Skocz do zawartości

[projekt] Better Pay - płatny dostęp do treści

mj_2000

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wtyczka Better Pay v1.10 jest gotowa. Główna zmiana, to dodanie obsługi płatności SMSem.

Możliwe jest włączenie płatności:

- tylko SMSem,

- tylko przelewem,

- SMSem lub przelewem.

Dodatkowo poprawione zostały drobne rzeczy i zmienił się nieco sposób realizacji zamówienia. Demo na stronie:

https://betterprofits.pl/better-pay-test/

Update darmowy.

Już wkrótce kolejne ulepszenia ;)

Śledź odwiedzających Twoją stronę opartą o WordPress -> Pobierz bezpłatnie WP Tao

Przydatne rozwiązanie. Moje uwagi to:

1) wersja unlimited rzeczywiście nie powinna być droższa aniżeli te 200zł

2) fajnie, że działa to w oparciu o Fancybox

Myślę, że niebawem skorzystam z rozwiązania.

Moje kilka uwag/pytań:

1) Kiedy będzie można zakupić wersję unlimitted? Bo chciałbym już skrypt wrzucić na warsztat a nie chcę kupować pojedynczej licencji.

2) Czy w przypadku płatności SMS można by cały proces autoryzacji skrócić? Bo z tego, co widzę, to teraz trzeba podać maila, wejść w linka z maila, podać hasło otrzymane sms'em. Nie lepiej było by, gdy jakoś sprytnie ominąć ten etap związany z mailem? Istota płatność SMS polega na ich prostocie i szybkości - myślę, że niektórych internautów może zniechęcić ten "mailowy" etap autoryzacji.

3) Na jednej z moich stron serwuję klientom pliki, do których adres zapisany jest w "custom fields" - czy przewidujesz w następnej aktualizacji wprowadzenie takiej opcji, żeby po procesie autoryzacji serwować klientowi po prostu plik, którego adres zczytany będzie z odpowiedniego "custom fields"?

@przemeks:

1. wersja unlimited jest dostępna. Na chwilę obecną zamówienia przyjmuję mailowo na kontakt (malpa) betterprofits.pl. Cena 187 zł z VAT.

2. Pomyślę, ale nie wiem co się z tym da zrobić - myślisz że wiele osób zrezygnuje - myślę, że jak już złoży zamówienie, to je zrealizuje. Mail jest potrzebny, bo działanie wtyczki opiera się na stworzeniu WordPressowego konta dla użytkownika.

3. W jaki sposób serwujesz te pliki? Bo zauważ, że może ukryć za pomocą BetterPay np. link do pliku. Po zapłacie i zalogowaniu, użytkownik będzie mógł go pobrać.

Śledź odwiedzających Twoją stronę opartą o WordPress -> Pobierz bezpłatnie WP Tao

Ad. 1) To w takim razie będę pisał na maila.

Ad. 2) Myślę, że taki dłuższy proces realizacji zamówienia może zniechęcić co poniektórych. Pomyśl nad tym.

Ad. 3) Serwowanie tych plików to już moja własna modyfikacja WP - dzięki temu, że serwuję pliki z "custom field" mogę zbiorczo modyfikować, to jak strona po wprowadzeniu hasła będzie wyglądać - w momencie, gdy plik będzie w "treści" posta, to trzeba będzie to robić dla każdego posta z osobna.

@Carnagge

Jest już nowa wersja 1.30, a w niej:

- dodanie możliwości ustawienia czasowego dostępu do treści (w dniach - niezależnie dla każdego zamówienia),

- dodanie możliwości odblokowania wybranych lub wszystkich płatnych treści w jednym zamówieniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności