Skocz do zawartości

[Opinie] Partner HRD - reseller

Trademark

Rekomendowane odpowiedzi

Czy korzystacie z HRD lub innego systemu pod kątem pośrednictwa w rejestracji domen?

Zainteresowałem się ofertą HRD.pl - pomijając gimnazjalny wygląd strony, wydają się mieć najkorzystniejszą ofertę i rzeczywiście najlepszą pozycję rynkową. Opinii na ich temat jednak nie ma za dużo (a jeśli są, to sprzed kilku lat). Jak to wygląda od strony praktycznej? Czy udostępniane przez nich API pozwala całkowicie wykluczyć informacje na ich temat w procesie rejestracji domeny? Jak wygląda z wypłatami zarobionych środków albo uzyskaniem authinfo przez klientów?

Jakie są jeszcze alternatywy w pośrednictwie rejestracji domen?

;]

W domeny.tv też jest reseller, możesz sobie sprawdzić.

Co do Twojego pytania - w opcji, że Ty fakturujesz klient zewnętrzny wszystko robi na Twojej stronie, jeśli masz takową zintegrowaną - czyli nie wie o istnieniu HRD.pl, ale we whois widzi Consulting Service jako rejestratora.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Gdyby nie to, ze duzo osob z PiO korzysta z HRD i poleca to jak pierwszy raz zobaczylem ich stronke to wygladala jakby ja jakis gimnazjalista, a nawet uczuen podstawowki zrobil. Bylem pewien, ze to jakas firma krzak.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

W sumie to aż dziw bierze, że po tylu latach nikt nic z tym nie zrobił. W końcu to top3 polskich rejestratorów domen.

No ale i tak dobrze, że zakodowali hasła klientów (CSP), bo długi czas w CSA były tylko zagwiazdkowane w html :)

Aczkolwiek potwierdzam, że to godna zaufania firma - szybki i sprawny kontakt, szacunek dla kontrahenta itd.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• 2 tygodnie później...

W jaki sposób aktywować domenę na własne potrzeby w koncie resellera?

Dodałem abonenta, zarejestrowałem domenę - pojawiła się informacja o jej rezerwacji (14 dni), dopiero później doładowałem środki na konto reseller i jak teraz mogę właściwie zarejestrować domenę, która widnieje tylko jako zarezerwowana (pojawia się w panelu "Zarezerwowane")?

Nigdzie nie ma opcji jej rejestracji/aktywacji...

;]

• 10 miesięcy temu...
Przepraszam za odkopanie tematu :D ale szukam taniego i solidnego partnera HRD, aby przenieść domenę.

Możecie mi kogoś polecić? Z góry dziękuję ;)

Masternet.pl o ile się nie mylę korzysta z resellera HRD, no i RejestracjaDomen jako podmiot zarządzający (chyba?). Oni juz mają taki interfejs :P W mojej opinii solidne firmy.

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności