Skocz do zawartości

Kupowanie stron z pr, co robić żeby pr nie spadło?

santer

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli kupuje strony w dropped, czyli przechwytuje wygasające domeny z pr, to czy są jakieś zalecenia odnośnie praktyk, które miałyby na celu utrzymanie pr strony?

Jest to dla mnie ważne, ponieważ chcę pozyskiwać strony z pr pod statlink itp.

Usługi seo, zaplecze, link building, copywriting e-reklama

Najlepszy program partnerski, do 40 procent prowizji od każdej sprzedaży - sprawdź tutaj

No tak możesz zyskać PR....albo stracić PR :D

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Aby utrzymać PR musisz:

a) Przestrzegać wytycznych dla webmasterów.

:D Pozyskiwać głównie wartościowe linki ze stron które posiadają jak największy TrustRank oraz posiadają już jakąś historię tj. wiek domeny - czym starsza tym lepiej.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

rokko, trochę bzdurzysz, bo wystarczy, że wsadzi nową treść na stronę (linki do domeny przecież nie zniknęły przy zmianie właściciela), to gugiel przy najbliższym updacie ranków zweryfikuje, czy dodać, czy ująć, czy zostawić aktualny ranking.

Jeśli chcesz zachować ranking na 100%, musiałbyś całkowicie przywrócić dotychczasową treść oraz kodowanie serwisu, który tam był - zatem bez sensu :D.

Natomiast wiemy, że G nie bada zbyt często ostatnio rankingów, zatem masz dużo czasu, żeby zrobić na PR strony trochę punktów... a później - wszystko zależy od jakości tego, co na tej domenie umieścisz :)

dymna.jpg

@początkujący, gdyby tak było to bym o tym nie pisał :D Każdy z nas ma inne doświadczenia i ja od dłuższego czasu obserwuje wymienione zależności więc twierdzenie że to jest niemożliwe jest nie na miejscu.

Co do przyznawania PR, to nie od dziś wiadomo że istnieją tzw. minor updates, które przeprowadzane są częściej - dlatego możemy zaobserwować częstsze zmiany PR poszczególnych witryn.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

rokko, zauważ mały paradoks: santer kupuje domenę z historią (w google), ale tylko domenę... a to nie domena otrzymuje ocenę z G, a treść. Zatem zmieniając treść strony - a to jest jednoznaczne - zmieniasz jednocześnie parametry pod ocenę G.

Zatem wytłumacz mi, proszę, jaki z tym związek "Przestrzegać wytycznych dla webmasterów.

cool.gif Pozyskiwać głównie wartościowe linki ze stron które posiadają jak największy TrustRank oraz posiadają już jakąś historię tj. wiek domeny - czym starsza tym lepiej" ?

To co napisałeś ma się nijak do sytuacji, o której pisze autor (szczególnie, że on potrzebuje PR pod punkty, co już samo w sobie nie jest zgodne z wytycznymi G).

dymna.jpg

Owszem, zmiana treści ma wpływ na ostateczny wynik PR. Natomiast sam algorytm PR bazuje na zdobywaniu linków - dodam że wartościowych linków i do tego właśnie się odnoszę. Linki ze stron długowiecznych z wysokim TrustRankiem realnie podnoszą PR i tutaj kompletnie nie zgodzę się z twierdzeniem, że to ma się nijak do problemu autora, jak najbardziej ma - aby utrzymać wysoki PR musi zdobyć linki z dobrych jakościowo stron i ot to cała filozofia całego PR-u, który defakto obecnie nie jest istotny, chyba że uczestniczy się w systemach wymiany linków :D

Co do wytycznych - właśnie dlatego na to zwracam uwagę. Na PR składa się wiele czynników, o wielu z nich nawet nie mamy pojęcia, natomiast przestrzeganie zasad jest jednym z kryteriów do którego odnoszę się w moim poście, w pierwszej kolejności, albowiem jak autor napisał, potrzebuje to pod SWL :)

Bardzo się cieszę z naszej dyskusji, ponieważ dzięki temu być może dowiem się czegoś nowego :) Jednakże na chwilę obecną widzę jedynie nasze różnice poglądów w ocenie metod utrzymywania PR na stronach.

rokko, proste pytanie: czy domena, kiedy zmienia właściciela za pośrednictwem dropped, jednocześnie traci linki, które do niej prowadzą? - te wartościowe, które miały wpływ na jej dotychczasowy PR?

Wszystko, co napisałeś pięknie się odnosi do budowania PR, ale nie do jego utrzymania przy zmianie treści strony. A PR koledze jest potrzebny właśnie pod SWL, zatem powtórzę jeszcze raz - Twoja odpowiedź w tym wątku to jedynie bzdurzenie, które mogłeś umieścić w temacie "jak uzyskać PR na stronie, chociaż nie przyczynia się on obecnie do niczego innego, jak dodatkowe punkty w SWL".

Mam nadzieję, że teraz zrozumiałeś moje przesłanie w pierwszej odpowiedzi.

dymna.jpg

ale nie do jego utrzymania przy zmianie treści strony

Przypomnę że tematyczność linków to kolejny z czynników, równie dobrze to u Ciebie jest gdybanie, że jeśli zmienimy treść to musimy się rozstać z PR, to co piszesz jest nieprawdą.

rokko, w tym sęk, że ja nie napisałem, że "musimy się rozstać z PR", a odpowiedziałem, jak sobie zapewnić jego stałość, zatem nie pisz, że piszę nieprawdę, a czytaj ze zrozumieniem.

w tym temacie to już wszystko z mojej strony, bo strasznie nie lubię się powtarzać

dzięki za miłą pogawędkę

dymna.jpg

Stwierdzam tylko, że Twoje stwierdzenia mają się nijak do moich obserwacji i to co piszesz - czynniki które wymieniliśmy, są jedynie cząstką większej góry lodowej i sprowadzanie wszystkiego do kilku rzecz jest zupełnie nie na miejscu. Ja stwierdziłem dwie rzeczy:

- aby mieć PR należy przestrzegać zasad - z tym się zgodzisz bez dwóch zdań

- należy pozyskiwać wartościowe linki z wiekowych domen - tutaj bez ogródek mogę powiedzieć, że to jest kluczowa sprawa, nawet jak mamy zmianę treści i masę linków nietematycznych to trzeba dążyć do maksymalizowania dobrych jakościowo linków.

Co do samego utrzymywania PR, gdyby to było takie proste i przewidywalne to każdy z nas miałby rację.

dzięki za miłą pogawędkę

Również dziękuję, wymiana poglądów zawsze jest budująca.

@początkujący - nie pisz w tak atakujący sposób bo mimo że masz rację - to rokko również ma rację - a żeby utrzymać PR to trzeba postarać się utrzymać dobre linki, dobrą treść etc. a to że dotychczasowy PR jest jaki jest jest oczywiście kwestią dotychczasowej treści - oraz linków - ale linki z wygaśniętych domen nie trwają wiecznie więc trzeba się postarać o nowe dobre linki więc nie pisz że rokko pisze bzdury bo prędzej o bzdurzeniu powiedział bym w kontekście Twojej wypowiedzi.

Jeśli chcesz zachować ranking na 100%, musiałbyś całkowicie przywrócić dotychczasową treść oraz kodowanie serwisu, który tam był - zatem bez sensu :)

czemu bez sensu? jeśli nie chcesz na tej domenie tworzyć precla/katalogu a jedynie publikować linki na stronie PR5 i jednocześnie nie będzie problemów z prawami autorskimi to zdecydowanie można stronę trzymać w oryginalnej formie!

Już odpowiadam: kupowanie na dropped to nabywanie wyłącznie domeny - niczego innego. Zatem - jeśli otrzymałby prawa autorskie do wcześniejszej wartości - wówczas nie jest to bez sensu... Ale osobiście nie znam takiego przypadku akurat w tej niszy zakupu domen. Co innego, kiedy kupujesz od właściciela: wtedy możesz z nim uzgodnić przejęcie całości: domena z treścią.

Sugeruję, żebyś dokładniej przeanalizował, na czym polega proces zakupu domeny na dropped i sam zrozumiesz, dlaczego napisałem "bez sensu".

No i najważniejsze: jeśli ta strona ma być po punkty, co jest wskazane na wstępie, nie wydaje mi się, żeby autor wątku za dużo chciał zapłacić za taki serwis.

Czym innym jest strona pod punkty (zwykle - śmieci), a czym innym wartościowy serwis, który również bardzo szybko straci PR za nieprzestrzeganie zasad G, jeśli zacznie zarabiać punkty SWL na tej stronie.

jeszcze raz pozwolę sobie przypomnieć fragment z pierwszego posta autora wątku:

chcę pozyskiwać strony z pr pod statlink itp.
dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności