Skocz do zawartości

Wielki problem z indeksowaniem strony

cayekw

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z wypozycjonowaniem strony firmowej. Adres https://www.daran.pl Zaczęło się od tego, że miałem ją zrobioną na stronie we flashu i po kolejnych nieudanych próbach wypozycjonowania na jakąś normalną pozycję zmieniłem na klasyczny szablon html/css. (znalazłem informacje, że google może źle traktować flasha) Problem jest w tym, że nie ma żadnej konkurencji i przynajmniej druga strona po wpisaniu frazy "kolektory słoneczne chojnice" powinna być osiągalna, a mogę przewijać kilkanaście i nigdzie nie widnieje. Jaki jest problem? Myślę, że google dość dziwnie zaindeksował stronę za czasów, gdy była we flashu i teraz ją omija. To tylko moje przypuszczenia. Prosiłbym o jakieś porady, bo sprawa jest pilna.

Sekcja head:

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

<title>Daran - Kolektory słoneczne i powietrzne pompy ciepła Chojnice</title>

<meta name="Description" content="Firma Daran istnieje od 1996 r. Obserwując rozwój zainteresowania odnawialnymi źródłami energii, wyspecjalizowaliśmy się w sprzedaży, instalacji i serwisowaniu kolektorów słonencznych oraz pomp ciepła renomowanego polskiego producenta Hewalex." />

<meta name="keywords" content="kolektory słoneczne, chojnice, daran, powietrzne pompy ciepła, hewalex, solary, dotacje do kolektorów" />

<meta name= "robots" content="all" />

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" />

<meta name="google-site-verification" content="x5xORw6Avd5ZlPXM1tGc4zot_XpK93ruYT5WKR_cmZ0" />

</head>

Screen przedstawiający najczęstsze słowa kluczowe znalezione przez google podczas indeksowania witryny. Właśnie po tym stwierdziłem, że zaindeksował jeszcze stronę we flashu (jpg, gallery, loading?). Najbardziej zależy mi na "kolektory słoneczne" i "Chojnice". Mimo, że mam te frazy w nazwie strony i słowach kluczowych, Chojnice są dopiero na 26. miejscu w tym zestawieniu.

wykres.jpg

Co ciekawe po wpisaniu w google samego "daran" wyżej wyświetlają mi się podstrony sklep.daran.pl niż sam daran.pl

Jestem świadomy tego, że coś jest nie tak i strona powinna być znacznie wyżej.

Czy jest jakiś sposób aby określic na ktorym miejscu jest dana strona po wpisaniu jakiejś frazy? Nie mam czasu przeszukiwać miliona stron google, a chciałbym widzieć czy zaistnieje jakiś postęp. Dlaczego pokazuje 0? Google webmaster tool pokazuje w sumie 10 linków prowadzących do mojej strony.

Kolego bez przesady, ale takie tematy są bez sensu. Serwis nie posiada nawet jednego złamanego linka więc o czym chcesz dyskutować ? Popracuj parę miesięcy nad serwisem i jak będziesz miał 20k linków to wróć do nas z pytaniem co się dzieje, że się nie mogę przebic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności