Skocz do zawartości

Wybór serwera VPS

prizeemen

Rekomendowane odpowiedzi

No nie wiem, czy jego strona wymaga aż tak dużych nakładów na pozycjonowanie. Z tego co bawiłem się kiedyś w mmorpg to kilkanaście razy byłem na jego stronie. Zmiana skryptu może pozornie wydawać się oszczędnością. Przecież trzeba poświęcić spokojnie do 100 godzin żeby zrobić skrypt w pełnej funkcjonalności jak teraz. Może trochę mniej - zależy od umiejętności. To są przecież przepracowane godziny. Godzina pracy programisty to średnio 35zł netto. Czyli przerobienie skryptu to teoretyczny wydatek 3500zł. Niby może to zrobić sam, ale w tym czasie przecież nie robi innych rzeczy. Stąd ja jednak nie grzebałbym zbytnio. To już taniej wyjdzie kupić VPS. W uti.pl mają VPSy od 600zł za rok. I tam jest 200GB miesięcznego transferu. Pytanie czy wystarczy. Jak nie to są też i po 400GB miesięcznie transferu, tylko wiadomo już droższe, ale i tak wyjdzie taniej niż zmiana skryptu. Proponuję się skontaktować z kilkoma firmami i zobaczyć co zaproponują pod takie obciążenie.

Generalnie wybierając serwer VPS i instalując oprogramowanie można odczuć większą zamułkę, a to dlatego że serwer nie jest zoptymalizowany. W tym momencie mogę polecić ofertę https://www.vmline.pl/vps_openvz - na początek 'OVserver Medium+'. Serwer jest konfigurowany i optymalizowany pod Twoje skrypty, także nie potrzebujesz wydać dodatkowych pieniędzy na administratora. W razie zainteresowania proszę o kontakt. Miłego weekendu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności