław) czy, że żyje właśnie w owym wolnym związku (Bielecki popierany przez PIS na prezydenta Warszawy ostatnio) jest hipokryzją.

Patrzac emocjonalnie moze sie tyczyc tylko braku rodziny

Zastanów się dwa razy, jesteś inteligentny więc na pewno dostrzeżesz związek emocji z większością punktów ze swojej listy.

Banalnego nie będę komentował, szkoda mojego czasu.

Ja od dyskusji już się odcinam, bo widzę że psuję atmosferę dowalania kaczorowi. Bawcie się dobrze :P

gdzieś zaginęła...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności