Skocz do zawartości

SEOhelp.LinkManager - System Zarządzania Linkami

Bart.

Rekomendowane odpowiedzi

SEOhelp.LinkManager - prywatny SWL do obsługi linków na wielu domenach dla pozycjonera bądź webmastera z dużą ilością stron i serwerów

Działa podobnie jak Seomatik/LinkMe/e-weblink/Gotlink.

seohelplinkmanager.png

Jeśli masz wiele stron (wartościowych i zapleczowych) to dodanie linka na 50 stronach zajmie Ci circa 1h!

- zalogowanie się na ftp,

- zmianę pliku bądź w przypadku cmsa zalogowanie się do jego panelu i ręczne dodanie hiperłączy

- wylogowanie

Jeśli szanujesz swój czas i zamiast w minimum 60 minut chcesz dodać linka na te wszystkie strony w max. 5-7 minut to ta aplikacja jest dla Ciebie!

Z poziomu panelu na jednej stronie zarządzasz WSZYSTKIMI STRONAMI w bezpieczny i szybki sposób.

Skrypt pozwala na dodawanie linków rotacyjnych oraz stałych na różne domeny, na których wcześniej zainstalowaliśmy odpowiedni skrypt.

Aplikacja bardzo przydatna dla pozycjonerów oraz osób sprzedających linki na wielu stronach, gdyż można za pomocą niej z poziomu jednego miejsca zmienić treść linków na wielu witrynach.

Ilość wyświetlanych linków można zmienić ze standardowych 3 na dowolną liczbę np. 2, 7 albo wszystkie dostępne.

Intuicyjny design aplikacji:

dodstr.png

dodlink.png

edlink.png

uslink.png

Skrypt działa tak jak fachowy system wymiany linków.

Na głównym serwerze są wszystkie pliki źródłowe, a na stronach indywidualnych wklejasz plik php odpowiedzialny za dystrybucję linków.

Linki można wklejać w różne, dowolne miejsca na każdej stronie i na każdym CMSie.

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

czy linki sa cachowane na stronach-klientach?

linki stale sa sitewide czy tez mozna przypisywac podstronom i jakos tym sensowanie zarzadzac?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Czy to jest Twoj wlasny skrypt, bo cos podobnego kiedys kupilem na Allegro (jakies pol roku temu) - Link Management. Takie same opcje, nazwy, wyglad praktycznie ten sam, tylko w tym jest zmieniona kolorystyka i dodane logo. Mam nadzieje, ze nie przywlaszczyles sobie czyjegos skryptu robiac jakies kosmetyczne zmiany. Autorem tamtego byl niejaki btravio.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

@Carnagge - Tak, to jest kontynuacja tamtej aplikacji.

* Zmiany w stosunku do poprzedniej wersji *

- rozwiązano problem wyświetlania linków rotacyjnych bez powtórzeń

- zwiększono wydajność aplikacji względem pracy na danych

- wprowadzono możliwość umieszczania skryptu w dowolnym miejscu w każym systemie zarządzania treścią bez kolidacji z nim

(był problem z wyświetlaniem w cmsach z powodu załączania wyłącznie na topie strony, teraz można wywołać skrypt w każdym momencie)

- dodano funkcję ustawiania własnych separatorów linków

- funkcja wyświetlania określonej liczby linków została udoskonalona o wybór wyświetlania wszystkich linków

-wprowadzono cachowanie linków (ON/OFF) na określoną ilość godzin (domyślnie 24h)

Napisz na e87c72f7c24baf38c4ac2570d6c5b538.gif to wyślę Ci najnowszą wersję :D

No to ja moge powiedziec na podstawie wczesniejszej wersji, ze system dziala ok. Jezeli ktos potrzebuje prostego SWL to za taka cene jak najbardziej sie oplaca. Mialem podpietych kilka stronek i wszystko dzialo prawidlowo, nie wiem tylko jak skrypt radzilby sobie pod wiekszym obciazeniem np. 50 stron.

btw. z instalacja skryptu sa problemy na home.pl (jak zreszta z wiekszoscia roznych rzeczy), ale wystarczy wywalic kilka linijek z kodu, ktore powoduje error i wszystko smiga.

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

@Carnagge - poszło :)

Co do serwerów to wiem, że na NetEasy.pl był problem, ale wystarczył kontakt z adminem i w ciągu 1 dnia już działało. Dotyczyło to indywidualnych plików z linkami, nie głównego rdzenia.

Z kolei na pewno wszystko jest ok na nazwa.pl, ovh & hoseo.

Dobrze, że się chłopak stara, tak jak mówi it_, z czasem zrozumie że dobry soft albo jest darmowy (OS, rozwijany przez dużą grupę ludzi hobbystycznie lub przez większą firmę w celach marketingowych) albo kosztuje, bo:

- z czegoś trzeba zapłacić za wynajem mieszkania w którym się żyje (bez mamy)

- z czegoś trzeba zapłacić programiście (jeśli sami robimy średniej jakości kod, a chcemy sprzedawać porządny soft i nie otrzymywać skarg, bo każdy błąd prędzej czy później wyjdzie)

- z czegoś trzeba zapłacić za PODATKI i ZUS (gdzie dane firmy? nie boisz się ogłaszać w "miejscu gdzie plują jadem" i każdy zgłasza od razu do US jak prawy i sprawiedliwy obywatel?)

Niestety już o tym pisałem tutaj na PiO, Polak spryciarz zapłaci mniej, a po roku płacze, że:

- supportu nie ma

- projekt nie żyje

- błędy nie poprawione

Jeśli ktoś hobbystycznie pozycjonuje bloga, spoko rozumiem. Ale jeśli chodzi o pozycjonowanie stron klientów, czy czegoś z czego mamy prawdziwe pieniądze, to czego można oczekiwać po sofcie za 30 złotych.

No chyba, że wydajesz to na płytkach i w Media Markcie w ilości 100 000 sztuk sprzedajesz to wtedy rozumiem.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

• 1 miesiąc temu...

przyłączam się do pytania. Czy ktoś wogóle używa tego systemu? Sprawdza się? Czy źródła są kodowane czy też otwarte i można modyfikować w przypadku jakiś problemów?

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Ja uzywam, a raczej uzywalem (ale niebawem do niego powracam). Narzedzie dziala ok - robi to co jest w opisie napisane. Nie zauwazylem jakis wiekszych problemow, czy usterek w jego funkcjonalnosci. Na plus to, ze zrodla sa otwarte i mozna sobie w razie potrzeby cos tam zmodyfikowac.

Jedyne co mnie zastanawia to jak to wyglada ze strona wydajnosciowa i jak mocno obciaza on serwer (szczegolnie przy linkach rotacyjnych). Osobiscie nie zauwazylem jakis z tym problemow, ale nie podpialem do tego wielu stron, a po drugie to mialem to na hostingu shared, wiec nie ma mozliwosci sprawdzic obciazenia.

Z tego, co pamietam to ja dalem za niego z 30zl i za taka cene naprawde moge go polecic, bo swietnie nadaje sie na wlasne zaplecze zeby zrobic prosty SWL do podlinkowywania np. wpisow w katalogach.

Dwa razy przejrzałem cały topic i nie znalazłem ani ceny ani jak to kupić. Reklama dźwignią handlu - jak niegdyś mawiano, no ale trochę szczegółów by się przydało. :) A może oślepłym już na ament? :)

Edit

Jako, że przynajmniej średnio rozgarnięty to jestem, więc wszedłem również na anpremio.pl i tak też kicha. Że tam jest podany kontakt? No ja przepraszam, ale takie coś jak cena lub cokolwiek na ten temat to musi być, bo nie będę pisał mejla w stylu: a po ile to? :)(

- obsłuży on np 150 stron czy ma jakieś ograniczenia

Obsłuży, nie ma ograniczeń.

Czy źródła są kodowane czy też otwarte i można modyfikować w przypadku jakiś problemów?

Źródła są otwarte, można modyfikować.

nie znalazłem ani ceny ani jak to kupić.

Aplikacji nie ma w wolnej sprzedaży, jest ona dostępna tylko co pewien czas.

NOWA aukcja: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry898691 (nowy link, bo pozostałe dwie się sprzedały)

Wprowadziłem:

- masowe dodawanie domen

- masowe dodawanie linków

- ustawianie własnych separatorów linków

- cache'owanie na X godzin

Aplikacji nie ma w wolnej sprzedaży, jest ona dostępna tylko co pewien czas.

Ostatnia aukcja z możliwością kupna: https://allegro.pl/seo-prywatny-swl-jak-lin...1746605243.html

Polecam.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności