Skocz do zawartości

Najlepszy spis SeoKatalogów w sieci

moneron

Rekomendowane odpowiedzi

Jak skrypt liczy BL?

Bo np. sprawdzam stronę -> i-baza.pl (w spisie ponad 1711)

Nie sądzę aby ta strona miała tyle BL.

W yahoo mi pokazuje 50, aż tak drastyczna różnica?

Katalog stron seo - darmowa reklama: ciekawe strony

Reklama Opole: Agencja reklamowa Opole

Posiadam zadbane katalogi - wpisy już od 0,40 zł

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

monstrum - katalogi dodaję prawie na bierząco, ale może twoje są wśród kwiatków, których automat nie potrafi ugryźć, powody różne, nie żeby z katalogami było coś nie tak, po prostu robot nie przełknie wszystkiego, ale to jakieś 1%

GiGa - a owszem Yahoo pokazuje mi teraz 52 do strony głównej, ale wewnętrznych jak się okazuje, z zewnątrz pokazuje okrągłe 0!!!, ale do domeny (podstron) pokazuje 1702 w tej chwili, widać parę godzin temu pokazywało 1711

C.png

C.png

Może padło takie pytanie, nie wiem - nie czytałem całego wątku: Na jakiej podstawie i jak często sprawdzasz zmiany w katalogach, tj. np. czy stał się płatny? Robisz to w sposób automatyczny czy ręczny?

Tak w skrócie:

Za pierwszym razem automat analizuje formularz i wypluwa mi listę grup wpisów i sugestie D, P...itd. jak mi się jedno z drugim zgadza to zatwierdzam, jak nie poprawiam. Przy kolejnych wizytach bocik sprawdza czy coś się zmieniło, jak nie to idzie dalej, jak coś się zmienia to wysyła mi info żebym sprawdził, zatwierdził, ewentualnie poprawił.

100% gwarancji poprawności to nie daje, kiedy np. katalog wszędzie krzyczy "wpis darmowy", a dopiero przy próbie dodania wyrzuca info np. o wymogu min. PR.

PS. W tej chwili bocik odwiedza katalogi nie częściej niż co. 3 doby, ale nie rzadziej niż co 4 doby. Tak samo często dane są aktualizowane, chyba że katalog nie działa, mam już jednego takiego kwiatka, w którym przy próbie otwarcia formularza php wypluwa "fatal error".

C.png

C.png

Jeżeli to możliwe to dodaj informację (wystarczy w wynikach wyszukiwania) ile w katalogu jest stron oczekujących na moderację.

Pomysł taki był od początku, potem gdzieś się zapodział. Już się do tego zabrałem, na razie problem rozwiązany koncepcyjnie, pozostało zakodować no i pobrać dane, ale to już przy standardowej aktualizacji. Ale to wszystko już raczej po niedzieli.

C.png

C.png

Tak jak obiecałem, jest już informacja o ilości oczekujących, przy okazji o ilości stron w katalogu. Póki co widoczna tylko w szczegółowym podglądzie, no i jak to bywa nie ze wszyskich katalogów udało się pobrać. Ta część jest w tej chwili w fazie testów, tj. robot pobieara dane wraz z bierzącymi aktualizacjami, jak już trochę się nazbiera przejżę wyniki i zobaczę co da się poprawić. Wtedy też dorzucę odpowiednie kolumny do listy.

C.png

C.png

Powodzenia w realizacji.

Ze swojej strony powiem, że cieszyłby się większą popularnością, gdyby gotową, spreparowaną listę można było w prosty sposób pobierać :aniolek: Jak już urośnie oczywiście do większych rozmiarów.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Uzbierało się już trochę danych dlatego w spisie pojawiły się dwie nowe kolumny a w nich informacje o ilości stron w katalogu i ilości oczekujących. Nie wszystkie były aktualizowane po wprowadzeniu zmian (20.06, ok. godz 14), no i nie ze wszystkich udało się pobrać informacje. Trochę jest nieczytelnych dla bota, ale nowe ustawienia będą sukcesywnie wprowadzane tzn. z katalogów, w których takie informacje są udostępnione będą pobierane. Jeśli właściciel katalogu ich nie udostępnia to ja już niewiele mogę.

edit

Przypomniała mi się jeszcze jedna przydatna rzecz. Przy kolejnych aktualizacjach bocik dodatkowo zapisuje IP serwera, wkrótce będzie nowa kolumna w zestawieniu.

No i oczywiście będą nowe filtry/opcje sortowania dla nowych danych

C.png

C.png

Świetna lista, fajnie jak by było np możliwość podania strony i kategorii, wtedy dodając jedną stronę za każdym razem wypełniał by sam pole np

tutaj https://seokatalogi.moneron.pl/show.php?kat...=linkpol.com.pl, a tak to za każdym razem muszę wybierać kategorię i wpisywać stronę.

ps. Dobra robota :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności