Skocz do zawartości

Jesienne wybory 2011

Bart.

Na kogo będziesz głosować w 2011r ?  

278 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo będziesz głosować w 2011r ?

• PO
      51
    • PiS
      23
    • SLD
      9
    • PSL
      2
    • LPR
      0
    • Samoobrona RP
      1
    • PJN (Polska Jest Najważniejsza)
      3
    • RPP (Ruch Poparcia Palikota)
      38
    • J. K. Mikke NP
      71
    • PiO
      28

Rekomendowane odpowiedzi

Jak pisałem: im więcej was prowokować, tym szybciej wychodzą z was prawdziwe instynkty :) Towarzysze, religię można zakazać, ale natury się nie oszuka. Oj, naprawdę musicie się bać, i pożyteczni, i naturszczyki i hasbarowcy.

PIS, LOVE :D

• Odpowiedzi 268
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie chodzi o to żeby zakazać religii, chodzi o to aby religia była oddzielona od Państwa bo to prywatna sprawa każdej osoby czyli:

1) Krzyż ma zniknąć z sali sejmowej - miejsce krzyża jest w kościele i miejscach kultu, a nie w świeckim sejmie.

2) Zlikwidować fundusz kościelny i inne przywileje - dlaczego wszyscy Polacy mają płacić na kościół, nie wszyscy są katolikami.

3) W związku z 2) powinno być tak jak w innych krajach: deklarujesz czy jesteś wierzący i w jakim kościele, jeżeli jesteś - płacisz dodatkowy podatek z którego będą opłacane np. emerytury dla kościelnych.

Wtedy mielibyśmy sprawiedliwość, a teraz mamy dymanie Państwa i obywateli przez KK.

Zwolennik PiSobolszewii używający epitetu hasbarowcy jest równie śmieszny jak zwolennik PiSobolszewii używający epitetu towarzysze.

Wizyta niejakiego L.Kaczyńskiego w Izraelu:

Przecież ty, chłopaku, nawet nie wiesz co oznacza to słowo i w jakim kontekście je podałem :) Wlazłeś na Google i załapałeś pierwsze hasło, które wyskoczyło. To jak wy chcecie wygrać? I co?

@INOMan: nie o religię przeca chodzi, tylko o przykład. Swoją drogą jak myślisz, ile czasu minie nim na zgliszczach KK pojawi się nowy kult, np. nergala i na ile nas wydyma? Historia uczy, że produkt gorszy zawsze wypiera lepszy :D

ps. Musicie się bardziej postarać - jednogwiazdkowa ocena w profilu mnie nie frustruje, tym bardziej dodana cichaczem przez anonima ;-) Może jakiś donosik do Google albo ubicie aukcji na Allegro? Postarajcie się Towarzysze!

@Piotr Mariusz, o jakich zgliszczach KK Ty piszesz? Przecież nikt nie chce Kościoła niszczyć, tylko właśnie sprowadzić do normalnej pozycji, w jakiej znajdować się powinien związek wyznaniowy w demokratycznym kraju. Niech płacą podatki, nie wtrącają się do polityki i robią swoje a wtedy nikt nikomu w drogę właził nie będzie.

Piotr Mariusz: po wprowadzeniu tego co napisałem, żaden Negral czy inne religia nas nie wydyma - co najwyżej tych którzy będą chcieli na to płacić podatek, albo zostaną wyznawcami.

Jednak na tym, PiSowcu, polega WOLNOŚĆ - jak ktoś ma ochotę być hinduistą, buddystą, hare kriszna, satanistą ala Negral albo wyznawcą rycerzy jedi to ma do tego prawo, żadna religia ma nie być faworyzowana, mają być jasne i przejrzyste zasady.

PS. o jakich zgliszczach Ty piszesz - skoro jest tylu katolików w naszym kraju to nie powinno być żadnych problemów z utrzymaniem kościoła z tego dodatkowego podatku o którym pisałem.

Hasbara to proizraelska propaganda, hasbarowcy to ludzie ją uprawiający. W Polsce najbardziej znanym hasbarowcem był niejaki L.Kaczyński, który przy każdej okazji powtarzał brednie o wiecznym sojuszu Polski z Izraelem...

Ano widzisz, podtrzymuję j/w :)

"W Polsce najbardziej znanym folksdojczem jest niejaki R.Sikorski, który przy każdej okazji powtarza brednie o wiecznym sojuszu Polski z Niemcami..."

"W Polsce najbardziej znanym folksdojczem jest niejaki R.Sikorski, który przy każdej okazji powtarza brednie o wiecznym sojuszu Polski z Niemcami..."

A co złego jest w układaniu się z sąsiadami? Przecież to chyba sąsiedzkie układy powinny być kluczowe dla rozwoju każdego Państwa. Położenie geograficzne, podobna mentalność, bliskie odległości to są bardzo istotne czynniki, które sprawiają, że grupa Państw sąsiedzkich może utworzyć mocną w regionie koalicję gospodarczą.

Ja tego nie piszę nawet na przykładzie Polski i Niemiec, ale ogólnie, według standardów polityki zagranicznej cywilizowanych krajów.

To, że PISiory lizały dupsko amerykańcom czy żydom, co nam to dało? Wypinali się na naszych najbliższych sąsiadów a szukali kolegów za oceanem czy w Izraelu.

To jest właśnie strategia polityki zagranicznej Twojej ukochanej partii. A sprawach polityki wewnętrznej, widać tylko ciągłe szczucie na siebie ludzi i wywoływanie wewnętrznych konfliktów. Żadnego spojrzenia w przyszłość - ciągła polityka historyczna i próba rozliczania wszystkich ze wszystkiego.

I żeby nie było, nie jestem jakimś zwolennikiem PO, ale to co wyczynia Jarek Kaczyński jest dla mnie niezrozumiałe. Nie twierdzę również, że PiS jest złą partią a jej program jest gorszy od innych, jednak dopóki nie pozbędą się Kaczyńskiego i innych oszołomów jak Błaszczak, Hoffman, Fotyga czy Macierewicz są dla mnie całkowicie zdyskredytowani, bo tych ludzi trzeba leczyć a nie pozwalać im wpływać w jakikolwiek sposób na losy czterdziestomilionowego państwa.

A co złego jest w układaniu się z sąsiadami? Przecież to chyba sąsiedzkie układy powinny być kluczowe dla rozwoju każdego Państwa. Położenie geograficzne, podobna mentalność, bliskie odległości to są bardzo istotne czynniki, które sprawiają, że grupa Państw sąsiedzkich może utworzyć mocną w regionie koalicję gospodarczą.

Ja tego nie piszę nawet na przykładzie Polski i Niemiec, ale ogólnie, według standardów polityki zagranicznej cywilizowanych krajów.[...]

Przemyślałbym jeszcze raz ten akapit ;-)

Co do stosowania metafor, metonimii i innych figur retorycznych w tekście - wybaczcie, wyjaśniał nie będę. Zauważcie, że się tylko bronię, jeno z kontry i w przeciwieństwie do was, granicy nie przekroczyłem.

LOVE I EOT :)

Natomiast podatki...dobrze.... nie chodze do teatru,bo nie przepadam dlaczego z moich podatkow ida pieniadze na cos takiego?

Piszesz o kulturze - wiara to trochę coś innego.

Zasadniczo się zgadzam, że kultura nie powinna być dotowana po za jakimiś sprawami celowymi - np. wspomożenie dzieci z domu dziecka w nauce np. malarstwa, tak samo dotowanie jakichś regionalnych ognisk kulturalnych etc. - to po prostu jest element polityki społecznej.

Są też jeszcze dobra kulturowe - np. nie każdy chodzi do Łazienek w Wawie, jednak trochę kijowo by było gdyby ich nie dotować i po prostu by zniszczały, to jest nasze dobro narodowe, tak samo np. Wawel.

Podobnie najstarsze teatry - nie można ich po prostu sprzedać czy zniszczyć, nie jesteśmy zwierzętami - w to wchodzą także zabytkowe kościoły - powinny być pieniądze na ich renowację, ale to co innego niż dawanie pieniędzy samym klechom.

Natomiast teatr komercyjny powinien na siebie zarabiać i są takie teatry, tak samo jak komercyjny występ jakiegoś zespołu, czy seans w kinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności