Skocz do zawartości

Spadki po SWL, czy pozycje wrócą?

skream

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nigdy wcześniej nie korzystałem z systemów wymiany linków. Na konferencji Search Marketing Day otrzymałem w ramach promocji 10k punktów w E-Weblink. Na drugi dzień w ramach testu podlinkowałem kilka średnio trudnych fraz w tematyce motoryzacyjnej. Po kilku dniach zaobserwowałem znaczne spadki w pozycjach w google tj. z top 10 na top 20 i top 30 na linkowane frazy. Co ciekawe frazy nielinkowane SWLem trzymają się na swoich pozycjach. Czytałem tutaj, że po zdjęciu SWL strony wracają na swoje pozycje.

Po ilu dniach strony wrócą na swoje pozycje i czy w ogóle wrócą? Domena pozycjonowana, frazy przynosiły całkiem ładny ruch :D

Pozycjonowanie Kraków - LinkJuice.pl

Wojciech Matuła, tel. 721 376 407

indeks parp 

ale przecież się daje....

ale efekt uzycia SWLa jest prawidłowy. za dużo PKT na frazy i tyle :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

dokładnie, jak już chcesz linkowac stronę docelową SWLem to tylko statyczne i dobrej jakości - najlepiej Statlink Gold, Statlink, LinkMe Elite (w takiej kolejności). rotacyjny SWL tylko do zaplecza, chociaż muszę przyznać że znam osoby które linkują strony docelowe e-webem i mają stabilne TOP1, więc to też nie jest 100% regułą

ale przecież się daje....

ale efekt uzycia SWLa jest prawidłowy. za dużo PKT na frazy i tyle :D

Nie mam doświadczenia w korzystaniu z SWL, zrobiłem tak jak proponowali na warsztatach czyli 1k na fraze. To dużo?

Pozycjonowanie Kraków - LinkJuice.pl

Wojciech Matuła, tel. 721 376 407

indeks parp 

optymalnie - jeśli jednak obserwujesz spadki to znaczy, że lepiej SWLi nie używać.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

bezpieczne proporcje to 70-80% stałych a reszta z swli dynamicznych ale podstawowa zasada najpierw stałe

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wróżenie z kuli, jeżeli nie znamy domeny i fraz...

Teoretyzując - jeżeli domena miała zapewnioną odpowiednią ilość stałych linków (byłbym przychylny do proporcji Krzyśka - Beerbant'a) i frazy, które "wypadły" z top10 były w tym top10 długo (nie 3 dni czy tydzień) to przyłożenie symbolicznej ilości 1k pkt eWeba na frazę nie powinno zaszkodzić a pomóc... :D

Być może to zwykłe zawirowania...

Zagrajmy w otwarte karty - podaj konkrety to może forumowicze coś pomogą w tej materii :)

Pozdrowienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności