Skocz do zawartości

Jesienne wybory 2011

Bart.

Na kogo będziesz głosować w 2011r ?  

278 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo będziesz głosować w 2011r ?

• PO
      51
    • PiS
      23
    • SLD
      9
    • PSL
      2
    • LPR
      0
    • Samoobrona RP
      1
    • PJN (Polska Jest Najważniejsza)
      3
    • RPP (Ruch Poparcia Palikota)
      38
    • J. K. Mikke NP
      71
    • PiO
      28

Rekomendowane odpowiedzi

Migalski? Daj spokój...

Zreszta widze ze tu jak na Wykopie, wygrywa JKM. Mysle ze zaglosuje na niego, co mi tam. Nie dlatego ze nie lubie PO/PIS/SLD... z roznych powodow - PO - propaganda, PIS - spisek, SLD - zbyt przyjazni do zwiazkow partnerskich bo to takie "europejskie"

IMO w Polsce potrzeba jest aby po prostu ktoś wystosował męsisty KOP W du**ę dla obecnej klasy politycznej, nie ewolucja ale rewolucja (chociażby moralna). Dlatego (pomimo ze powiecie - strata glosu) zaglosuje na Korwina.

• Odpowiedzi 268
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Kim jest ktoś kto wykorzystuje śmierć swojego brata i innych niewinnych obywateli do tego by dojść do władzy?

Jeśli zarzucisz mi kłamstwo to przypomnij sobie kampanię przed wyborami prezydenckimi. Pan Kaczyński był łagodny jak biblijny baranek, potrafił powstrzymać swoją złość i nienawiść by dojść do władzy.

Oczywiście gdy plan się nie powiódł wrócił do swego prawdziwego ja - to mi pokazało, że ten człowiek zrobi wszystko by dojść do władzy.

Logika to nie jest Twoja mocna strona :D "powstrzymał swoją złość i nienawiść by dojść do władzy", ale jednocześnie wykorzystuje "śmierć swojego brata i innych niewinnych obywateli do tego by dojść do władzy" ?

Co by nie zrobił Kaczyński to źle. Nie wspomina o Smoleńsku to jest wyrachowanym nienawistnikiem. A jeśli wspomni to jest maniakalnym świrem :D

tak sobie ogladam raport PIS dotyczacy katastrofy smoleńskiej (tak wiem kazdy ma juz dosyc info o niej). Abstrahujac od moich osobistych sympatii czy antypatii politycznych, zastanawiam się co by było gdyby PIS był u władzy i doszłoby do tej katastrofy.

Mielibysmy chyba kolejna wojne polsko rosyjską, nie wiem czy dzis nie pisalibysmy cyrylicą bo byłoby po konflikcie :)

Mielibysmy chyba kolejna wojne polsko rosyjską, nie wiem czy dzis nie pisalibysmy cyrylicą bo byłoby po konflikcie ;)

Nic by nie było, to komuś innemu zależy na odgrzewaniu tego kotleta. Zbadaliby, postawili ostre tezy i po wszystkich (myślę, że Putin nie pogrywałby z Kaczyńskim w ten sposób jak to zrobił z Tuskiem). Inna sprawa, że raczej do tego by nie doszło, ranga imprezy byłaby inna, może byłby sprzęt na lotnisku. Oczywiście, teraz to już co innego, nikt nie odpuści tej sprawy, będą ciągnąć to przez 50 lat aż wykruszą się zainteresowani. ;)

P.S. Tak patrzę sobie na sondę i śmiać mi się chce jaki ciemny lud na pio siedzi. Najwięcej głosów zbiera Mikke i właśnie PO, czyli wychodzi na to, że ciągle utożsamiacie PO z liberalizmem i wolnym rynkiem. :)

Obawiam się, że gdyby doszło do konfliktu, musielibyśmy przenieść się do jaskiń: przyjaciół nie mamy, wojska nie mamy (poza armią bezrobotnych), rozmów na temat tego, jakie działania podjąć by rozwiązać aktualne problemy też nie są naszą mocną stronę.

Wspominajmy dalej, rozliczajmy się dalej z przeszłości i czekajmy na kolejną kampanię w której dowiemy się co trzeba było zrobić 4 lata temu, żeby nie było tego co jest.

@-->->----

a to PIS mamy utozsamiac z wolnym rynkiem liberalizmem i jeszcze pewnie wolnoscia słowa ? :)

Patrząc na działania to PiS był bardziej wolnorynkowy niż PO, to jest fakt. Odnośnie wolności słowa to nawet nie ma co porównywać, nie przypominam sobie zamykania serwisów czy idiotycznych ustaw np. o bukach...

Inna sprawa, że zachęcam do głosowania na PO, niestety PiS zepsułby za mało a nam potrzebna jest terapia szokowa jak. np. w Grecji. ;)

P.S. Poza tym Kaczyński już do rządzenia nie nadaje się, 4 lata wyjaśniania Smoleńska to ja dziękuje...

Edit. Właśnie czytam takie coś - https://www.weszlo.com/news/7160

No nawet przecież dojdzie do tego niedługo, że u nas nie kupisz koszulki np. Realu a już nie mówię o grach sportowych typu Fifa, które mają wyjść okrojone z powodu tej ustawy antyhazardowej, parodia się robi w tym kraju. No ale głosujcie dalej na tych kretynów, ja już nie mam zamiaru.

radoslaus a pielegniarki to kto zagłuszał? :)

Ja niestety nie widze alternatywy dla PO i zaglosuje na nich nie dlatego ze są super ale dlatego że nie nawidze PiS. Dla mnie rzady PiS to ciemnogród, zacofanie i wstyd przed europą . Teraz cudów nie ma ale bynajmniej sie z nas nie smieją.

Nie ma co liczyc że jak wygraja zieloni czy niebiescy to bedzie lepiej. Kazdy pracuje i liczy na siebie, dlatego nie wiąże nadziei z zadnym rządem. Przypomne też ze okres w którym rządzilo PO był bardzo trudny (kryzys, smoleńsk, powodzie). A moim zdaniem gospodarka pomimo tych niesprzyjajaych warunków ma się dobrze. I nie twierdze ze to dzieki jakiejs partii, bo wszystko to wypracowują Polacy.

radoslaus a pielegniarki to kto zagłuszał? ;)

Ja niestety nie widze alternatywy dla PO i zaglosuje na nich nie dlatego ze są super ale dlatego że nie nawidze PiS. Dla mnie rzady PiS to ciemnogród, zacofanie i wstyd przed europą . Teraz cudów nie ma ale bynajmniej sie z nas nie smieją.

Nie ma co liczyc że jak wygraja zieloni czy niebiescy to bedzie lepiej. Kazdy pracuje i liczy na siebie, dlatego nie wiąże nadziei z zadnym rządem. Przypomne też ze okres w którym rządzilo PO był bardzo trudny (kryzys, smoleńsk, powodzie). A moim zdaniem gospodarka pomimo tych niesprzyjajaych warunków ma się dobrze. I nie twierdze ze to dzieki jakiejs partii, bo wszystko to wypracowują Polacy.

Tak, masz rację z tymi pielęgniarkami, zupełnie mi to wypadło z głowy. ;)

Odnośnie tego rzekomego wstydu to najczęściej o nim piszą/mówią ci którzy siedzą na d... w Polsce i nigdzie nie wyjeżdżają. Ja bywałem i za PiS i teraz i nie widzę żadnej różnicy odnośnie śmiania się itp. Poza tym ten argument podnoszą słabe jednostki, pełne kompleksów, radzę zastanowić się nad postawą... Co mnie obchodzi, że izraelski czy niemiecki dziennik pisze jakieś bzdety? Oczywiście, w pewnych środowiskach Polska jest teraz bardziej obśmiewana (vide transparenty na stadionach praktycznie w całej Europie) ale co Ciebie to obchodzi... :)

Dla mnie PiS był jaki był, nagonka była na nich straszna, byli za ciency po prostu i tyle. Mam tam jakąś sympatię do Kaczyńskich ale jako do ludzi po prostu, nie głosuję ani na nich ani na innych. Szkoda ich do polityki, nie nadają się, jak próbują być szczerzy to są punktowani, jak zaczynają nieudolnie kombinować jest jeszcze gorzej. Dla porównania Tusk nauczył się sztuczek i teraz właśnie ten ciemnogród na niego głosuje, przypomnijcie sobie jaki był sztywny kilka lat temu...

Odnośnie alternatywy to jest SLD, patrząc obiektywnie to właśnie oni mają jakieś papiery do rządzenia, kadry... Co z tego, że po moskiewskich szkołach ale są obyci. Jesteśmy w UE a tam przecież rządzi agentura komunistyczna, przejrzyjcie nazwiska vipów i kto finansował ich partie przed 89. ;) Jak SLD wygra to będzie wśród swoich, więc nie rozpaczałbym.

Każdy rząd który miesza w gospodarce, wprowadza ograniczenia, podnosi obciążenia jest teraz najlepszy. Na moje oko PiS tego nie robiłby, zająłby się rozliczeniami więc odpada. SLD ma ludzi i niechcący mogliby utrzymać nas na powierzchni. Zostają nieudacznicy z PO, nie znający się na niczym, bez kadr, bez planu, bezideowcy totalni. Kolejna kadencja to następne 110-120 mld długu i koniec. ;)

Odnośnie tego rzekomego wstydu to najczęściej o nim piszą/mówią ci którzy siedzą na d... w Polsce i nigdzie nie wyjeżdżają. Ja bywałem i za PiS i teraz i nie widzę żadnej różnicy odnośnie śmiania się itp. Poza tym ten argument podnoszą słabe jednostki, pełne kompleksów, radzę zastanowić się nad postawą... Co mnie obchodzi, że izraelski czy niemiecki dziennik pisze jakieś bzdety? Oczywiście, w pewnych środowiskach Polska jest teraz bardziej obśmiewana (vide transparenty na stadionach praktycznie w całej Europie) ale co Ciebie to obchodzi... :)

wiesz z tym nie wyjezdzaniem to nie wiem co masz na mysli. Na wycieczkach paru bylem ;) , póki co na budowe do UK jechac nie musze żeby tam poznać ,,prawdziwą Europe".

Nie uwazam sie tez za osoba zakompleksiona i słabą, nawet po mocnym zastanowieniu się co radzisz . Dla mnie Ci co wyjezdzaja to oni własnie nie poradzili sobie z polskimi realiami i u nich szukałbym słabości (choc zapewne to nie reguła). Ja poki co w PL takim jaki jest radze sobie przyzwoicie. A ty tak jeżdziles po swiecie za pracą czy turystycznie ze taki twardy chłopak jestes ? ;)

A ty tak jeżdziles po swiecie za pracą czy turystycznie ze taki twardy chłopak jestes ? :)

Ja nigdy w życiu nie pracowałem nawet najemnie, tzn. u kogoś na etacie czy jakaś dłuższa praca a co dopiero pisać o pracy na budowie czy zmywaku za granicą. ;) Wolę w Polsce mieć mniej ale pracować ile chce i kiedy chce. Odnośnie wyjazdów to jak jedziesz turystycznie np. z biura to za wiele nie zobaczysz, policja Cię nie zawinie za rozbicie namiotu w ścisłym parku narodowym (wspomnienia ze Słowacji), jakiś albański margines nie okradnie Cię na zero (Włochy) czy nie posiedzisz kilkunastu godzin na dołku (Białoruś). ;) Lepiej samemu lub w mniejszej grupce wybrać się gdzieś totalnie bez planu, gadasz z miejscowymi, widzisz co i jak. Na studiach szalało się trochę po Europie (miałem możliwość wyjazdów za free praktycznie z pewnej organizacji) to poznałem sporo ludzi i teraz mam kilka możliwości noclegu za free (Włochy, Francja, Słowacja, Bułgaria i praktycznie cały wschód), więc korzystam czasami, niestety coraz rzadziej. Jedno jest pewne - jak masz kasę to dla każdego jesteś gość, bez kasy to i Francuz czy Anglik jest dla miejscowych zerem i lumpem.

Poza tym nie napisałem, że jestem twardy tylko, że osoby prezentujące poglądy takie jak podałeś nie mają kręgosłupa. Jeśli komuś w Polsce potrzeba, żeby pisali o nas dobrze z Niemczech czy we Francji to winszuję.

@radoslaus skoro wyborcy PO to ciemnogród, to kim u licha są wyborcy PIS?

Tym samym a nawet gorzej. Ci którzy są za PiS nie szukają wymówek, ciemnota, zabobon, zgodzę się, ale są naturalni. Z kolei Ci za PO są tacy sami ale dodatkowo sądzą, że są tacy światowi itp. Kto tu jest oszołomem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności