Skocz do zawartości

Nadmierne zużycie zasobów cpu przez gg

Marches

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja mam gg 7, ale z tymi reklamami flasha jest coraz gorzej kiedyś miałem słabszy komp tego samego klienta gg i nie muliło tak ostro.

Widać coś jest zmienione we pluginie flasha, że za bardzo obciążą procesor - kto to widział by reklama zajmowała 45% procesora.

Zresztą podobnie obciążają te banerki flasha z forum :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Pozwolę sobie zabrać glos w tej dyskusji.

Po pierwsze, można wywalić GG.

Po drugie, zainstalować Mirandę.

Na moim "drewnianym" kompie chodzi idealnie. Praktycznie zerowe zużycie procka i ~5MB ram (bez pluginów), z pluginami do ~15MB

{x|X|:|;|=|8}{|-}{D|P|)|>|]} - Random emoticon generator!

Twórczość mniejsza

Problemem nie jest stricte samo GG tylko coraz bardziej zasobożerne reklamy - animacje flasha.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

To właśnie z powodu reklam już parę lat temu zrezygnowałem z aplikacji gg. Teraz, jak zobaczyłem temat "gadu zużywa 45% procka" i to jeszcze z powodu tychże właśnie reklam, postanowiłem przedstawić swój punkt widzenia.

{x|X|:|;|=|8}{|-}{D|P|)|>|]} - Random emoticon generator!

Twórczość mniejsza

Hehehe czyli widzę, żę tylko nie mnie dzisiaj dotknął ten problem :D u mnie też obciążenie CPU na poziomie 40-50% ;) aż w szoku byłem ;) (GG wersja 7.7)

Z ciekawości zainstalowałem AQQ i jest oki :) no i jest rozwiązany problem tych numerów co są powyżej 17mln :)

I chyba na nim pozostanę ;)

Pozdr

TYLKO WTW - bez reklam, darmowy, szybko działa, nie tnie kompa, zajmuje 25 mb w pamięci podczas pracy i jest w nim wszystko czego potrzeba do prowadzenia konwersacji typu GG.

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Oni celowo blokują to gdyż jak inaczej wytłumaczysz komunikat iż ktoś próbuje z tobą pogadać ale ma wyższy numer zainstaluje gó**o gó**o 1101010 gdzie jest o wiele więcej reklam

Ten komunikator szczyrze pie*li usuwa ciąże, wiąże krawaty ale za ch*ja nie można pogadać z znajomymi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności