Skocz do zawartości

Pozycjonowanie poszczególnych fraz

gotrans

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z góry ostrzegam iż pytanie jest absolutnie podstawowe i zapewne niektórych z was, a może i większość zaleje krew lecz liczę na Waszą wyrozumiałość i wierzę że uda się odpowiedzieć na moje pytanie. Próbowałem szukać oczywiście wcześniej na forum ale nie dokopałem się do topicu więc stąd pytanie tutaj

Od jakiegoś czasu pozycjonuje swoje dwie strony i jedną swojej kobiety - absolutne podstawy katalogi, trochę precli oraz portale społecznościowe. Wyniki są całkiem przyzwoite, a więc:

Dla strony: www.transport-wroclaw.eu - 1 strona google po frazie "transport wrocław"

www.limuzyna-wroclaw.pl - 1 strona google po frazie " limuzyna wrocław"

www.all4men.com.pl - 1 strona google po frazie "odzież męska wrocław" - chyba ostatnio spadła na 1 pozycje na stronie 2 ale to nie jest tak istotne dla pytania.

Wyniki dla pozostały słów kluczowych są już jednak słabe. Z forum dowiedziałem się iż trzeba pozycjonować pozostałe frazy, najlepiej chyba za pomocą anchorów. Jak to robić ??

Proszę o przykłady dla strony www.transport-wroclaw.eu dla fraz "przewóz osób wrocław" i "przeprowadzki wrocław" i oczywiście w miarę możliwości odpowiedzi jak dla średnio rozgarniętego deb...

Czy w przypadku katalogów które umożliwiają czasami wstawianie anchor tekstów dodawać np: "przewóz osób wrocław" i czy musi być dodana cała fraza czy wystarczy sam "przewóz osób" ?

Będę wdzięczny za przedstawienie ogólnych zasad pozycjonowania poszczególnych (konkretnych fraz) lub podanie linku do tematu do którego się nie dokopałem.

Dzięki wielkie i pozdrawiam.

postaw się w roli docelowego klienta szukającego tych usług/produktów , jak nie potrafisz zapytaj znajomych jak oni szukaliby ich. Na tej podstawie wytypuj słowa/frazy kluczowe dające spodziewana konwersję, stwórz strony/podstrony dla tych fraz i je pozycjonuj ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

postaw się w roli docelowego klienta szukającego tych usług/produktów , jak nie potrafisz zapytaj znajomych jak oni szukaliby ich. Na tej podstawie wytypuj słowa/frazy kluczowe dające spodziewana konwersję, stwórz strony/podstrony dla tych fraz i je pozycjonuj ...

No tak co do doboru słów kluczowych to wiem co i jak, sprawdziłem m.in popularność danych fraz na google analitics. Pytanie jak pozycjonować konkretne frazy ?? Np. chcę poprawienia pozycji dla frazy "przeprowadzki wrocław". Przy moim "pozycjonowaniu" osiągam wyniki tylko dla głównego (pierwszego) słowa kluczowego, tj "transport wrocław"

No tak co do doboru słów kluczowych to wiem co i jak, sprawdziłem m.in popularność danych fraz na google analitics. Pytanie jak pozycjonować konkretne frazy ?? Np. chcę poprawienia pozycji dla frazy "przeprowadzki wrocław". Przy moim "pozycjonowaniu" osiągam wyniki tylko dla głównego (pierwszego) słowa kluczowego, tj "transport wrocław"

obawiam się, że jednak nie wiesz co i jak :) (ja bym szukał "usługi transportowe wrocław" albo "transport 1,5 tony wrocław/na terenie wrocławia" i tak dalej)

dla fraz tworzysz podstrony, podstrony linkujesz na te frazy i tylko tyle i aż tyle, od Twojej "kreatywności" będzie zależało wszystko.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Musisz po prostu linkować tak: Przeprowadzki Wrocław

W przypadku katalogów "Przeprowadzki Wrocław" wpisujesz w pole "tytuł wpisu".

W przypadku precli piszesz artykuł o przeprowadzkach i jako link dajesz frazę "Przeprowadzki Wrocław" o tak:

<a href="https://www.transport-wroclaw.eu/">Przeprowadzki Wrocław</a>

Spróbuj pokombinować w tytule, umieść tam umiejętnie frazy kluczowe, najlepiej gdzieś na początku. Umieść te frazy w tekście na stronie głównej, pomyśl o znaczniku h1 - tam też wypadałoby umieścić zgrabnie słowo kluczowe

Świetny zespół muzyczny na wesele

Wybierz dom weselny na swoje przyjęcie

Zorganizuj swoje przyjęcie weselne z portalem wesele radom

Musisz po prostu linkować tak: Przeprowadzki Wrocław

W przypadku katalogów "Przeprowadzki Wrocław" wpisujesz w pole "tytuł wpisu".

W przypadku precli piszesz artykuł o przeprowadzkach i jako link dajesz frazę "Przeprowadzki Wrocław" o tak:

<a href="https://www.transport-wroclaw.eu/">Przeprowadzki Wrocław</a>

Dzięki o taką odpowiedź właśnie mi chodziło, Łukasz-RMD też zwrócił uwagę na pewne fakty wszak tytuł to rzecz bardzo ważna jeżeli chodzi o pozycjonowanie o zawartości nie wspominając wszak google uwielbia treść. Beerbant również dzięki za pomoc.

Moody mam jeszcze jedno pytanko... Czy opłaca się linkować dwie frazy jednocześnie w katalogach i preclach ?? Np. "przewóz osób wrocław" i "przeprowadzki wrocław" ?? Czy lepiej skupić się jak na razie na jednej frazie, zobaczyć jakie będą efekty i potem ewentualnie linkować drugą ??

Będę wdzięczny za odpowiedź.