Skocz do zawartości

Jesienne wybory 2011

Bart.

Na kogo będziesz głosować w 2011r ?  

278 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo będziesz głosować w 2011r ?

• PO
      51
    • PiS
      23
    • SLD
      9
    • PSL
      2
    • LPR
      0
    • Samoobrona RP
      1
    • PJN (Polska Jest Najważniejsza)
      3
    • RPP (Ruch Poparcia Palikota)
      38
    • J. K. Mikke NP
      71
    • PiO
      28

Rekomendowane odpowiedzi

10 obietnic Tuska, które zniknęło ze strony www Platformy w 09.2009.

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy.

2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty.

3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic.

4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ.

5. Uprościmy podatki, wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy 200 opłat urzędowych.

6. Przyśpieszymy budowę stadionów na Euro 2012.

7. Wycofamy wojska z Iraku.

8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce.

9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet.

10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją. Polska zasługuje na cud gospodarczy.

• Odpowiedzi 268
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wszystko wskazuje na to że Lis uratował Polskę.

Ten kto wierzy w obietnice polityków jest naiwny jak dziecko.

Tu nie chodzi o obietnice ale o stabilność, przewidywalność i dobre stosunki z innymi.

10 obietnic Tuska, które zniknęło ze strony www Platformy w 09.2009.

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy.

2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty.

3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic.

4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ.

5. Uprościmy podatki, wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy 200 opłat urzędowych.

6. Przyśpieszymy budowę stadionów na Euro 2012.

7. Wycofamy wojska z Iraku.

8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce.

9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet.

10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją. Polska zasługuje na cud gospodarczy.

plus dodałbym jeszcze, że za żadne skarby mieli nie podnosić podatków!

a za jaja na kolei i przy autostradach to Grabarczyk powinien stanąć przed sądem i zdrowo za to beknąć.

btw jak to jest, że jak lekarz za swój błąd w pracy może pojsc do wiezienia, a taki posel w najgorszym przypadku straci koryto, ale na odchodne dostanie pokażną odprawę. Paranoja :P

I tyle, kto przeczytał ten zuch, a kto nie ten gapa ;-)

ps. zadziwiające, za rządów PiS taki wpis, ale wycelowany w nich, mogłby wisieć przez lata i spałbym spokojnie, a za Rządów Miłości postanowiłem usunąć go, nie lubię wizyt o 6 rano.

Piotr Mariusz - Widzisz do czego całość doprowadziła? Boisz się oczernić rząd, na "Kaczora" wszyscy mogli pisać co im się żywnie podobało, pluć, klnąć itd - na "tych" nie wolno już nic napisać, bo nie wyśpisz się następnego dnia i nowe drzwi do domu będziesz musiał kupować.

Totalitaryzm połączony z policją polityczną.

Najlepsze kserokopiarki, drukarki dla biura Xerolux.pl

A jeśli szukasz stołu drewnianego lub szklanego zapraszam na MeblujDom.pl

Rządy PO doskonałe nie są, co nie zmienia faktu, że zapewniają stabilność i dobre stosunki na arenie międzynarodowej. Co proponuje PiS? Tak naprawdę nie wiadomo. Kaczyński nie chce powiedzieć jakie miejsce w przypadku wygranej PiS widzi dla Macierewicza, Fotygi czy Ziobro. Decydując się na rządy PiS nie wiadomo na co się szykujemy. A prezes Kaczyński w debacie udziału wziąć nie chce twierdząc, że nie będzie debatował w "oparach absurdu" Gdzie jest Smoleńsk, krzyż i kondominium? Obawiam się, że jeżeli wygra PiS to sobie o tym przypomną. Teraz prezes znowu założył maskę, tak jak zrobił to w wyborach prezydenckich. Oby skończyło się w ten sam sposób.

Rządy PO doskonałe nie są, co nie zmienia faktu, że zapewniają stabilność i dobre stosunki na arenie międzynarodowej. Co proponuje PiS? Tak naprawdę nie wiadomo. Kaczyński nie chce powiedzieć jakie miejsce w przypadku wygranej PiS widzi dla Macierewicza, Fotygi czy Ziobro. Decydując się na rządy PiS nie wiadomo na co się szykujemy. A prezes Kaczyński w debacie udziału wziąć nie chce twierdząc, że nie będzie debatował w "oparach absurdu" Gdzie jest Smoleńsk, krzyż i kondominium? Obawiam się, że jeżeli wygra PiS to sobie o tym przypomną. Teraz prezes znowu założył maskę, tak jak zrobił to w wyborach prezydenckich. Oby skończyło się w ten sam sposób.

co do dobrych stosunków polecam wikileaks, tam sytuacja wygląda skrajnie odwrotnie mozliwe, ze z tego powodu w naszych mediach w zasadzie jedynie informacje ze takie cos jaki wikileaks istnieje, bez wglebiania sie w tresci tak jak w niektorych krajach bo w zasadzie sa to dosc interesujace artykulu. W normalnych warunkach ciezko sie dowiedziec co tak na prawde mysla wazne osoby;].

Ostatnio mówił kogo widzi w rządzie tylko nie mówił czy na pewno na miejscu ministrów. Z tego co kojarzę żaden rzad nie mówił przed wyborami o skladzie następnego. PO tez nie mówi kto jaka posadę będzie miał a Grabarczyka wręcz wcięło pod ziemię więc nie wiem co się wszyscy PISu czepiają a analogicznej sytuacji już nie widzą;)

Stabilnośc taka, że długu narobili tyle co poprzednie wszystkie rządy po komunie razem wzięte:P plus jakże wspaniałe umowy na gaz od Rosji (dlugoterminowe gdzie zachodnia Europa bierze krótkoterminowe), aż UE interweniowało w tej sprawie i to UE musiało nas bronić przed zapędami Pawlaka:P

btw Niemcy będą mieli tańszy gaz jak my, chociaż to w sumie logiczne wiadomo, że czym dalej trzeba przetransportować to wychodzi taniej.

Skończcie gadać o tych maskach:P Temat Smoleńska akurat w kampanii był często poruszany tyle, ze nie jest głównym tematem.

Debatował ostatnio z Lisem:P który w sumie go bardziej atakował jak sam Tusk:P tyle, że przed cały program nie padły żadne ważne pytania więc po krótkiej przerwie od nieoglądania tv dalej mam ją gdzieś:P

Frekwencja wyniesie pewnie z 50%, ostatni sondaż CBOS (34% ankietowanych deklarujących udział w wyborach popiera PO). Czyli jedna-trzecia z 50% czyli jakieś 16% Polaków uprawnionych do głosowania. Tyle osób popiera PO.

Moim zdaniem te wybory i tak niczego nie zmienią, bo widać że ludzie głosują tylko na lewicowe partie. Niestety mnie to przeraża, bo ktoś będzie kiedyś musiał spłacić dług i zarobić na ludzi pragnących państwa "opiekuńczego" (czyt. socjalistycznego). Może jak zbankrutujemy to coś się zmieni na lepsze.

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Co nie zmienia faktu, że bardzo bym chciał usłyszeć od Pana Kaczyńskiego jak chce rozwiązać sytuację ze Smoleńskiem. Będzie chciał powołać Międzynarodową Komisję? A może weźmie szabelkę i zacznie się odgrażać Rosjanom? Czy uzna, że to był zamach? Macierewicz to człowiek, który powinien dostać skierowanie do psychiatry a nie tekę ministerialną.

Nie wiem co ciekawego wnosi wikileaks, ale jestem tego pewny, że stosunki Polski z innymi narodami są o wiele lepsze niż za czasów panowania PiS. Mam wrażenie, że Kaczyński żyje jeszcze rokiem 39 i widzi w Rosjanach i Niemcach zaborców. O tym, co Kaczyński napisał na temat Merkel już nie wspomnę. O Ślązakach też nie.

To kogo widzi w tym rządzie? U Lisa nie chciał się odnieść do osób Macierewicza i Ziobry. Wszakże w czasie kampanii pokazuje człowieka stonowanego i spokojnego, wiec nie wygodnie było wspominać o tamtych dwóch i planach wobec nich.

Jeżeli chodzi o długi to one były zawsze - może nie tak duże, ale były. Zwróć uwagę, że mamy do czynienia z kryzysem, w którym wiele państw sobie nie poradziło jak np. Grecja.

Co do gazu to wierzę, że Kaczyński wynegocjowałby z Rosjanami dużo lepsze stosunki. W końcu jest osobą niezwykle szanowaną przez ten kraj ;)

O maskach nie skończę rozmawiać, ponieważ jest to fakt, który wystawia Kaczyńskiemu najniższą z możliwych ocen.

mnie to akurat wali co będzie choć mieszkam w tym kraju, tu dzieci chodzą do szkoły i tu pracuje, oby lepiej, ale współczuje ludziom którzy będą tu musieli siedzieć nawet jak będzie gorzej, a na kogo Ci ludzie zagłosują to i tak bez znaczenia teraz, nie ma rozsądnej, czyli takiej która ma szanse wygrać alternatywy, niestety. Jak będzie źle mnie tu na pewno nie będzie i nie dlatego że nie jestem patriotą ale dlatego że nie mam zamiaru być jeleniem.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

mmarek, nie dyskutuj z Kineder, on ma 18 lat to jego pierwsze wybory :shok:, on wogule ma dziwny tok myślenia, wysyła do katalogów MFA, po odrzuceniu pisze do admina tekst tak wiem ze strona wygląda jak MFA, ale to nie jest MFA :shok:

Już dawno mam jego w ignorowanych :), również IP, URL zbanowane w katalogach

Dala mnie bezcenna będzie mina ludzi co poraź 8 przegrają kolejne wybory :D, ale znając życie będą mówić ze przegrana to tak naprawdę wygrana, będą szukać przypadków sfałszowania list, i td, w koncu będą winni Niemcy, Rosjanie, oligarchowie, TVN, Wyborca i reszta co niema klapek na oczach :D Klasyczny wariant, będzie wesoło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności