Skocz do zawartości

Rozliczanie się - dotpay a płatności

krzysiek_web

Rekomendowane odpowiedzi

Może nie dokońca tematyka forum...

Hmm chciałbym zasięgnąć porady.

No więc... mam serwis w którym użytkownicy będą kupować dostęp do pewnych usług - tzw. abonament miesięczny.

Ktoś wykupuje dostęp np. na 30dni.

Płatności będą realizowane poprzez dotpay.

Będzie otwarta DG.

I tez przykładowo jeżeli koszt takiego abonamentu wynosi 10zł miesięcznie... ktoś wykupuje dany dostęp na 30dni.

Płaci poprzez dotpay. I ja fizycznie pieniędzy nie mam na swoim koncie bankowym firmowym.

Muszę klientowi wystawić fakturę... ale jak mam to zrobić skoro na moim koncie bankowym tych pieniędzy nie mam są w dotpay...

Jakbym je chciał wypłacić z dotpay to im tez muszę fakturę wystawić jak to jest?

PS. Fakturę mam wystawić na 10zł ale dotpay od tego bierze jeszcze prowizje więc jak to jest?

Może mnie ktoś oświecić... ?

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Jakbym je chciał wypłacić z dotpay to im tez muszę fakturę wystawić jak to jest?

Ale te 10zł to SMS czy przelew ? Jak to pierwsze to fakturę do DotPay a klient niech żąda faktury od swojego operatora komórkowego; jak to drugie to faktura klientowi bo DotPay tylko pośredniczy w płatności.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Tak jest to przelew... więc wystawiam fakturę klientowi na te 10zł.

Ale... faktycznie te 10zł jest o ileś tam % pomniejszone... to mam to wpisać w koszty czy jakoś tak?

Przepraszam za moje głupie pytania ale chcę się dowiedzieć jak to dokładnie ma wyglądać.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Ale... faktycznie te 10zł jest o ileś tam % pomniejszone... to mam to wpisać w koszty czy jakoś tak?

Na początku miesiąca DotPay wystawia Ci rachunek w którym masz uwzględnione wszystkie prowizje które im "zapłaciłeś" w poprzednim miesiącu więc summa summarum księgowo wyjdziesz na swoje :aniolek:

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności