Skocz do zawartości

Joomla czy Wordpress

dervill

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wordpress wcale nie jest taki lekki :placze:

Ja ostatnio miałem okazję tworzyć 3 strony z wykorzystaniem: Joomla, WP, Drupala - każda strona zostałą zoptymalizowana pod wzg. SEO i lekko podlinkowana - efekt jaki został uzyskany jest porównywalny (tzn. bardzo podobny) i nie silnik strony, a jej treść tworzy wartość.

Zawsze i wszędzie tylko wordpress* bedzie ;)

Joomli mnie uczono, nawet portal społecznościowy na niej miałem ale zdecydowanie lepiej pozycjonuje sie wordpressa

połączenie Dobrego szablonu, dobrych przeróbek samego wp, umiejętności i wtyczek daje niesamowite rezultaty ;)

* i rozwiązania własne

NAPISANE PRZEZ HUAWEI U8500

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Pozycjonuje się to, co się lepiej zna ;) Ja lepiej znam wordpressa, więc na pamięć wiem co jest w nim nie tak, słabe i mocne punkty. Natomiast patrząc na pozycjonowanie, to zastanowiłbym się, czy ma to być statyczny serwis, czy uzupełniany treścią. Bo JEŻELI (podkreślam, gdyż nie mam niezbitych dowodów) Google szczegółowo analizuje treść i częstotliwość dodawania jej na stronie, to od blogów się tego wymaga (a WP jest uznawany za blogową platformę), natomiast serwisy ze stałą treścią są OKej.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

po kilku latach pracy z tym i z tym odpowiadam: zdecydowanie Wordpress. skup się na jednej platformie i naucz się ją dobrze dopasowywać do swoich potrzeb, zaoszczędzisz sporo czasu a Wordpress dodatkowo chyba najlepiej zapowiada się pod kątem platformy z którą można się wiązać na długie lata...

wordpressa lepiej da sie dostosować pod kątem SEO bo ma więcej wtyczek i pluginów i innych bajerów. Ale joomla tez niczego sobie. Joomla pod większy serwis z większym trafikiem wordpress pod mniejszy...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Zawsze byłem zwolennikiem joomli, świetnie się nadaje na większe projekty typu katalogi czy bazy firm jak również elegancko się pozycjonuje, dodatkowo możliwość prostego i łatwego zarządzania metadanymi podstron daje potencjał ich indeksowania bardzo szybko.

Ja ostatnio kombinuje joomle i worpdressa, którego można podpiąć jako rss feed na stronie i masz dodatkowy cross linking i wzajemną indeksację stron.

Ja trzymam pare zapleczówek joomlowych na seo hostingach i o ile są to strony max pare podstron to zaden problem, na większą stronę trzeba miec lepszy hosting.

Generalnie, wordpressy stawiam jako szybkie zaplecze. Natomiast joomle na bardziej rozbudowane strony.

To i to bajer:)

DARMOWY Katalog Stron

...i jeszcze jeden zadbany Katalog Stron

Portal Reklamowy - Baza Firm

Moim zdaniem wszystko jedno. Jeżeli dobrze poznasz dogłębnie, któryś z tych skryptów, to nie widzę żadnego problemu. Zarówno jeden jak i drugi to prawdziwe kombajny, z których można zrobić praktycznie wszystko. Pod SEO można dostosować praktycznie każdego CMS-a. Ja osobiście używam wordpressa i w nim staram się specjalizować. Jest to podyktowane wyłącznie moim własnym wyborem, gdyż cenię obydwa te skrypty. Wobec tego sam musisz dokonać wyboru.

seowyszbanner.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności