Skocz do zawartości

W jakiej postaci linki lepsze

lamcpp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dopiero zaczynam przygodę z pozycjonowaniem,

buduję stronę i mam kilka pytań:

na stronie będzie menu złożone z 6 pozycji. Czy pod względem seo lepiej te pozycje wpisać osobno w plikach i dodawać w ten sposób:

<a href="omnie">O mnie</a>

<a href="forum">Forum</a>

<a href="sklep">Sklep</a>

Czy lepiej może użyć php tzn wpisać tak:

<a href="index.php?id=omnie">O mnie</a>

<a href="index.php?id=forum">Forum</a>

<a href="index.php?id=sklep">Sklep</a>

Czy do linków dodawać również atrybut name?

Jak tytuły i nagłówki zoptymalizować pod seo?

Słyszałem również że należy robić linki wewnętrzne do podstron ze strony głównej, w jaki sposób to się robi, jak powinno wyglądać?

Z góry dzięki za odpowiedzi

rozumiem, mam jeszczE jedno pytanie:

"5. Używaj meta tagu – description

Zawartość tagu <meta> description pokazywana jest w opisach na stronach wyszukiwarek internetowych takich jak google, dają internaucie informację co znajdzie pod tym linkiem. Zapędź marketerów do napisania takich opisów każdej strony aby skłaniały one do kliknięcia w link. To jest pierwsza okazja żeby przyciągnąć odwiedzających więc jest bardzo ważne żeby opis odróżniał się na tle innych opisów.

Trzeba wiedzieć że google również używa tagu description więc trzeba uważać żeby na każdej podstronie był inny opis odpowiadający treści podstrony. Pozwoli nam to uniknąć kwestii duplicate content. Informacje o bezpłatnych ofertach, gwarancjach czy po prostu numer telefonu znacznie zwiększają klikalność.

Trzeba zadbać żeby limit znaków razem ze spacjami nie przekroczył 160 znaków."

Jak dodać do każdej podstrony description i słowa kluczowe jeśli mam je zrobione poprzez .htaccess?

.htaccess zamienia tylko odnośniki na bardziej seo.

Nie wiem jak masz zorganizowaną stronę.

Ale skoro uzywasz $_GET['id'] do pobierania odpowiedniej treści do strony, możesz tego samego $_GET['id'] użyć do wczytania odpowiednich meta.

<meta name="Description" content="<?
switch($_GET['id']){
case 'index' : echo 'meta dla index'; break;
case 'kontakt' : echo 'meta dla kontakt'; break;
...
...
default: echo 'domyslny meta description'; break;
}
?>" />

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności