Skocz do zawartości

Napisy schodza do podziemia...

nrm

Rekomendowane odpowiedzi

https://napisy.info/News31.html

oraz

https://napisy.org/InformacjePrasowe.php

swoja droga oba serwisy były w sieciach reklamowych, oba miały ogromna oglądalność, a .info to juz w ogóle puszczały tych reklam ogrom. cięzkie dni nadchodzą.

już nawet z napisami trzeba zejśc do podziemia?!?

Prawa autorskie są na określony tekst.

Nie ważne w jakim języku.

Myślisz że takie wydawnictwo Zysk kupuje jeden egzemlarz książki, daje go tłumaczowi i zgarnia kase za dystrybucje w Polsce przetłumaczonej książki bez zapłacenia autorowi :)

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

w tym przykladzie:

jak kupili prawa do filmu i maja stosowne zezwolenie to moga sobie "tlumaczyc sami" czy tez kupic gotowe tlumaczenie - jak napisales.

sorry, dla mnie wszystkie q wyglądają jak g. zawsze sie mysle i czesto np. guest pisze jako quest :)

vagla jak zawsze szybko zareagował:

https://prawo.vagla.pl/node/5828

No i niedługa będą napisy za siano :D Pewnie jakaś firma co ma dobrego prawnika oleje "głupek film" i zrobi co ma zrobić. Jeśli tłumaczą sami ze słuchu to IMHO mogą im skoczyć po prostu. Oczywiście skala inna ale to tak jakbym przetłumaczył koledze artykół prasowy, co , może mogą mnie za to pozwać ??

To ciekawe kto w USA udostępnia napisy dla głuchoniemych, przecież są robione często amatorsko. A wiemy jak Amerykańce lubią się procesować.

No wystraszyli chłopaków a Ci schowali głowe w piasek, przecież mają taką oglądalność, że za reklame na tych serwisach niejedna firma prawnicza ładnie by wytłumaczyła temu dystrybutorowi, żeby........

No i do tego sami ich nie tłumaczą tylko udostępniają miejsce, nie zarabiają na tym itp itd.

Hmm, niedługo autorzy piosenek będą chceli zamkąć serwisy z tekstami. Ciekawe kto wtedy zrozumie o czy m"ryczy" Vader. :) hehe

p.s.

Cała sprawa jest po prostu żałosna i nic nie przyniesie tej firmie, kto ma ściągnąć film i tak to zrobi tylko napisów będzie więcej w emulu jak kiedyś. Proponuje tej firmie pozwać do sądu twórców programów p2p zobaczymy czy ich na to stać.

p.s.2

jakby to czytał jakiś "przedstawiciel" z tej firmy to może mnie pozwać za to że nie wiem kim są i co tam niby dystrybułują i że te ich filmy mam w .............

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Hmm, niedługo autorzy piosenek będą chceli zamkąć serwisy z tekstami. Ciekawe kto wtedy zrozumie o czy m"ryczy" Vader. :D hehe

to mielismy juz rok temu. wtedy wylecialo sporo serwisow z tekstami. poogoglaj jak cie to interesuje.

Co to w ogóle za parodia. Mogą usunąć wszystkie "suby" i po sprawie.

ale po co wtedy serwis napisowy bez... napisow? :)

Chodziło mi o wierne kopie napisów z DVD (robione w *.sub, a później konwertowane).

Jednak do nieswoich filmów przy 100% skopiowaniu napisów z DVD nie mają prawa o nic oskarżać serwis, bo nie są poszkodowanymi. To tak, jak BSA nie może Cię skazać za mp3 na dysku, jedynie ZAIKS czy inni dystrybutorzy mogą to zrobić jedynie dla swoich utworów.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Lubicie jak Wam grafikę ktoś ukradnie? Gdy

ukradnie nawet durne keywords z kodu? ;]

Kiedykolwiek się skarżyliście, że na przykład

dostaliście w dziób od dresa w ciemnej ulicy?

... nie narzekajcie na takie sprawy. To jednak

dobrze że w tym kraju prawo czasem potrafi

cokolwiek ochronić.

Dura lex sed lex...

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności