Skocz do zawartości

SB4 Edytor

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

A czy jest to wersja 2.02 (update w okienku pomocy)?

Bo zmieniłem ostatnio ustawianie czcionki w programie tak, aby dopasowały się także pola podglądu gotowych tekstów. Być może ustawienie jakiejś czcionki ma wpływ na nie wyświetlanie polskich znaków. Generalnie, w nowej wersji SB4Edytora i głównego programu jest już wsparcie dla unicode, więc powinno to działać.

Zauważyłem też w czasie testów, że nieraz nie da rady wklepać polskich znaków, jeżeli wcześniej w edytorze była jakaś egzotyczna czcionka, np. japońska, tak jakby kontrolka edycyjna przestawiała się na dane kodowanie. I na razie jeszcze bardziej szczegółowo się nie zagłębiałem w temat. Dlatego można spróbować, czy po otwarciu programu i otworzeniu projektu z polskimi znakami działa to poprawnie.

Albo wyrzucić teksty demonstracyjne i wygenerować nowe.

pozdrawiam

Grzegorz

• Odpowiedzi 146
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
pomysł ten to fatalne rozwiazanie

przesadzasz. wprawdzie bym wolał, żeby reagowało na klik myszki bez taba, bo to by przyspieszyło pracę, ale określenie "fatalne rozwiązanie" w żaden sposób nie przystaje do tego programu. Wolę tak, niż prawy przycisk myszy, bo po tabie dużo szybciej się wybiera potrzebne frazy.

dymna.jpg

Wszystko jest zależne od sposobu pracy, ja lubię napisać cały tekst, a dopiero później synonimizować. Co za tym idzie, klik jest dla mnie lepszy :)

edit:// literówki

Strony internetowe Gorzów

Nieuczciwy kontrahent? Nie wiesz jak napisać wezwanie do zapłaty? daj znać na prv, prawnik zrobi to za Ciebie.

Darmowy katalog stron

według mnie lepiej było kilknąć w dany wyraz i wybrać z chmurki ktora pokazywała synonimy

niom, i kiedy chcesz wybrać wszystkie trzydzieści, to klikasz trzydzieści razy, a tutaj Tab i zaznaczamy + enter i jest

na jeden synonim może jest OK, ale do unikalnych tekstów rozwiązanie Grześka jest lepsze

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności