Skocz do zawartości

Powiało zmianami w algorytmie

lukio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dokładnie obserwuję to samo. Na niektóre frazy całkiem wyleciałem poza TOP 200 a byłem w TOP3, widzę to na kilku swoich stronach i przy kilku frazach, które już od roku są pozycjonowane, więc ustablizowaną sytuację powinny już mieć, a tutaj taka niespodzianka :/ Ciekawe co z tego wyniknie.

U mnie podobna sytuacja na kilka (może kilkanaście) ważnych dla mnie fraz, jednak od wczoraj jakby wszystko zaczynało się odbijać i powoli wracało do wcześniejszej normy. Będę obserwował rozwój sytuacji.

Top-Tools.pl - sklep internetowy - spawarki transformatorowe MMA, inwertorowe TIG, półautomatyczne MIG, MAG, FCAW, prostowniki akumulatorowe, elektronarzędzia, przyłbice, elektrody

również widzę odbicie po liczbach odwiedzin z google jak i miejsach poszczególnych fraz, a domene mam młoda od grudnia-listopada jakoś

Skoro już ustaliliśmy, że niektórym nic się nie zmieniło, to proponuję nie zmieniać teog wątku w styl "pagerankowy" typu "mnie wzrosło, mnie spadło". Może lepiej skupcie sie na tym jakie sa wspólne cechy stron, na których zmiany odnotowano i tyle. W innym przypakdu znó będzie wiecej wody niż treści.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

"mnie wzrosło, mnie spadło".

Dokładnie.

Według mnie to niekończąca się historia.

Ktoś spada wtedy bierze się do roboty by po 3 miesiącach znowu wejść do top1, po 2 miesiącach spoczywa na laurach i spada, tym bardziej że konkurencja ponownie się bierze do roboty.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Zmiany są od ponad miesiąca, tylko nie na każdego wpadają... Każdego jednak dotkną z czasem, a wszystko przez pande. Wyniki jakie się wyświetlają przeważnie mają około tygodnia opóźnienia, gdzie jakiś miesiąc temu wyniki były już następnego dnia.

Spadają serwisy, które nie odnotowywały przyrostu linków mimo, że pozycja strony była już w top3 lub wyżej. Google jak nie widzi, że strona jest linkowana to oznacza, że już stała się mniej wartościowa i trzeba dać szansę tym nowym, co są linkowane...

Wniosek: cały czas trzeba linkować, aby być wysoko i nie ważne czy jest się już wysoko, czy dopiero walczy się o wysoką pozycję...

multikomto

u mnie sytuacja wygląda podobnie, na niektóre frazy, gdzie były w TOP10-20 podstrony z dobrym PR spadły poza TOP500.

Skupmy się tak jak pisze Wilk

Linkowanie podstron z zaplecza i swl

Pierwsze co zrobiłem to odłączyłem swla w piątek lecz bez zmian dalej, pozycje nie wróciły

jakie dodatkowe spostrzeżenia?

To ja mam totalnie inne spostrzeżenia - w górę (mam wrażenie) idą strony SWL'owane co mnie wkurza do granic możliwości. Dużo śmietników tez się winduje do góry nawet na trudne frazy. Strony niemal bez treści - mają za to po kilkadziesiąt strony typu fraza gorzów, fraza poznań - gdzie poza menu i H1 nie ma nic itd.

Jak tak ma panda update wyglądać to ręce opadają. Co ciekawe wracają też strony które poleciały przy ostatnim SWL'update niektóre do top10 inne do top20 ale ogólnie powoli do góry.

Chyba że nastąpiło wyłączenie poprzednich update'ów a panda się wprowadza powoli - trudno mi powiedzieć - fakt że wyniki na moich SERPACH tańczą i wersja z google.com a google.pl (oczywiście hl=pl) bardzo się różni co ostatnio nie występowało.

Poleciało mi 5 mini site'ów i dwa blogi z ok. 60 unikalnymi wpisami. Domeny od 2 do 12 miesięcy.

Sytuacja utrzymuje się już ok. 1,5 tygodnia. Wszystkie poleciały 40-50 oczek w dół.

Linkuje SWL'ami (e-weblink), ale bez przesadyzmu. Bieżące dodawanie do katalogów (w większości ręcznie + adderek i dodawarka.info), kilka dziennie bez względu na akceptację.

Póki co czekam i niczego nie zmieniam.

W SERPach zauważyłem pod frazy które pozycjonuje całkiem inne wyniki. Chyba większe serwisy (nie pamiętam dokładnie jakie były poprzednio), nie koniecznie pasujące pod słowa kluczowe (brak dopasowania title, url, h1).

blungr.gif

u mnie nic szczególnego poza spadkiem na pozycjonowane frazy, ale wczoraj idzie juz w dobrym. strona eksperymentu (wpływ wejść bezpośrednich na pozycje) wsiakla

NAPISANE PRZEZ HUAWEI U8500

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

No cóż, skoro apel by nie chwalić się "mnie wzrosło, mnie spadło, mnie zatrzęsło pozycjami" nie pomógł, to proponuję inaczej: WPISUJCIE MIASTA!!!!jedenjeden

:)

Poważnie ludzie, serio jestescie przekonani, ze w watku, w ktorym 90% postow bedzie brzmiec tak samo bedzie sie dalo cos odszukac?

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności