Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

cześć

Zapisałem się do Comperialead.pl , muszę powiedzieć że maja tam kilka fajnych zabawek :)

Porównując comperialead do m2m moneya to zauważyłem ze maja o wiele ciekawsze narzędzia,

oczywiście pp money-a to już ma renomę i w sam w sobie jest klasa ale comperialead to coś całkiem nowego.

np. bardzo podoba mi się wersja instalacyjna dostępna w narzędziach comperialead, czyli wstawiasz ich PP pod swoja domenę na własnym serwerku,

coś w rodzaju sławetnego PP escpartners.pl

Skrypt ten jest na licencji GNU , jest zezwolenie na kopiowanie, dowolne zmiany i modyfikacje.

Trzeba jednak podać API dostępne po rejestracji i podaniu domeny w comperialead.

Dla każdej takiej instalacji na nowej domenie trzeba podać przydzielone do niej API, i to jest także dobre, po prostu konkrety.

Kolejnym fajnym narzędziem są moduły do Wordpressa i Joomli, również instalacja możliwa na własnych stronach i także są wymagane osobne API,

nie wolno używać jednego API do kilku domen bo nie będą działać , tyko jedno API dla jednej instalacji.

Ale działają super, dodatkowo generują sporo stron.

Sam PP cały czas się rozbudowuje, te dwie zabawki działaj już bez problemu

Inne dostępne narzędzia jak widżetki wyszukiwarek i osobnych ofert są w trakcie prac, ale już coraz więcej jest ich dostępnych.

Są błędy jak to na starcie, czasem coś nie działa prawidłowo (miałem trochę kłopotu), ale po skontaktowaniu się z konsultantem otrzymałem porady

i udało się rozwiązać problem.

Bardzo szybko reagują na uwagi i sugestie dotyczące poprawek.

Z tego co także zauważyłem można założyć swoich kilka stron w domenach partnerskich comperialead oraz innych które udostępnili,

wiem także ze w planach maja przydzielanie rożnych IP do swoich domen

mówiąc krotko polecam

jeśli chodzi o płatności nie ma żadnego problemu

Jeśli ktoś chciałby się zapisać do comperialead to oczywiście zachęcam do rejestracji poprzez mój link referencyjny :)

Sorki podałem link referencyjny bezpośrednio w poście z rozpędu, przeniosłem go do stopki

Pozdrawiam

ALO

SEO i SEM - www.rwnet.pl

• 1 rok później...

Witam

Nie wiem czy kategoria odpowiada treści mojego postu, ale tu najbardziej pasował (proszę przenieść do innego kategorii jeżeli tę uważacie za nieodpowiednią).

Wielu osób z forum korzysta z finansowych programów partnerskich więc chcę się z nimi podzielić praktykami stosowanymi przez comperia.

Niestety muszę ostrzec przed współpracą z programem partnerskim comperialead.pl. Program ten pozwala zarabiać (haha) na pośrednictwie finansowym. W okresie od maja do połowy lipca promowałem kredyt gotówkowy Credit Agricole. Stawka za lead (przekazanie danych) wynosiła 16zł. W tym okresie wysłałem ok. 600 wniosków. Najpierw czekałem ponad miesiąc na raport skuteczności za maj (niby bank się spóźnił z wysyłką) - jednocześnie dalej promowałem produkt. Gdy w połowie lipca otrzymałem raport okazało się że ŻADEN lead , z 600, nie został zaakceptowany. Gdybym wiedział w czerwcu że ich rzekoma skuteczność jest na poziomie 0 - nie promowałbym tego produktu, a tak dałem się mocno nabić w butelkę.

Średnia konwersja leadów w innych programach tego typu np. money2money lub tradedoubler wynosi od 60%-95%.

Nie mogę tego inaczej ująć jak zwykła kradzież! Straciłem na tej "współpracy" kilka tysięcy złotych.

Ostrzegam przed współpracą z tą firmą!

COMPERIA - NIE POLECEM!!

Tak to już w Polsce jest... z wszelakimi programami partnerskimi...

Może zgłoś oszustwo na policję... Przynajmniej będziesz miał satysfakcję że będą ich po komendach ciągać...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Niestety muszę ostrzec przed współpracą z programem partnerskim comperialead.pl. Program ten pozwala zarabiać (haha) na pośrednictwie finansowym. W okresie od maja do połowy lipca promowałem kredyt gotówkowy Credit Agricole. Stawka za lead (przekazanie danych) wynosiła 16zł. W tym okresie wysłałem ok. 600 wniosków. Najpierw czekałem ponad miesiąc na raport skuteczności za maj (niby bank się spóźnił z wysyłką) - jednocześnie dalej promowałem produkt. Gdy w połowie lipca otrzymałem raport okazało się że ŻADEN lead , z 600, nie został zaakceptowany. Gdybym wiedział w czerwcu że ich rzekoma skuteczność jest na poziomie 0 - nie promowałbym tego produktu, a tak dałem się mocno nabić w butelkę.

Średnia konwersja leadów w innych programach tego typu np. money2money lub tradedoubler wynosi od 60%-95%.

Nie mogę tego inaczej ująć jak zwykła kradzież! Straciłem na tej "współpracy" kilka tysięcy złotych.

Ostrzegam przed współpracą z tą firmą!

COMPERIA - NIE POLECEM!

Witam,

ja osobiście korzystam z m2m od klikunastu miesięcy. Nie wyobrażam sobie problemów z komunikacją a co dopiero poślizgu w płatnościach. Potwierdzam konwersję na poziomie 80-90% w leadach w money2money. Moim zdaniem czasami warto odpuścić pseudo programy, nawet kosztem prowizji, ale dostawać przelew co miesiąc.

Z tego co sie orientuję to Comperia ma dosyć dobry system weryfikacyjny, także cos musiało być "nie kaman"

Witam,

ja osobiście korzystam z m2m od klikunastu miesięcy. Nie wyobrażam sobie problemów z komunikacją a co dopiero poślizgu w płatnościach. Potwierdzam konwersję na poziomie 80-90% w leadach w money2money. Moim zdaniem czasami warto odpuścić pseudo programy, nawet kosztem prowizji, ale dostawać przelew co miesiąc.

Nawet jak uprawia się "marketing szemrany" to nie powinno sie kolego pisac bzdur ... A już na pewno takich debilizmów jak konwersja w wysokości 80-90%.

Money.pl ma swoje za uszami też - nie sposób tego uniknąć w kontakcie pośrednik-bank

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Z tego co sie orientuję to Comperia ma dosyć dobry system weryfikacyjny, także cos musiało być "nie kaman"

Witam,

Nawet jak uprawia się "marketing szemrany" to nie powinno sie kolego pisac bzdur ... A już na pewno takich debilizmów jak konwersja w wysokości 80-90%.

Money.pl ma swoje za uszami też - nie sposób tego uniknąć w kontakcie pośrednik-bank

dokładnie jakbym miał konwersje na poziomie 80-90% to bym był milionerem a nawet 50% brałbym w ciemno

jak ktoś osiągnie 5% to jest dobry

Finanse bez tajemnic. Nie masz rachunku bankowego? Tylko najlepsze konta osobiste dla ciebie lub konto firmowe jeśli prowadzisz działalność gospodarczą.

Konwersja taka jest jak najbardziej możliwa, ale:

- w przypadku konkretnego produktu idealnie zgranego z grupą docelową serwisu

- dobrze zrobionej reklamy i formularza kontaktowego

- po warunkiem, że reklamodawca płaci za leady, a nie za sprzedaż (podpisanie umowy)

Oczywiście mówimy tu o sytuacjach gdy leadów jest więcej (>50), a nie np. 1 bo wtedy łatwo jest osiągnąć zarówno konwersję 0% jak i 100%.

Pisząc to, chodzi mi o programy finansowe, choć żaden z wymienionych powyżej. Wydaje mi się, że częściej jest tak, że oszukują pracownicy banków lub innych instytucji, z którą dany pośrednik ma podpisaną umowę, niż sami pośrednicy. To tak na logikę, nie opłaca się kombinować i ryzykować wizerunkiem, gdyż akurat "ten" wniosek mógłby się okazać wnioskiem, który wysłała cicia Kazia, a nie anonimowy użytkownik serwisu i łatwiej jest go potem monitorować partnerowi. Sam zresztą co jakiś czas robię taki test na konkretnych produktach, aby zweryfikować uczciwość danego reklamodawcy. Polecam taki zabieg też Wam.

Szkoda, że djmaster, który rozpoczął wątek, sam nie wysłał leada do Credit Agricole, aby zbadać to jak są one akceptowane. Wtedy miałby 100% pewność, czy to oszustwo i kto za nim stoi.

Do promocji kredytów gotówkowych wykorzystuje 6 banków które płacą za leady (z pp. m2m, TD). Wszędzie poziom konwersji jest na poziomach 60%-95%. 0% które sugeruje comperia jest z kosmosu...

0% konwersji faktycznie może się zdarzyć przy niewielkiej ilości wysłanych wniosków, ale nie przy 600...

Oj komuś się chyba konwersja pomerdała z zatwierdzeniami (i tak dobrze , że nie z zatwardzeniami :P )

PS

jestem dziwnie spokojny , że gdyby była płatność nie za lead ale za zatwierdzony wniosek to z tych 600 pozostałoby coś w granicach zera :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności