Skocz do zawartości

instalacja otwarty.pl mini

Rekomendowane odpowiedzi

Instalacja

Aby zainstalować katalog potrzebujesz serwera z obsługą php i mySQL najlepiej z możliwością włączenia mod_rewrite

Stwórz bazę danych dla katalogu na serwerze

Rozpakuj i skopiuj pliki na serwer

Nadaj prawa katalogu [otwarty_inc] na chmod 755

Uruchom plik instalacyjny www.twojadomena.pl/otwarty_inc/otwarty_install.php

Podczas instalacji podaj wymagane dane

Po zainstalowaniu usuń plik otwarty_install.php

Nadaj prawa 755 katalogowi [lp_cache] - zbiera sesje link popularity

Nadaj prawa 755 plikom rob_pl.db i rob.db - zbierają dane o odwiedzinach robotów wyszukiwarek

Aby zalogować się do panelu administracyjnego www.twojadomena.pl/otwarty_admin

Dla powiadomień mailowych należy wprowadzić treść powiadomienia do plików

otwarty_admin/mail_dodano.php - mail wysyłany automatycznie w momencie dodania strony przez moderatora

otwarty_admin/mail_usunieto.php - mail wysyłany automatycznie w momencie odrzucenia strony przez moderatora

https://seo.pkruk.com/

na jakim serwerze instalujesz, najważniejsze pytanie :)

Bardzo dobre pytanie. Nie wszystkie serwery obsługują mini. Wiele darmowych wyłaczyło opję curl.

Na moim coś jeszcze wyłaczyli i wcale nie działa, a jeszcze miesiąc temu działał.

Serwer bardzo ważny (polecam płatny)

Zarabiaj na swojej stronie WWW!

Kliknij tutaj

A tak może wyglądać Twój katalog za drobne pifffko- zawsze najnowsza wersja OtwartyMini Chrome by D4rk5ide

Zakup modyfikację skryptu w wersji "Chrome"

https://allegro.pl/listing/user.php?us_id=148122

• 2 miesiące temu...

u mnie też nie działa, nie działają kategorie i podkategorie z bocznego menu "regulamin", "najpopularniejsze"; zainstalowałem na 000webhost.com; darmowy serwer https://katalog1niepelnosprawny.netne.net/

niepełnosprawny https://niepelnosprawny.org independent international disabled peoples adviser

• 3 tygodnie później...

Dzisiaj zainstalowałem, zaskoczył od razu, działa, ale na głównej stronie wyświetla mi się komunikat:

Fatal error: Call to undefined function: iconv() in /homez.305/gigapano/www/kataloog-elk/otwarty_disp/funkcje.php on line 183

Dzisiaj zainstalowałem, zaskoczył od razu, działa, ale na głównej stronie wyświetla mi się komunikat:

Fatal error: Call to undefined function: iconv() in /homez.305/gigapano/www/kataloog-elk/otwarty_disp/funkcje.php on line 183

Wyedytowałem i błąd powstaje tutaj:

//Kodowanie zmiennej na UTF-8 (tablica zakodowana jest w UTF-8)	
$text = iconv('ISO-8859-2', 'UTF-8', $text);

Ale nie wiem co z tym zrobić?

Nic z tym nie zrobisz, na serwerze nie ma obsługi iconv.

Nic z tym nie zrobisz, na serwerze nie ma obsługi iconv.

Ale co to znaczy, że na serwerze nie ma obsługi iconv?

Przecież Ery i Moon napisali, że też mają na ovh i u nich działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności