Skocz do zawartości

[Opinie] Partner HRD - reseller

Trademark

Rekomendowane odpowiedzi

@domains, jesteś trzecią osobą, która poleciła mi Masternet, dziękuję za odpowiedź ;) Na szybko wybrałem właśnie tą firmę, ponieważ zależy mi na czasie, muszę do soboty przenieść 1 domenę bez kodu AuthInfo.

jeśli nie musisz, szukaj dalej. odradzam masternet. najgorsza (choć przez jakiś czas najtańsza) firma, w której trzymałem domeny

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

Również jestem za tym aby nie prowadzić dyskusji publicznie.

Owszem każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii - obiektywnej, a nie tylko tej pisanej pod wpływem emocji i tylko tą najgorszą zapominając o dorych stronach - Twoje taka kompletnie nie jest, sam się nawet do tego przyznałeś w jednej z wiadomości.

Zrealizowałeś przelew z takim a nie innym tytułem wpłaty i taki został zaksięgowany - formalnie wszystko zostało ze strony firmy zrealizowane prawidłowo, a to że sam zrobiłeś błąd i było za późno na jego odkręcenie to już pretensje zdecydowanie kierować do siebie.

Gdy będzie to potrzebne, sprawa będzie miała swoje odpowiednie miejsce - dość bezprawnemu, nieobiektywnego oczerniania publicznego firmy.

(proponuje zapoznać się jego mogą być tego skutki).

Z mojej strony EOT

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Również jestem za tym aby nie prowadzić dyskusji publicznie.

Owszem każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii - obiektywnej, a nie tylko tej pisanej pod wpływem emocji i tylko tą najgorszą zapominając o dorych stronach - Twoje taka kompletnie nie jest, sam się nawet do tego przyznałeś w jednej z wiadomości.

Zrealizowałeś przelew z takim a nie innym tytułem wpłaty i taki został zaksięgowany - formalnie wszystko zostało ze strony firmy zrealizowane prawidłowo, a to że sam zrobiłeś błąd i było za późno na jego odkręcenie to już pretensje zdecydowanie kierować do siebie.

Gdy będzie to potrzebne, sprawa będzie miała swoje odpowiednie miejsce - dość bezprawnemu, nieobiektywnego oczerniania publicznego firmy.

(proponuje zapoznać się jego mogą być tego skutki).

Z mojej strony EOT

To się zdecydowanie nie zrozumieliśmy. Wręcz przeciwnie. Jestem za publiczną dyskusją - dlaczego nie mamy skonfrontować faktów, jeśli każdy z nas widzi je inaczej? Może to nie fakty albo nie wszystkie.. .

Przekonaj mnie - właśnie faktami - że było inaczej, a będę Twoim pierwszym i najgorętszym zwolennikiem i orędownikiem.

Przywołałeś tu tylko jedną z przyczyn, które spowodowały, że mam taką a nie inna opinię. Nie pierwszą, ale tą która przelała.. . W szczegółach rzecz się miała nieco inaczej:

Nie było możliwości abyś zlecenie z tytułu przelewu zrealizował prawidłowo: pomyliłem się (i to się zgadza z tym co napisałeś) i numery faktur były inne niż wymienione obok nazwy domen (dokładniej: jeden z numerów faktur był dwa razy). Bez szans na poprawną realizację. Gdyby to był koniec historii powiedziałbym: sam sobie jestem winien. Ale przecież wysłałem maila na BOK prostując tytuł płatności. Napisałeś dziś, że 'było za późno na jego odkręcenie'. Mail poszedł/doszedł przed wykonaniem przez Ciebie/Twoją firmę przedłużenia i przed terminem wygaśnięcia którejkolwiek z domen. Podałem w nim prawidłowe dane. Zrealizowałeś co chciałeś, lekceważąc korespondencję.

Hmmm, nawet jeśli wtedy mnie to zdenerwowało, to teraz z perspektywy widzę, że również formalnie nie zrealizowałeś przedłużenia prawidłowo: o 2 lata przedłużyłeś domenę na podstawie faktury, w której jest mowa o przedłużeniu, nie o kolejny rok (+1), ale o rok - do konkretnej, wskazanej w fakturze daty. A to się nie sumuje do dwóch lat.

To w skrócie i uproszczeniu, coby nie nudzić i nie zagmatwać opisu.

I chyba nadal dostaję maile o konieczności odnowienia u Ciebie domen, które dawno są przeniesione gdzie indziej, a potem, że przeszły w stan blocked i aby je przywrócić trzeba.. .

Może jestem starej daty ale nie rozumiem i nie akceptuję takiej współpracy. I nie ma znaczenia czy chodzi o 10 gr, 1 czy 100k zł. Przecież nie mówimy tu o 'prawdziwych' pieniądzach a o sprawach 'groszowych'. Wręcz nie potrafię zrozumieć jak w sytuacji jw można nie mieć choćby cienia wątpliwości i potrzeby sprawdzenia/zapytania u źródeł. Pewnie gdybym wtedy dostał odpowiedź (nie po 2 dniach), usłyszał (upraszczam, nie cytuję): 'sorry, poszło, jest za późno, po sprawie' a nie 'spadaj' ubrane w pseudogrzeczną formułkę, machnąłbym ręką. A tak.. zostałem recenzentem.

To i ja zakończę wezwaniem: dość bezprawnemu tumiwisizmowi, bylejakości, naginaniu rzeczywistości do własnych celów! Nie bierz tego do siebie personalnie - działaj po właściwej stronie mocy (będę dozgonnym fanem i zacznę mówić: 'tylko Masternet!' zamiast 'tylko nie.. ')

Z mojej również eot

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

dla mnie już za trudne jest zrobienie nawet czegokolwiek w ich panelu.. trzeba sie mocno przyzwyczaic, nie znam bardziej nieczytelnego panelu niz hrd, no ale podobno ma sie to zmienic :).

pozdrowienia.

googlerulz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności